Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Market Önünden, Canavar Olma Yoluna: Benim Gaziantep'li Yol Arkadaşım

@Umut AKAN
Teşekkür ederim.:):D

@TuzluNişasta52
Hayat gizemlerle doludur. Önemli olan Scooby Doo ve arkadaşları gibi bu gizemlerle olan merakınız.:);):D

Bu arada artık “efendim" demekten parmağımda tüy bitti. Artık bu ortama şöyle-böyle alıştığıma göre sizinde izninizle artık şu “efenim" işinden vazgeçem,he?

Scudo
Nasıl bir yükseltme yapacaksın bu demir yığınlarına? Aklında hangi parçalar,grup setler,sere santorlar,rak şoklar?

Arkadaki süspansiyon sistemini ne yapacaksın? Frenler ne olacak v-frenle devam etmezsin herhalde? Jantları ne yapacaksın çelikle yola devam mı? Açık konuşuyorum yolun açık olsun ölene kadar bekliyebilirim.

Lastikler ne olacak? Sele ve sele borusu ne olacak? Nasıl hafifleteceksin bunu? Neden bu kadro? Neden Gaziantep'de olan fabrika? Neden kalitesiz bir çelik?

@TuzluNişasta52
Çok teşekkür ederim aslında bunu siz sormadan önce, eve geldiğim zaman anlatmak istiyordum. Ama yine de... :

1- Arazi şartlarına dayanabilmesi için Gaziantep'ten yani doğduğu ve merkez ilçesinden çelik bir kadro takılacak ve orijinal yeşil-beyaz rengine boyanıp orijinal çıkartmaları yapıştırılacak. (Evet çok kaliteli olmayacak ama ben kaliteli olacağını bileceğim. Sadece “kaliteli" ne çok ne de az.)

2-Yine çelikten yapılma bir ön maşa ve daha iyi bir arka amortisör takılacak. (Google amca sağolsun.)

3-Daha iyi durma mesafesi için (tahminimce lastik uçlu) v fren eklenecek (eğer o da olmazsa hayırlısıyla disk frene geçeceğiz)

4- Ön tarafı yamulmuş arka tarafında ise göçük olan jantlar yine aynı jantlarla değiştirilecek. (O jantlar çelik ama sağlam emin olun. Eğer benim geçtiğim felaket yollardan siz de geçseydiniz ne dediğimi anlarsınız.)

5- Sele takımı iskeleti titanyumdan yapılıp, desteklenmiş iskeletlerle değiştirip altına Al. ile kapatılmış olan yeşil camaro sele ile değiştirilecek. Sele borusu da aynı şekilde titanyumdan yapılacak.

6- Lastikler temizlenecek.

7- Çizik içeren çamurluklar değiştirilecek.

Evet arkadaşlar sizlere kötü bir haberim var. Ne yazık ki yazlığımızdaki borulardan biri patladığından ötürü eve yarın gideceğiz. Hatta kim bilir belki yarın bile olmayabilir. Ama hiç merak etmeyin. Eve gelir gelmez siz değerli arkadaşlarıma “atölye" diye adlandırdığım yerin fotoğrafını çekip, yaptığım işlerin fotoğrafını göstereceğim.(tabii bana bu işlerde yardımcı olan Yaşar Usta'da izin verirse)

Maşayı çaılşan bir maşayla değiştirmeni öneriyorum.Çelikten ön maşa dendiğinde aklıma yol bisikletlerindeki maşa geliyor.

@TuzluNişasta52 Haklısınız. Siz bana en son bir ön maşa söylemiştiniz ama... Adını unuttum.

Acaba biri bana 800 Lirayı aşmayan amortisörlü ön maşa ve Çin'den başka bir yerde üretilmiş orta amortisör bulabilir mi? Ben ne yazık ki telefondan baktığım için çok birşeyler bulamadım da.

Rock Shox Recon TK Ön maşa olarak kullanabilirsin ama arka amortisör 900-1000₺ nin altında değil.

Sana söylediğim Rock Shox BoXXer World Cup ama o 6000₺ veya daha üstü bir fiyatı var.

@TuzluNişasta52 Teşekkür ederim. Fakat bana gösterdiğiniz ön maşada çamurluk girişi bulamadım. Ama yine yardımınız için teşekkür ederim.

