Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa için pompa

medetkerem

Aktif Üye
Tepki
47
arkadaşlar maşaya hava basmak için ucuz yollu pompa arıyorum. normal lastik şişirdiğimiz pompalarla şişirilir mi ?
şu iş görür mü:
(link)

Scudo
maşa için pompa ayrı alman lazım. onunla şişiremezsin. şöyle düşün. pompa ile tekere en fazla kaç hava basabiliyorsun.
sonra şunu düşün. amartüsor pompası ile 150 psi veya duruma göre 200 psi hava basabiliyorsun.
bu bir
ikincisi ağızları uymaz.

decathlonda 100 tl ye satılıyor idare eder bir şey sağlam gözüküyor

aynen dechatlondaki ürün gayet iş görür. ben geçen seneye yakın bi zamanda 70 liraya almıştım

benim maşada havamı var yağmı nasıl anlıyoruz hangisi olduğunu

@erol__152 maşanın sol bacağında üstte yada altta hava basma yeri varsa havalıdır

• Beğen
Tepkiler: erol__152
alta bakmadımda üstte kapak gibi bişey var havalımı iyi yağlı olan mı acaba@chnkrmz

kapağı açıp bakmak lazım :D
abimin bisikleti yağlı hidrolik maşa. onunkida kapaklı. ama kapağı açınca ne gözüküyordu bilmiyom valla hiç bakmadım onunkine

• Beğen
Tepkiler: erol__152
Göstermiş olduğunuz linkteki pompa ile maşaya hava vuramazsınız. Maşanın sibobu gömülü olduğu için uzunca bir pompaya ihtiyacınız var.

Örneğin (link)

@medetkerem

çok zamanını alır.
normal pompa ile 35 psi havayı 5 dakika bastığını farzedelim
maşa pompası ile 35 psi havayı 20 dakikada basarsın tekere.

Beni yanlis anlamasaniz sizlere söyle yardimci olabilirim. Umarim yanlis kulandigim türkcemde bu sefer yanlis anlasilacak bir kelime yoktur ve tartisma cikmaz.

@medetkerem
Selam kerem bey,
sizin sorunuza gelince, hayir normal bir pompayla hava basmaniz mümkün degil cünkü normal pompa ile hava basarsaniz ve basmanizda tabiki mümkün olur ama pompayi masadan ayiriken basdiginiz havanin yarisi yine cikar, böylece kac psi basdiginizi bilemesiniz. Masaniza havayi kilonuza göre basmaniz lazimki dogru calissin ve bunun icinde hususi masa ve amortisör pompasi icat edilmis. Masa pompasini cikarirken özel bir dügmesi var ve hava kacirmadan yani basdiginiz psiyi icinde birakarak cikartila biliyor.

@erol__152
Selam erol kardes,
Masanin sag bacaginda devamli yag vardir ister havali olsun ister yayli. Havali bacak tarafi ise solda olur ama havali degil ise yaylidir.
Sol bacakda kapak varsa üzerinde Air yazmasi gerekiyor ( Tabiki benim gibi sibop kapagi takilmadiysa :)) Yada arti ve eksi isareti olur ve bu masa yaylidir.
Masanin markasini ve modelini yazarsan daha iyi yardimci olunr yada bir Fotografda is görür.
Bu sorunuzada söyle cevap vereyim "havalımı iyi yağlı olan mı acaba"
Masanin havalisida iyidir yaylisida, bu masanin nasil kullanilacagina bagli olan birseydir. Mesela DH Masalari ortalama 1000€ civari ama havali degil, sadece yayli olur ve tercihde zaten sadece yaylidan yana olur.

@erol__152

Bu masa kilitli (Kilit daima hava olan bacagin üzerindedir) ve yayli, simdi bir sey diyecem ama lutfen yanlis anlama yok ok. Bu masa giris seviyesi olan bir masa.

100, 120 ve 140mm olan masalarda havalisi daha iyidir ve hafifdir.
160mm tercihe bagli olan birsey, iyi havali olanida var, iyi yayli olanida var.
180mm ve üzeri genellikle yayli tercih edilir.

Bende az önce decathlondaki pompanın siparişini verdim. Fiyatı uygun inşallah dandik bişey gelmez :)

@Murat Cömez çok sağol verdiğin bilgiler için diğer aksam fuul deore olsun ilerde değiştiririm

Selam millet amortisör pompasına ihtiyacım var satan varsa ulaşabilir mi? N11 de falan 160 tlden aşağı yok. İkinci el 70-80 TL’ye arayışım var

@chnkrmz bu decathlondaki pompanın linkini atar mısınız bulamadım da

Geri