Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida'ya şikayetim var

OnurÖzdağ

Forum Bağımlısı
Tepki
667
Merhabalar, yaklaşık 6ay önce 2015model bir Merida Scultura 200 aldım. 1ay baya aktif bindim ancak sonraki aylarda okul açıldığı için azaldı sürüşlerim. 2ayın sonunda bisikletten bir ses gelmeye başladı. Orta göbeği yağlattım, aynakol yaprakları sıkıldı, pedal değişti, sele-sele borusu-suluk vb gresslenmesi gereken yerler greslendi. Hatta daha dün orta göbeği değiştirdim komple ses ondan da değil. Ben sorunun kadrodan kaynaklandığını düşünüyorum ki ayrıca kadroda benim yapmamın imkansız olduğu bir boya atması var. Denizlideki servisi Yaşam Bisikletin sahibi Hüseyin beyin piyasadaki ününden dolayı(!) bu süreçte oranın önünden bile geçmedim. Aldığım yerden iadesini isteyeceğim umarım iade alınır diyorum ve Merida gibi bir markayı kimseye tavsiye etmiyorum.

Scudo
tamam sorun yaşamışın da bu sorundan dolayı koskoca merida firmasını niye önermiyorsun onu anlamadım.Her markada her bisiklette olabilecek sorun bu

daha 2 gün önce gördüm adam 0 Audi a3 araba alıyor daha 300km olmadan şanzıman arızası verip yürümez oluyor araba o zaman audi'yide kimseye önermeyelim her sorun yaşadığımız markayı yerin dibine sokalım.Ee o zaman ne kullanacak bu millet?:koptum:

• Beğen
Tepkiler: tameryc ve R.akyuz
Bisikleti aldığınız yer şu kadar km sonra bir gel bakalım demiyorsa aldığınız yerle ilgilidir sorun bence markayla değil.
Gördüğüm tüm iyi bisikletçiler (Decathlon bile buna dahil) satıştan size bir süre sonra (100 Km- 400 Km neyse) kontrole çağırır.
Geçmiş olsun tabiki, sizi suçlamak için söylemiyorum bunu. Koca markayı sildiniz ondan yazdım :)

• Beğen
Tepkiler: tameryc ve R.akyuz
@BerkEvren Aldığım yer ne fatura ne garanti belgesi gönderdi. Ayrıca bisikleti internetten Konyadaki bir bisikletçiden aldım.

Taşlar yerine oturmaya başlıyor... şikayet etmeniz gereken yer İnternetten satışı yapan yer. Birde garanti ve fatura yasal hakkınız geriye dönükte olsa alabilirsiniz unutmayın.

Merida'yı nedense ben de sevemedim bir türlü ancak yaşadığınız sorun Merida'dan ziyade satışı gerçekleştiren dükkandan kaynaklı gibi gözüküyor. :)

@zlatan_1903 Telefonda anlaşıp havale geçip alışveriş yaptığım bir yer. Pınarelli Bisiklet, Konya. Kutuyu aldım fatura yoktu, direk olarak garanti belgesi de yoktu sadece aynakol vb parçaların kullanım belgesi vardı. Ayrıca kadronun arka bacağında benden kaynaklanamayacak bir boya pürüzü var bu ne benim ne de firmanın hatası.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@OnurÖzdağ İyi akşamlar, muhtemelen bisikletinizden gelen ses üst borudan geçen arka fren kablosundan geliyor,çünkü bisikleti aldıktan yaklaşık 2 3 ay sonra hiçbir problem olmamasına rağmen en ufak çukurda kadroya bir şey vuruyor gibi ses geliyordu ,nedeni ise kablonun sadece tel olarak değil bir bütün olarak kadronun içinden geçirilmesiydi,eğer sorununuz bu ise;

Çözüm olarak kabloyu ön taraftan içeri doğru biraz ittirin bende işe yaradı, yaramaz ise kablo ucu ile sadece iç teli kadrodan geçirmeyi deneyin.

Pedaldan da ses gelebilir kontrol ettiniz mi?Pedal,sele,zincir,teker göbekleri,maşa vs.En son aşama kadro . Ses olayı gıcık bir durum farkındayım:)

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
@OnurÖzdağ bunu firma ile çözmen gerekir diye düşünüyorum şahsi fikrim adamlar fatura göndermemis garanti belgesi yok firma her hali ile ofsayt iade ederken senden fatura ibrazi isteyecekler muhtemelen kaşeli garanti belgesi de

acikcasi merida dan bende sikayetciyim. bisikletimden veya meridanin bisikletlerinden kaynakli bir sikayet degil ama.bisikletlerine verdigi kaliteyi muşteri ve subelerine verseydi böyle olmazdi. bundan yaklaşık 3-4 ay önce bende denizlideki yaşam bisikletten merida crossway 100 almak icin gittim fakat 2016 modelini bulamadigim icin internetten sipariş verdim ve satici bana 2 adet kupon oldugunu ve bu kuponlar karsiliginda bisikletin ilk kurulum ve ilk bakimlarini ucretsiz yaptirabilecegimi soyledi.kargo geldikten sonra yasam bisiklete gittim daha kutuyu arabadan indirmeden yasam bisiklet deki huseyin kurulumu ucretli yapiyoruz ucretide 40tl dedi. kupon var dedigimde ise piskin piskin internetten alinanlarin kuponu gecersiz dedi. kuponu siz alinca size kupon karsiligi sirket bir ucret vermiyormu dedim veriyor dedi. ellerim titreye titreye meridayi aradik ordan bir yetkili internetten aldigim yere firca atmis bana 40tl kurulum ucreti gonderdiler bende huseyin beye bu ucreti verip yaptirmistim ama sizce bu etik birsey mi?
koskoca metrida markasi bir kurulum icin kendi subeleriyle anlaşamiyor mu bukadar mi iktidarsiz bu adamlar,benim i ternetten aldigim dukkanda simdi bana sitem ediyor boyle olacagini bilseydim satmazdim diyor.ne yapayim.ben simdi guleyim mi aglayayim mi suclu ben oldum. bisikletten cok memnunum fakat boyle olacagini bilseydim gercektwn bende almazdim.yarin birgun biryeri arizalanabilir ben garantisi var diye bu insanlara nasil guvenip teslim edeyim simdi. elimde 2 adet kuponum hala duruyor ve ne yapacagimida bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Hocam simdi olayi anlamadim.
Kadroda sorun varsa Merida firmasi direk degisim yapar.diye dusunuyorum. O kadar marka degistiriyor o mu degistirmeyecek

Meridami alalı 1 ay oldu gerçekten çok iyi çalışıyo ve aktif olarak kullanıyorum hatta bugün dahil 83 km sürdüm dağ taş demeden gittim hiçde pişman değilim aldığıma. Aldığım yerde bana demişti 100 km sürdkten sonra gel bakim yapalım diye götürdüm yapti ücretsiz olarak. Yani aldığın yerle bir sorunun var merida firmasıyla değil !

Hocam öncelikle geçmiş olsun can sıkıcı bir durum. Bende Merida crossway aldım çok memnunum. 1.95 boy 100 kiloyum. yüklü yüksüz dağ taş asfalt kar her koşulda kullanıyorum. Herkese de tavsiye ederim. Sizin yaşadığınız durum bence bayiyle alakalı. Sizin diyarları bilemiyorum ama İstanbulda bilindik bisikletçiler var. 3 kuruş fazla verip malının arkasında duran yerden almakta fayda var diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Geri