Selam 20v var bende, jant seti ve lastik değiştirip yol bisikleti gibi ince teker yapan deneyen oldumu hiç? Problem yasanır mı acaba? Serilikte ne kadar farkeder? Değişen jantlarla beraber vites dişlileri de değişmesi icab eder mi?
@Seozde Orjinal hali yeterince seri, pedala dahi basmadan 48km/sa hıza ulaştım ilk test sırasında, minicik eğimde. Uzun zamandır bisiklet sürmediğimden bunun hızlı olduğunu sanıyor olabilirim, ama iyiydi yani kuul hissettim frene basıp yan yan kayarken
@Hevesli minicik eğimde pedalsiz nasil 48km/s oluyor yav:/ ben sefaköyden yenibosnaya inen yokuşta pedallayarak-çok aşırı değil- 50-55km/s zor goruyorum. 1500km oldu bakım mı gerekiyor acaba, yada sayaçta mı problem var:/
Merida crossway 20v 2016 bendeki dış lastiği 700x40c sizdeki de aynısı mı?
Jantlar biraz problemli benim akort ayarı yapılmalı, ondan olduğunu sanmam ama...
@ahmetd79 dış lastiği inceltebilirim de istediğim inceliği jant ölçüsü kabul etmiyor. Jantın musade ettiği en dar lastiği taksam, yetersiz gibime geliyor.amacım 70-80km/sa ile gitmek yokuş aşağı
@Seozde Benim sayaçta problem varmış kardeş, sıfırdan ayarlayıp aynı yolda 28km/sa yaptım pedalsız. Tabi bisiklet oturdukça yavaşlama ihtimali olabilir? Alır almaz fabrikadan taze çıkmış haliyle sanki daha hızlı gibi gelmişti bana, ama sayaç ne diyosa o
Edit: 1500km ye bakımsız geldiysen illaki bakım gerekiyor, zincir sünmesi olsun dişli aşınması olsun göbek bakımı olsun jant akordu olsun komple bir bakımdan geçirmek iyi olur. Merida'nın orjinal kılavuzunda bu tür bakımların servis tarafından ücretsiz yapılacağı yazıyor, ama ithalatçı firmanın garanti belgesinde ilk kurulum ve ikinci bakım kuponundan başka bişey yok.
Bu arada merida düşündüğüm gibi sağlam bisikletmiş, hissediyo insan. Jantlar 28" olduğu için zor dönüş yapıyorum, fren papuçları dandik, sele azcık rahatsız fakat geri kalan yönleriyle çok hoşuma gitti.
speeder 200 kullanan arkadaşlar varsa bisiklet konusunda aklima takilan bazi seyler var bisikleti internette bir video izledim yabanci birisi 2 aylik kullanimda arkada tekerlek haznesinden takur tukur sesler gelirken videoya almis
sorum su ki bu tarz bisikletler dayanikli midir uzun ömürlümudur sakina sakina mi binecegiz yolda giderken guvensizlik yaratırımi ben devamli sehir ici kullanicam ama yollarin çoğu tas parke döşeme bozuk birazda..
düz masa alirsam bu tarz modeller arıyorum yol bisikleti gibi istemiyorum ancak..
bu konuda bildilendire bilirmisiniz bu konuda kararsiz kalirsam saglamlik hissi icin mtb alicam ilerleyen durumda tekerleri incelticem
@ayberkatakan95 speeder 200 v var bande. Hiç bir sorun yok. taş gibi sağlam yapmışlar. videoadaki istisna olabilir. asıl soruya gelecek olursak asfaltta kullanacaksanız düz maşa alın. yaklaşık 1,5-2 kg daha hafif olur. Sizin kullanımınınza uygun olan düz maşa urban veya fitness bisikleti seçmelisiniz. speeder da fitness bisikleti zaten. Ya da düz gidon yarış bisikleti de düşünebilirsiniz.
@a.latif teşekkür ederim aslinda saglamlik hissi yol tutuş vb. güven verdiginden mtb almayi düşünüyordum her turlu yol kosulunda tereddüt etmeden kullanabilmek için ancak bu fitness tarzi bisikletleri gördüğümde ve araştırdıgimda aklim baya karıştı
merida speeder 200 ve 300 arasindaki fiyat farkına degermi sizce alacak olsanız ?
ayrıca 3000 tl kadar bu tarz modellerden öneriniz varmi benim icin hidrolik disk olmasi ve ergonomisi urban model olmasi önemli speederler gibi
Aslında benim aklımda ciddi anlamda Giant da vardı..Hatta baktım giant roam 3 vardı uygun fiyatlı onu da baya araştırmıştım..Ben daha hangi tür alacağıma tam karar vermeden gittim aslında orada bisikletlere bakınca merida crossway serisi çok kaba hantal gibi göründü gözüme aynı şekilde roam 3 de öyle.. Escape serilerini görünce zaten çok hoşuma gitti..açıkcası kibar hafif olması etkiledi beni. Bir de rx3 ü görünce baya beğendim. Ama dediğiniz gibi speeder serisini görmedim hiç. Artık hayırlısı olsun ya aldım kullandım baya güzel bisiklet cidden hafif ve frenler falan çok iyi V fren olmasına rağmen..
Onların satış politikasına gelince dediğiniz gibi pek müşteri odaklı değiller.. Hatta direk focusları gösterdi bana en başta.. Çok garip bişey bisiklet almaya gidiyorsun adam bazı bisikletleri kötüler gibi diğerlerini aldırmaya çalışıyor. Ama bunları anlayışla karşılamak lazım. Adam pazarlamacı ve illa ki bazı şeylerde fazla kar elde edicek. E onu bilerek gittiğin zaman ona göre tepki veriyosun zaten.
@mburakgunduz Hayırlı olsun güzel bir bisiklet aldınız ben Merida Speeder 200 seçmemde aktarıcıların sora ve tiagra olması önemli rol oynadı, yol bisikletine daha yakın olduğunu düşünerek yola hazırlık olsun diye aldım.
Size bu bisikleti göstermedilerse bu onların suçudur, sattıkları her firmanın muadili bisikleti göstermeliler, anlatmalılar, kararı kullanıcıya bırakmalılar, yönlendirme yapmamalılar, şüphelerim şimdi daha da arttı, bu konuda firmaya mail atmayı düşünüyorum. Servis konusunda da güvenimi sarstılar, arka vites geçerken biraz sıkıntılı geçiyordu gösterdim hiç ayar yapmadılar normal dediler. Başka bir bisikletçiye gösterdim o ayarları kaçık diyerek ayar yaptı ve daha rahat bir vites geçişi sağladım. Bakımlarına güvenemiyorum maalesef.
Son olarak V fren candır bir çok arkadaşım disc frenden şikayetçi hatta sıfır bisiklet alıp direk frenlerini değiştiren biliyorum V fren sizi asla yolda bırakmaz.