Aynen düşünürsem demiştim zaten. Şu an için bagaj düşünmüyorum çantaya geri dönüş yaptım. Hamallık yapmayacak derecede ölümcül acil olan malzemeleri taşıyacağım artık. Yedek iç lastik, levye, bisiklet ehliyeti v.s.
İlk uzun tur performansım. Bittim yemin ediyorum. Yokuşlarda gitmiyor maalesef. Çatalca turu bana öğretti bunu. Şu an ormanlı köyü gölde balıktayız. Resmen bittim.
@ÇaNakkaLeRuHu kazasız belasız kullanın. Üst bagaj deliği için çok dert etmeyin asıl yükü alt delikler karşılar. Üst için yöntem çok basit hemen 33 tl halledebilirsiniz.
Ayrıca bu ürün sayesinde mevcut deliklerin aşınması sorunu da ortadan kalkar. Özellikle MTB li arkadaşlara öneriyorum.
250 - 300 km. sonrasında izlenim değil yavaş yavaş tecrübelerimi aktarayım. Yokuş performansı olarak maalesef MTB ile yüksek kadans ile yorulmadan hızlı bir şekilde çıktığım yokuşlarda cyclocross ile aynı verimi alamadım. MTB de aynakoldaki en küçük üçüncü dişlide %5-%7 eğimdeki tırmandığım yerleri özellikle aynı noktalara gidip cyclo ile denedim ve tek kelime ile yokuşun başına gelene kadar ecel terleri döktüm. Çünkü aynakoldaki eksik olan bir yaprak bizi 36 olan dişli ile çıkmaktan başka bir alternatif bırakmıyor. Belkide benim bu şekilde yüksek kadans ile tırmanma alışkanlığımdan olsa gerek, aşırı yüklenerek bisikleti haraket halinde tutmak beni resmen bitirdi. Tabiki bu yüksek güçlü kadans olayına da zamanla alışarak bu telafi edilebilir lakin ben farklı bir yol deneyeceğim. 11-28 rubleyi, 11-32 yapacağım. Maalesef bir diğer eksisi olan 46-36 aynakolda benim yokuş inerken ve düz yol performansında önemli bir düşüş yaşattı. Evet sonuçta bu bir Cyclocross hepsi bir arada olmaz diyenleri duyar gibiyim. Fakat ben tüm bunları duymazdan gelerek aynakolu da 50-34 yada rubleden gelecek fark ile dengelenebileğini düşündüğüm 52-36 aynakol kullanıp yokuş aşağı boşa dönme olayını ve düz yoldaki verimi de arttırmayı düşünüyorum. Yani işin özü bu bisikleti yeniden meydana getireceğim. Olur mu olmaz mı şu an için bilmiyorum. Yalnız isteyen için olmaz dişe birşey yoktur imkansız ise sadece biraz zaman alır Ayrıca yine gereksiz gördüğüm ve sürtünme katsayısını önemli ölçüde arttıran aşırı dişli 700x33c lastiklerini de, 700x25c yarı silik yada hibrit performans lastikleri ile değiştirip burdan da hatrı sayılır bir performans +'sı kaydedeceğimi düşünüyorum. Düşünceleriniz ve tecrübeliriniz benim için önemli sizce yapmalımıyım ?
@ÇaNakkaLeRuHu Ben en başından söylemiştim endurance bisiklet alın diye. Siz cyclocross bisikletinizi yavaş yavaş endurance bisiklete çevirmeyi düşünüyorsunuz. Endurance rahat kadro geometriside cabası. Dinlemediniz beni.
Kadir aga tekrar hayırlı olsun. Ama sana tavsiyem o son dişliyi 28 den 32 ye çevirme. İlerde yokuş çıkarken 1 den 2 ye attığında bacaklarda inanılmaz bi zorlanma hissettiriyor. Adamlar bi şey biliyor da 32 dişli yerine 28dişli yapıyor 1. Vitesi. Aman diyim dokanma
Bacak kasları vtes oranlarına alıştıkça normal olan diş sayısının orijinal halindeki gibi olduğunu anlıyorsun. Beşiktaş ta Barbaros u tırmanırken bile 1 den 2 ye atınca "babayı kesiym niye bu zorlanma"diye mırıldanıyorum biraz.