Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa tavsiyesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Kron XC 500 HD 26" için maşa tavsiyesine ihtiyacım var. Fiyatlar ve markalar hakkında hiç bir bilgim yok. Uzun süre kullanabileceğim bir maşa istiyorum. Şuanki maşası gibi kitlenebilen ve sertlik ayarı yapılabilen bir maşa olsa iyi olur. F/p ürünleri tercihimdir.

Scudo
Bütçeyi belirtirseniz daha rahat yardımcı oluruz

@ahmetkya Orta-üst arası seviye maşalar ne kadardır bilmiyorum. Bütçeyi kaliteye göre yükseltebilirim. 300TL civarı yeterli olur mu?

2.el epicon bulursanız onu alın bence.Birkaç ilan buldum fakat bütçenizi aşıyor biraz özellikle reba'yı alırsanız ömürlük olur :): (link)
(link)
(link)

(link)

(link)

(link)

2.el bunlarda seni memnun eder diye düşünüyorum ben almayı düşünüyor olsam bunlardan alırdım kendime;)

@oguzhan0101 tavsiyeler için teşekkür ederim ama 2. elleri bile çok pahalı. En iyisi şimdiki maşayla bir süre idare edeyim. Bütçeyi toparlayınca alırım artık. Alacakken ömürlük almakta fayda var anladığım kadarıyla..

Aradan bir kaç ay geçti ve ne yapmam gerektiğine halen daha karar veremedim. Şöyle bir sorum olacak;

Akort ayarım bozuk yollardan dolayı kısa sürede bozuluyor ve jant göbeklerim Shimano FH-RM33. Sizce bu durumda önceliği jant setine mi vermeliyim? Şuanki maşam bozuk yolda az da olsa işe yarıyor..

Merhabalar
Forumda ilk konum umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Umit Trooper 26 Jant bir bisiklete sahibim. Sökme takma tamirat gibi şeylerden hoşlandığım için bu bisikleti geliştirmeye karar verdim. Bununla uğraşacağına yeni bisiklet al gibi tavsiyelere kapalıyım yani :) Şuan aklımda olan ön takımı vfren yerine disk fren uyumlu hale getirmek. Bunun için bana gerekli olan değişmesi gereken parçalar hakkında yardımcı olabilir misiniz? Benim bildiğim maşa ve jantların değişmesi gerektiği. Maşa olarak çok uygun bir fiyata SR Suntour XCM buldum. Ancak benim bisiklete uygun mudur değil midir bilmiyorum. Almamı tavsiye eder misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@1987ep
Bisikletiniz v fren uyumlu ise sadece disk uyumlu bir maşa ve disk uyumlu bir jant gerekir. Buda ön fren icin gecerlidir arkada disk yuvasi olmadigindan sadece v fren olur. Bahsettigin maşa idare eder alabilirsin ama alacagin sey liste etmem gerekirse
Disk uyumlu maşa
Disk uyumlu ön jant
Disk fren.kolunu takmak icin sadece fren kolsuz olan sol taraftaki vites kolu da lazim.
Deger.mi bilemem ama

Ha birde disk fren rotoruda lazim

Hafif alırsanız en az 1-1.5 kg ağırlığı azaltabilirsiniz, sonra gidon ve boğazı, sele ve borusu, lastikler derken bir bakmışsınız 10-11 kg arası bir şey olmuş, uçuyor:)

@mariokaldato
Hocam bahsettiğim maşa benim bisiklete uyumlu mudur? Sanki bu kadroya giren yeri biraz kalın gibi. birde bende gidon maşa arası boğaz yok orası kaynaklı. Yeni gidon gidon boğazı ve maşa alsam benim kadroya girer mi?

@polo34
Şuan tek sıkıntım maşanın benim bisiklete uyup uymayacağı. Şuan ki maşamda 26 jant sr suntourda 26 jant ama sanki bu boğazı biraz kalın gibi.

(link)
(link)
bu iki ürün ve maşa değişimi yeterli mi?

@1987ep
Bisikletin o kisminin resmini atsana burdan bakalim eger eski tip vidali furc sistem varsa yeni bir furc takimida alman gerekecek. Eger alin borun eski tip 1inc kalinliktaysa.olmax zaten o maşa.oraya

Geri