Kadir Eskici
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.802
- İsim
- Kadir
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Sıfır alınan bir piyano da akort istiyor ancak akordu kaçık diye iade edeni hiç görmedim..Sıfır alınan bir jant akord istiyorsa o jantta sorun vardır. Ben iade ederdim. İkinci el almaktan farkı yok gözümde.
Yahu ne meraklısınız boş beleş konuşmaya! Samsung makine garanti bitiminde arıza veriyor keza televizyon buzdolabı.. planlı eskitme denen kavramı hayatınızda hiç duymadınız mı? O olay olmasa yedek parçalar nasıl satılacak??Koskoca firmalar bunu yaparken Mavic in yapmaması için hiçbir sebep göremiyorum!Paranoyaklık seviyesi vol. 91829381928397
Umut Sarıkaya çizebilir bunu.Mavic CEO'su fabrikada wheelbuilder'lara sesleniyor:
"Arkadaşlar, Aksium'ların yarısında telin 1 tanesini gevşek bırakıyoruz. Böylece bunu gören kullanıcı 'bu teker bozuk ya, düzelmez bu, aynısından bi tane daha alayım belki gevşek telli olmayanına denk gelirim' diyecek, üstüste Aksium alacaktır".
Sıfır alınan bir piyano da akort istiyor ancak akordu kaçık diye iade edeni hiç görmedim..
...
Samsung makine garanti bitiminde arıza veriyor keza televizyon buzdolabı.. planlı eskitme denen kavramı hayatınızda hiç duymadınız mı? O olay olmasa yedek parçalar nasıl satılacak??Koskoca firmalar bunu yaparken Mavic in yapmaması için hiçbir sebep göremiyorum!
Fark etmeyen bir tüketici 300-500-3000km de jant telini kırabilir buda yeni bir tel satışı demek 100-150tl lik fiyatı satış adetleriyle çarpınca büyük rakamlar ortaya çıkartır.Bu yeni alınmış üründeki bilinçli kusur şeklindeki planlı eskitmenin Mavic için nasıl bir avantajı oldu?
Fark etmeyen bir tüketici 300-500-3000km de jant telini kırabilir buda yeni bir tel satışı demek 100-150tl lik fiyatı satış adetleriyle çarpınca büyük rakamlar ortaya çıkartır.
Buna göre kazan rulmanları kalitesiz yada kusurlu, belli bir süre kullanıma göre ayarlanmış bir ç. makinesi Samsung için nasıl bir avantaj sağlar sorunusunu da sormamız gerekir ki firmaya büyük avantaj sağladığı aşikar..
Büyük firmalar bunları zerre düşünmüyor hocam nasılsa piyasada isim yapmış... Getirisi de götürüsünden fazla. Samsung Bosch Arçelik aynı sistemi harfiyen uyguluyorlar şikayetvar sitesinde 100 lerce garanti bitiminde makinem yada TV im arızalandı şikayeti mevcut.Müşterilerde/piyasada kalitesiz ürün/marka algısı oluşacağını düşünemiyorlar mıdır?
Hocam genelde hep iyi yorumlar olması ve decathlon daki yetkin bir arkadaşın da tercih ettiği bir set olması sebebiyle iadeyi düşünmedim... Sağolsun o arkadaş p.tesi günü "gel çözeriz" diyor, önceden shimano service center da görevli tecrübeli bir kişi kendisi konuyu okuyorsa da selam olsun. Durumlara bakacağız artık...geçenlerde konunuza uzak durun yazacaktım fakat vazgeçmiştim. keşke yazsaydım.
Evet yukarıda yazdığımda haklıymışım, kesinlikle boş beleş konuşan bir arkadaşsın notunu verdim hoşçakal.Mavic CEO'su fabrikada wheelbuilder'lara sesleniyor:
"Arkadaşlar, Aksium'ların yarısında telin 1 tanesini gevşek bırakıyoruz. Böylece bunu gören kullanıcı 'bu teker bozuk ya, düzelmez bu, aynısından bi tane daha alayım belki gevşek telli olmayanına denk gelirim' diyecek, üstüste Aksium alacaktır".
Teşekkür ederim. İlerleyen zamanda km arttıkça yorum eklerim...Sizin adınıza sevindim, kazasız belasız güle güle kullanın. Bu set hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Dechatlon garanti politikasını güzel işliyor. Şimdiye kadar o kadar alışverişim oldu, hiç birinde mağdur etmedi. En son Trekking ayakkabısı almıştım 2 ay boyunca dağlarda gezdim tozdum yanlardan açıldı, İstanbul’a geldiğimde dağların tozuyla getirdim derdimi anlattım 10 dk. sonra yenisini getirdiler ve o gün bu gündür sorunsuz kullanıyorum. Bu konuda müşterileri yormadıkları için çoğu zaman tercih ediyorum. Fiyatları da balon gibi şişirmeseler çok iyi olacak ama neyse.
Demek ki sıfır alınan jantın bozuk olmaması gerekiyormuş. Sıfır piyano gibi akorda ihtiyacı yokmuşArka jantı değiştirdiler sağolsunlar 2 tane janta baktım son baktığım ip gibi akort sağlam 👌
Birincisi akord etmekten kaçınıldı ve değişim daha çok işlerine geldi ikincisi jant kaynak yerinde fark ettiğim birleşimin temiz olmaması son noktayı koydu!!!Demek ki sıfır alınan jantın bozuk olmaması gerekiyormuş. Sıfır piyano gibi akorda ihtiyacı yokmuş
Değişim olması güzel. Güle güle kullanın.
İlk uzun sürüşte akıcılıktan ziyade ilk söyleyeceğim stok halde "görüntü var ses yok", hub sesi neredeyse hiç duyulmuyor. Kendi yaptığım daha sıkı yayları koyacağım, bir sonraki sürüşten daha umutluyum. Jant akordu gayet iyi.