Pardon amano bisiklete 800 liraya yakın bir amortisör mü takacaksın?

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çınar
@kaskreis
Daha ucuz da olabilir, sorun yok. Ama ben bu makineyi iyi bir arazi makinesi yapmaya çalışıyorum. Yine de siz de çamurluk girişi olup, beyaz renkli bir ön maşa tavsiye etseniz o da olur. Ha bir de 300 Lirayı aşmasın.

@BisikletliCocuk
Ben seni hafife almiyorum ve cocuk olarak gördügümde dogrudur. Herhalde sinif arkadasim olarak görmeyecektim, benim oglum 22 yasinda ve ben onu bile hala cocuk olarak görüyürum. HAyallerini kirmak istemedim okursan bu tür islemleri yap ve böylelikle kendini gelistir dedim.
Ayrica su yaptigin modifiyelerden birer fotograf atsanda millet bi görse.

@BisikletliCocuk
Simdi burada özel birseyler yapabilirim demissin, öyleyse o kadroya nasil özel birseyler yapabilirsin anlatta millet seninle dalga gecmesini biraksin ve onlarada tercübelerini aktarman bir kapak olsun.

@BisikletliCocuk
24" Ralli bisikleti hangisi oluyor? Simdiye kadar hic duymadim.

Son olarak Süspansiyonlu masalarin camurluk takilan modelleri hangileri oluyor. Süspansiyonlu masalarin camurluklari gecmeli olur ki hepsine de takilir. Arka sok ariyorum diyorsun, her arka sok her kadroya oluyormu? Oluyorsa ben sana önerilerde bulunacagim.

@Murat Cömez
İlk olarak eğer o bisiklete 24" jant oturursa (Benim değişimle ralli bisikleti. Yoksa öyle bir çeşit yok. Benim kendi ufak keşfimdir bu.) Çok iyi bir Ralli Bisikleti yapabilirim. İsterseniz size de adım adım anlatayım:

1- Kesinlikle ilk başta Al. jantlar hatta gerekirse zemin kısmı karbonfiber, geri kalanı Al. olacak jantlar takmak

2- Araziye uygun olan ama aynı zamanda yol tutuşu aynı yol lastikleri gibi olan lastikler takmak. Tavsiyem Hayyat adlı bir markanın lastikleri. Kesinlikle iyi bir sonuç alınabilir şüphesiz.

3- Muhteşem bir Shimano vitesle donatmak hem parçalarını hemen bulabilme fırsatı, hem de performans açısından güzel bir sonuç verecektir.

4- Öne bir adet Zoom ön maşa arkaya da o kadroya uygun güzel bir arka amortisör takmak arazide daha güçlü kalmamıza yardımcı olur.

5- Al. disk frenler takılacak. Böylece hem hafiflik sağlanacak, hem de bir daha v fren için dönüştürme kiti için para ödemek zorunda kalmayacağız. Ayrıca çelik fren kollarıyla beraber müthiş bir görüntü olurdu.

6- Marka model bulunacak ve eğer 2. renk bulunursa o renkte Camaro sele takıcak. Bu selenin iskeleti titanyumdan yapılmış ve desteklenmiş iskeletler değiştirilecek. Alt kısmı Al. levhalar ile kapatılacak. Ve sele borusu da titanyumdan yapılacak.

7- Orjinal İnci Beyazı boya tazelenecek ve orijinal çıkartmalar yapıştırılacak.

8- Ayarlanabilir çelik gidon takılacak.

9- Kadroya uygun çamurluklar takılacak.

10- Kristal uzun görüş mesafeli ön farlar ve iyi ışık veren arka farlar takılacak.

@Murat Cömez
Ve bunu biliyorum o yüzden kendi kadroma uygun bir parça arayacağım. Bunu da Yaşar Usta ile telefonda konuştuk. O bana uygun bir arka şok bulabileceğini söyledi. Ve son olarak eğer size karşı yanlış bir şey söylediysem çooook özür dilerim. Şayet siz benim için bir nevi “Fuzz Townshend" siniz.:):D:komik::koptum:
Size kötü bir şeyler söylemek benim için kelimelerle anlılamıyacak kadar kötü bir şeydir.:(:agla:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hayyat lastik,Zoom maşa bakalım ortaya ne çıkacak.Hayyat derken acaba Hutchinson mu demek istedin? Zoom maşa yeryüzündeki en kötü maşaları yapan ve yapmaya gayret gösteren bir markadır.Sen Troll müsün @m17999 un dediği gibi ve ya şaka mısın? Halen daha çelik ve saçma sapan bir markanın etiketi ve kadrosu peşindesin.Arkadaşlar olaydan bir şey anlayan var mı? Varsa biri anlatabilir mi?

