Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa bozuk mu ?

Ö

Özgür Ergün

Silinmiş hesap
Merhaba, arkadaşlar ilk defa dağ bisikleti kulanıyorum maşam gidondan kilitli (29 SUNTOUR XCM RL PM 100 ) kitli konumda iken üzerine yüklenince hafif içeri giriyor bu normal mi ? yoksa maşada sıkıntımı var servis normal dedi ama gende sizlere sormak istedim bisikleti dün aldım markasi carraro big 929. yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
Kilitliyken içeri girmesi normal değil.

Ne kadar bir içeri girme söz konusu ? Kaç cm yani.1 cm kadar ise bence normal sayılır.

Kilitliyken iceri girmesi normal degil, kilitli masa 1cm iceri giriyorsa yaylaniyor denemktir ve kilidin fonksiyonu yok demektir. Kilitli durumda hic oynamasi gerekiyor ve en az bir sabit masa gibi olmasi lazim.

2m kadar içeri giriyor birde bisikleti sürerken maşayı açip kapayınca bir kisim içerde kalıyor inip maşayı açık konuma getirince yukarı doğru cıkıyor biraz araştırdım birkaç servise sordum xcm den bukadar hepsi aynı fazla birşey bekleme dediler :)

O masalar her konumda kitleniyormu. Yani atiyorum masayi az icri bastin kilitledin orda kaliyormu, o masalarda sanirim oyle bir ozellik olmali. Yalniz iste bu mekanizma tam calismiyorsa boyle olabilir.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

Bir arkadaşımın da ön frene basınca çat çut ses geliyordu maşadan geliyor sandık başta ve daha sonra furş takımını söküp gres ile biraz yağladık sorun kalmadı. Belki seninki de furş takımından olabilir.

NOT: Furş takımı bilyalı olandandı.

maşa kilitlenince biraz esnemesi normaldir.

Evet normaldir. xct, xcm, xcr gibi maşalar üst seviye maşalar gibi kusursuz çalışmıyor ne yazık ki.

evet her konumda kitleniyor onda sıkıntı yok 1/2 cm kaciriyor sadece oda normalmiş . sonucata bu bir fox maşa deil :)

@Oğuzhan YAVUZ

aynen öyleymiş banda öyle anlatilar öğrenmiş olduk :)

@slymn dmr

bende ses yok sadece kacirma var şuan.

ilginiz için tşkler ben öğreneceğimi öğrendim konuyu kitleye bilrisiniz :)

sr santour maşa modellerınden olan axson 2010 serisinde maşayı istedıgın ayarada kilitleme özellıgı mevcuttur. sonrakı xcm v serısı epıkon serısı ve radıon serılerınde bu kılıtleme özlelıginin yerıne hidrolik tüp sistemi getirilmiştir .. bu sistemde kılıtledıkten sonra maşanın esnemesi normaldir aksi taktırde maşanın kilit bölümünün patlaması meydana gelır .. senin maşanda her hangi bir sorun yok hayırlı pedallar

Bende de Rock Shox Tora SL Oil maşa var. Tüm yükümü üzerine verdiğimde en fazla 0,5cm esniyor. Bence amaç esnemeyi durdurmaksa kilitlendiği zaman hiç esnememesi lazım..

@Özgür Ergün

Fox masa gibi çalışması mümkün !!! Aynı bisikleti kullanıyorum aynı hata ile karsilastim , ilk
yapmanız gereken allen takımını elinize almaniz , sonra Masanın sağ kutubunda gidona giden telin çıktığı yeri goreceksiniz orada çok küçük de olsa bir ayar vidasi var .Zorda olsa gözüküyor , o vidayi allen ile gevşetip tıpkı eski v frenlerin telini ayarladigimiz gibi ileri geri ayar yapmanız gerekicek . Bende ise yaradı kilitledigim anda 1mm dahi esnemiyor ! .. Lakin yaptığınizda sevincin yine kursağında kalicak zira bir aylık kullanım sonrası masanin çalışma mesafesi olan 100 mm kısmı siz bisiklete oturduğunuz dan itibaren 50 mm ye inecek çünkü aşırı yumuşak bir masa sertlik yada tepme ayarı filanda hikaye ..

Normal değil, kilit mekanizması tam kitlemiyor olmalı...

2 gün önce aynı bisikleti arkadaşıma aldık ve aynı durum onda da söz konusu. Sanıyorum Fox maşalar gibi çalışma mantığı var. Kilitlendiği zaman 1cm kadar esneme yapmaya devam ediyor. Benim kullandığım RST marka maşayı kilitlediğimde hiç esneme yapmıyor.

Başka konu açmaktansa benzer olan bu konu altında sorayım dedim. Yeni bir bisiklet aldım ve üzerinde Rockshox 30 gold RL 120 mm maşa geldi. Maşayı kilitlediğimde maşa yaklaşık 1,5 cm esniyor. Eski bisikletimdeki xcm maşada böyle bir şey yoktu. Elimde şuan için maşa pompası olmadığında maşadaki hava durumunu göremiyorum fakat mantık olarak kilit mekanizmasının olduğu sağ ayak hava basıncından bağımsız olarak kilit işlemini yapmalıydı diye düşünüyorum. Gidondan maşaya gelen telede bir miktar müdahale ettim fakat gidondaki kol çok sertleşmesine rağmen kilit sorunu ortadan kalkmadı. Konu hakkında bilgili arakadaşlardan gelecek yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Mahmut Abit
@Osman Yener

Kumanda kolunun ayarinda problem olabilir, ya da compression damper olan bacakta o bolumde yag azalmistir (bunun sebebi o kisimdaki o-ring denilen conta benzeri parcalarin yerine oturmamasi ya da parcalanmasi olabilir)

• Beğen
Tepkiler: Osman Yener
Ne yazık ki aynı sorundan muzdaribim. Klasik Kron diyerek çok üzerinde durmadım. Zaten Kronlarda hiçbir ekipman hiçbir zaman tam performans çalışmıyor arkadaş.

Geri