Şahsen Metin bisikletle hiçbir alakam olmadı. Ama bu yazılanlardan sonrada hiç olmaz zaten.
En başta kendi bisikletinizin tamirini yapmayı öğrenmenizi tavsiye ederim. Kendi bisikletimde çıkan her problemde gerekli montaj anahtarını satın alıp kendim tamir ettim. Sonunda bisikletin her bakımını yapacak hemen hemen tüm montaj anahtarlarım oldu. Tabiki bunarın hepsinin toplanması 3 senelik bir sürede oldu. şimdi ise kendi bisikletimin bakımını çoğu zaman kendim yapıyorum. yedek parça için önce internetten fiyat araştırması yapıyorum. Sonra sürekli gittiğim bisikletci aynı fiyatı veriyorsa onlardan satın alıyorum. Sağolsunlar aldığım ürünün ücretsiz montajınıda yapıyorlar.
Altta mennun kaldığım ve kalmadığım bisikletçilerin listesini görebilirsiniz.
Memnun kaldıklarım:
- Bike&Outdoor Kadıköy şubesi: gayet ilgili ve bilgililer. çok yoğun olduklarında sıranızı beklerseniz sizinle nazik ve yeterli düzeyle ilgileniyorlar. Bazen bisiklet bakımlarımı yaptırıyorum ve çooookkkk memnunum. (Ben Kadıköy şubesine gittiğim için orayı yazdım. Beşiktaş şubeside iyidir muhtemelen.)
- Kısmet Bisiklet - Cevizli Mah. Kartal: Bisikletçi dostu bir yer daha. Aksesuar ve yedek parça konusunda biraz yetersiz olsada servis kalitesi çok iyidir. oradan bisiklet, bisiklet bakımı, bazı yedek barçaların alımı gibi alış verişlerim oldu. Adamı kazıklama peşinde olmaya ve kendini her geçen sene geliştiren bir bisikletçi.
- Şirin Bisiklet - Kartal: Bakım ve bilgi paylaşımı konusunda iyi biryer. Ancak yedek parça fiyatları biraz yüksek. Örneğin 25TL lik bir malzemeye 45 TL fiyat verdiği için internetten 25TL aldım. (bu şekilde bir iki parça da daha aynı olayı yaşadım. Ama dediğim gibi parça konusunda çok takıntılı olmadığım için negatif bir yorum olarak algılanmasın lütfen.)
Memnun kalmadıklarım:
- Yeşil Bisiklet : Bana ve eşime ilk bisikletlerimizi Yeşil bisikletten almıştık. Pazarlık burada söz konusu dahi değildir. bir kuruş bile indirim yapmıyorlar. Bisikleti sattıktan sonra çok fazla ilgilenmediler. ilk bakıma götürdüğümde bir-iki tane bisiklette şikayetim olsada çok umursamayıp konuyu geçiştirmişlerdi. üç ay önce ikinci bisikletimi almadan önce uğradığımda yine aynı soğukluk ve pazarlık yapmayan bir tavırla karşılaşmıştım. Defalarca aldığım bisikletlerin faturasını istememe rağmen her seferinde farklı mazeretler söyleyerek fatura vermemişlerdi.
- Saka Bisiklet - Maltepe : işçilik kalitesi hiç hoşuma gitmedi. teknik bilgi olarak yetersiz.