@BağdatlıRuhi Ben nette hiçbir şey bulamadım.

Yapılmak istenen:.....................................Gerçekte olan:
http://www.quattrovideos.com/wp-content/uploads/sites/9/2015/11/LAMBORGHINI-AVENTADOR-UNIQUE-MATTE-BROWN-YouTube-300x250.png?64c291http://www.devletdestekli.com/wp-content/themes/golge/lib/timthumb.php?src=http://www.devletdestekli.com/wp-content/uploads/2016/03/Trakt%C3%B6r-kredisi-veren-bankalar.jpg&w=300&h=250

Zaten ağır bir bisikleti çelik ile yükseltmeye devam edersen olacak budur. Eğer çok istekliysen en azından sadece kadro has Gaziantep çeliği olsun diğer parçaları hafif seç. Bu sayede bisikletin 15-16kg'dan yukarı çıkmaz. Gerçi 15kg bile ağır sayılır. Bayır çıkarken ve sprinte kalkarken bisikletin hantallığını hissedersin. Mesela bir olay oldu ve aniden hızlanman gerekti, Gaziantep çeliği dur kardeş bir çayımı iç der :) Sıkıntı yani.

Gaziantepin celik para kasalari meshurdur ama celik kadrolu bisikletleri degil.
Gordugum kadariyla buyuk bir hayal gucun var ve hayal gucu zengin insanlar zeki olur. Bu nedenle aptal oldugunu degil zeki bir cocuk oldugunu dusunuyorum. Yalniz hayatta sadece zeki degil tutarli olmakta bir arada bulundugunda o insani daha degerli kilan meziyetlerdendir. Yasindan dolayi ki oyun oynamiyorsan bizlerle bu normal diyorum cunku sanal ortamda kendini oldugundan farkli gosteren cok insan var bazisi oyun olsun bazisi olmak isteyipte olamadigindan. Bu tip olaylar asiriya kacarsa ve kisi kendini cok kaptirirsa tedavisi zor veya imkansiz psikolojik rahatsizliklara saplanir. Seni bu nedenle uyarmak ve kendine getirmek istedim. Ister kotu ister iyi hatta ister bisiklete bile sahip olma onemli degil onemli olan birlikte olup birseyleri paylasabilmenin keyfini yasamaktir. Bir an once yasina gore davranan bir kardesimiz olarak bu toplulukta gel yerini al. Ben de bu aileye cok yeni katildim mesela 1 ay anca olmustur. Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz.

@BisikletliCocuk

Madem bukadar bana adim adim anlatmaya cok meraklisin bende sana bir sey sormak istiyorum. Inan alinti yaptigim mesajini cok begendim ve inandimki sen gercekten bir bisiklet mühendisisin.

Sana sorum su olacak, alttaki fotograftaki bisikleti nasil modifiye edebilirim. Kadroyu iyi diye aldim sence iyimidir ama masayi ve jantlari rasgele aldim, ayrica komponent yönünden de bana tavsiyen olabilirmi? Inan kendi cabalarimla iyi bir sey elde etmek istiyorum, yardimci olursan sevinirim. Ha birde arka sok eksik, boyu 200X51 olacakmis sok tavsiyeside alabilirsem memnun olurum. Bisiklet 29"

Dipnot:
Resimdeki rockshox masayi degistirdim ve yerine yine resmini attigim masayi taktim.

DSC_0540.JPG
DSC_0555.JPG

Hayırlısı bakalım,iyi çalışmalar..

@BisikletliCocuk Güzel bir Hardtail toplasan ne olacak? O çelik kadroya taktığın malzemelere hep yazık olacak.Yerinde olsam efsane bir bisiklet toplarım ama adam gibi bir kadroya toplarım.İlla Gaziantep fabrika çıkışlı kadroya toplayacağım dersen yolun açık olsun.

Geri