Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

@Ceyhun Özkan Merhaba, yurtdışına sipariş verdiğiniz günden bu yana heyecanınızı farklı -alakasız- konu başlıklarında bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Biliyorsunuz forum geniş bir kullanıcı kitlesine sahip ve Allah muhafaza sizin gibi 100 kullanıcı yurtdışından alışveriş yapıp heyecanlansa, yurtdışı alışverişiyle ilgili çoğu konu başlığı içi boş içerikle boş yere şişirilecek ve içi boş verimsiz konu başlıkları forumda gezinip duracak. Wiggle'dan alışveriş yaptınız ancak Merlin'le ilgili konudasınız, Merlin'le ilgili bir şeyler bakmak isteyen bir kullanıcı konu başlığına girse alakasız mesajlar görecek -aynen benim bu mesajımda olduğu gibi-, ve konu başlığının bir anlamı kalmayacak. Bu anlamsızlığı tek başınıza siz yaratıyorsunuz demiyorum ancak sizin gibi örnekler arttığında başımıza gelecekleri söylüyorum. Sanırım Kerem Bey'e sorunuzu özelden sorabilirsiniz, yahut olmadı ilgili konu başlığında -kaldı ki oralarda da mesajlarınız var; örn:Wiggle Gönderim- sorabilirsiniz ve hatta ilginçtir o da size aynı yollarla yanıt verebilir. En sevdiğimiz uğraş bisiklet için yeni bir şeyler edinmek her zaman heyecan vericidir, hele de ilk kez yaşadığımız bir deneyimle bunu yurtdışından aldığımızda; bu heyecan daha da katlanabilir, bundan daha doğal hatta belki daha da güzel bir durum yoktur. Ancak akıldan çıkarmamakta fayda olan çok önemli bir durum var; forum hepimizin, bu platformu, konu başlıklarını, içeriklerini daha verimli kullanmak, birbirimize yardımcı olmak, doğru ve faydalı bilgiye ilk elden hızlıca ulaşmak öncelikli hedefimiz. Lütfen mesajlarınıza devam ederken bunu göz önünde bulundurunuz, anlayışınız için teşekkürler, umarım bir an önce siparişlerinize kavuşursunuz, selamlar!

Scudo
Satıcıyla monuşun ambalaja 70€ yazsın, gümrüğe takılmayın.

Arkadaşlar selam, 18 Ağustos'da verdiğim siparişim 2 Eylül Cuma günü geldi, Trakpak'dan takip kodu geldikten sonra size tavsiyem Ptt kargo üzerinden takip yapmanız. Çünkü trakpak güncelleme yapmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Groims ve ottcci
@Anonim Farkında olmadan siz ve sizin gibi üyelerin, bu gibi -alakasız- konularda gereksiz mesajlarımı ve yorumlarımı görmenize neden oldum.Bir daha, gerçekten sahip çıktığınız çok değerli konulara hiçbir yorum yapmam.Heyecanımı içimde yaşarım.Umarım bir daha hiçbir üye hiçbir konuya gereksiz yorum yazmaz ve siz de bu uyarıları yapmak zorunda kalmazsınız.
Vesselam...

• Beğen
Tepkiler: Dağhan
@Ceyhun Özkan "Ben ve benim gibi" üyelerin maruz kaldığı rahatsızlıktan ziyade benim vurgulamak istediğim şey forumun daha etkin ve verimli kullanılması gerekliliğiydi. Olayı kişiselleştirip polemik yaratmak değil yani amacım, alınganlık olduysa kusura bakmayın lütfen.

Düzenleme:

@Dağhan bey mesajını sildiği için bu mesajında konuyu işgal etmesine gerek kalmamıştır.

Konuyu takip eden arkadaşlar kusura bakmayınız lütfen, herkese iyi forumlar.

