Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida Kullanıcıları Kulübü

Aynen hocam, bugün söyledi dünde sıfır olanı sattım dedi, siyah kırmızı olanı mı dedim evet diyince gördüm dedim :D

Benimki de bu :)

Hayırlı olsun. Kaporasını aldım diye bahsetti, zaten en sonuncusunu siz ve ben aldık. Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum. Bol pedallar.
@mehmet.ali @tamer öztürk hayırlı uğurlu olsun sculturalar Kayseri sokakları bol sculturalı oluyor desenize 👍👊👊
Sağ olun. Hatta sizden de örnek verdim. Her ne kadar da tanışmasak da, Starava'da takipleşiyoruz sizinle. Sizim gidonu örnek gösterdim;

Dosyalar

• Screenshot_20200930-104556_Strava.jpg
    Screenshot_20200930-104556_Strava.jpg
    188,8 KB · Okunma: 40
  • Muhteşem
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
Sağ olun. Hatta sizden de örnek verdim. Her ne kadar da tanışmasak da, Starava'da takipleşiyoruz sizinle. Sizim gidonu örnek gösterdim;

Teşekkürler size de hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler. Şanslılık konusunda haklısınız ama Ayhan abi enteresan adam, akla hayale gelmeyecek ürünler her zaman oluyor :D

• Beğen
Merhaba lastikler kaçlik?

Enteresan biçimde 35’lik. Bende şaşırdım gördüğümde. 2. El aldım üzerinde bu takılıydı ve orijinallerine dönmesini istemedim yedek olarak duruyor onlar.

• Beğen
Tepkiler: Samsam
Enteresan biçimde 35’lik. Bende şaşırdım gördüğümde. 2. El aldım üzerinde bu takılıydı ve orijinallerine dönmesini istemedim yedek olarak duruyor onlar.
Adam disk frenleri görünce gravel yaparım diye düşünmüş. 35 mm lastik oluyor demekki. bizim jant frenler olduğundan hiç deneyemiyoruz 🤣 ama sizinki gravel olmuş.

Ama ben de durano plus performans lastiklerle he r araziye giriyorum çok da şeyapmıyor 🤩

Adam disk frenleri görünce gravel yaparım diye düşünmüş. 35 mm lastik oluyor demekki. bizim jant frenler olduğundan hiç deneyemiyoruz 🤣 ama sizinki gravel olmuş.

Ama ben de durano plus performans lastiklerle he r araziye giriyorum çok da şeyapmıyor 🤩

Bence de aynen öyle yapmış fakat hızlanmıyor bu lastiklerle, teknopark inişinde eski bisikletlerimle hafif pedallayarak 50+ hızlara çıkarken bunda sağlam pedalda bile 46 km/h çıkmış, :D

• Beğen
@mehmet.ali geçen sene erciyesten inerken max hız 87 kmh lastikler one v guard, iki hafta önce 67 kmh lastikler durano plus performance ikisi de 25mm lastik önemli. İnceliği kadar ağırlığı da etkili

Merhaba,

Merida Speeder serisi bisiklet bakıyorum lakin hiç bir yerde stok yok. Merida Türkiye piyasasından mı çekildi yoksa başka bir nedeni mi var. Bilgi verirseniz sevinirim.

Hangi bisiklet var ki hocam..

2. el olarak bile bulamıyorum neredeyse.

Şuan sezon bitti diye mi yoksa kurlar,virüs vs muhabbetine mi bu problemler ?

Scultura 300 kadronun üst tarafındaki boruya giren kablo içerde kadroya çarpıp ses yapıyor bir türlü çözemedim bayide kabloyu kısalttık yine de ses kesilmedi biraz stabilize yola veya şehir içindeli parke taşlarda gideyim hemen kadroya çarpıp sinir bozucu bir ses oluşuyor nasıl çözebilirim

@Bartu Bilgi

Kadro içinden kablolamada sıkça karşılaşılan bir sorun kablo sesi. Neyse ki çözümü de oldukça kolay.

Dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise kabloları dışarı çıkarırken tekrar yerine takabilmek için kılavuz olarak kullanılacak bir ip, tel vb eleman kullanmanız. Bununla ilgili farklı yöntemler de olmakla beraber kadronun içinden kablo geçirmeye uğraşmak çok sinir bozucu olabiliyor.

Kablo kılıfını dışarı çıkardıktan sonra üzerine 10 cm aralıklarla küçük boy plastik kablo kelepçesi (cırt kelepçe) kuyrukları farklı yönlere bakacak şekilde sıkılır. Kelepçelerin uzun kalan kuyrukları kesilmez, bu kuyruklar kadronun içinde elastik bir yay görevi yaparak kablonun serbestçe hareket etmesini önler. Ucuz ama etkili bir çözüm.

Biraz daha pahalı ama daha kolay olanı bu amaçla satılan yumuşak kablo kılıflarını kullanmaktır. Jagwire'ın kılıfı mevcut benim makinede. Yaptığı şey yine aynı şekilde kablonun kadro duvarlarına çarpmasını önleyip sesi kesmekten ibaret.

Youtube da "how to eliminate cable rattle" şeklinde bir aramayla bu yöntemlerin uygulama videolarına da erişebilirsiniz.

@Bartu Bilgi

Kadro içinden kablolamada sıkça karşılaşılan bir sorun kablo sesi. Neyse ki çözümü de oldukça kolay.

Dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise kabloları dışarı çıkarırken tekrar yerine takabilmek için kılavuz olarak kullanılacak bir ip, tel vb eleman kullanmanız. Bununla ilgili farklı yöntemler de olmakla beraber kadronun içinden kablo geçirmeye uğraşmak çok sinir bozucu olabiliyor.

Kablo kılıfını dışarı çıkardıktan sonra üzerine 10 cm aralıklarla küçük boy plastik kablo kelepçesi (cırt kelepçe) kuyrukları farklı yönlere bakacak şekilde sıkılır. Kelepçelerin uzun kalan kuyrukları kesilmez, bu kuyruklar kadronun içinde elastik bir yay görevi yaparak kablonun serbestçe hareket etmesini önler. Ucuz ama etkili bir çözüm.

Biraz daha pahalı ama daha kolay olanı bu amaçla satılan yumuşak kablo kılıflarını kullanmaktır. Jagwire'ın kılıfı mevcut benim makinede. Yaptığı şey yine aynı şekilde kablonun kadro duvarlarına çarpmasını önleyip sesi kesmekten ibaret.

Youtube da "how to eliminate cable rattle" şeklinde bir aramayla bu yöntemlerin uygulama videolarına da erişebilirsiniz.
O kadar küçük delikten kablo ile cırtın yuvarlak yeri anı anda sığmaz ki tam anlayamadım orasını

Şu videoda bahsettiğim yöntemler uygulamalı olarak gösteriliyor. Size uygun olanı seçip sorunu çözebilirsiniz.

bignine500.jpg

2018 yılında alıp çok fazla kullanma şansı bulamadığım Merida Big Nine 500'ümle aranızda olmak artık bana gurur verecek.

@Bartu Bilgi kardeşim sorunun benimki ile aynıysa benimki sadece arka fren kablosunun kadroya girdiği noktada ses yapıyordu. o bölgeye iç lastik parçası sıkıştırarak sorunu çözdüm.

• Beğen
Tepkiler: Bartu Bilgi
@Bartu Bilgi kardeşim sorunun benimki ile aynıysa benimki sadece arka fren kablosunun kadroya girdiği noktada ses yapıyordu. o bölgeye iç lastik parçası sıkıştırarak sorunu çözdüm.
bu videodakinin aynısı sorunum. Fakat abimiz o parçaları içeri sokuyor kablo değişimi gerekirse o parçalar kadronun içinde kalır mecburen

Geri