@Anonim
merhaba konuyu yazdıktan sonra daha fazla uzamaması için silmiştim,neyse okumuşsunuz,uzatmak istemiyorum hocam,dediğiniz gibi olsun,iyi günler

(link)

bu ürünü alsam bana vergi çıkartır mı? 217TL + 20tl kargo 217tl 66 euro ediyor çıkartıcağını düşünmüyorum :D

@Oğuzhan Yazman Evet normal şartlarda vergi yok ancak birkaç defa 75 euro altına 50 lira civarı vergi ödemişliğim var. Küçük bi ihtimal de olsa vergi çıkabilir

@abzül gerekli mercilere itiraz ederseniz/uğraşmak isterseniz, haksız yere ödediğiniz vergiyi alabiliyorsunuz, eminim biliyorsunuzdur.

@Anonim Evet biliyorum. Ancak kolay bir iş değil ve bunun için harcayacağım vakit, yol parası + stres > 50tl. Bu yüzden hata 3 haneli rakamlara çıkmadıkça uğraşmam sanırım :)

@abzül @Anonim eskiden 75€ altına da sınırlama vardı mesela yılda ya da ayda belirli sayıda getiri yapabiliyordunuz. Artık o kanun değişti istediğiniz kadar alıveriş yapabiliyorsunuz. Sizin mağduriyetiniz eski kanunun geçerli olduğu zamanda olabilir.

@Berkayugur Merhaba, yeni mevzuatta benim başıma böyle bir şey gelmedi henüz, gerçi eski mevzuatta dahil yaptığım alışverişlerde planlamadığım bir vergi ödemedim daha, ancak forumda ilgili konu başlıklarında biraz araştırma yaparsanız, yeni mevzuatta da bu mağduriyeti yaşayan arkadaşların bolca var olduğunu göreceksiniz maalesef. Hatta bugünkü mesajların birisinde dahi vardı. Bazen mevzuat falan hikaye oluyor, gümrükteki memurun insinyatifi/insanlığı/dalgınlığı devreye giriyor sanırım. Haksız yere bile olsa vergi çıkartılabiliyor, ama bahsettiğim gibi, şayet haksız yere vergi ödediğinizi ispatlayabiliyorsanız ve de vakit ayırıp uğraşmak isterseniz, ödediğiniz vergiyi geri alabiliyorsunuz.

@abzül

Türkiye distribütörleri 1tane lastiği 235lira satıyor :) varsın bana 2si 300e patlasın :D teşekkürler yorumunuz için

upload_2016-9-9_12-2-9.png

bize hergün tatil :D asdjfksj :D kargo beklesin :D

61$ lık siaparişi tamamlayamıyorum. Site kartlarımı kabul etmiyor. iki tane mastercard var limitleri de var ancak ödeme menüsünde hata veriyor ve ödeme yapamıyorum. Malum paypal da kapalı ordan da ödeme olmuyor. Nedendir acaba başına gelip çözen var mı. Nasıl ödeme yaparız.

@Baran Saldanlı Tamamlayamazsınız uğraşmayın boşuna , ben de Ziraat bankamatik ve kredi kartı ile denedim bir çok kez olmuyor.Güzelim indirimi kaçırdım.Alternatif sitelere bakıp wiggle'dan sipariş vermek durumunda kaldım, şimdi takipsiz kargoyu sabır çekerek bekliyorum;)

shimanonun xt hidrolik disk frenlerinin fiyatına baktım 435tl diyor türkiyede ise 600tlye buldum başka sitede 700küsür lira bu ne pahalılık ama iyiki açmış arkadaş konuyu allah razı olsun merlincyclesda kartımı da kullanabiliyorum gerçi para yok onda ama neyse alışveriş yapılıyor :)

Ben de 65 dolar üstü sipariş vericem fakat tr ye gelirken vergiyi dahil edipmi satıyorlar yada ptt bizden elden mi alıyor vergiyi yoksa gümrüğe gidip nasıl ürünümüzü alıyoruz gümrük dediği neresi değişiyormu yardım ederseniz sevinirim.

@zubeyr gun hiç 1 yer öyle şey yapmaz gümrük bedeli gümrükte belli oluyor yani kısacası aldığın ürünlere %18 ekleyeceksin pttden direk senden alıyorlar bu çok güzel zaten gümrükle uğraşmıyorsun direk ptt ücretine yansıtılıyor kargo bedeli yani türkiyenin

Geri