Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Metin Bisiklet'in İlgisizliği

Scudo
Arkadaş grupları olarak gidip pahalı modeller için pazarlık yapıp almamak ;)

Arkadaslar bende ordan dun bisiklet aldim simdi bende huylandim fatura harici bir evrak almadim ne almam gerekliydi acaba ?onemli olabilecek

Şahsen Metin bisikletle hiçbir alakam olmadı. Ama bu yazılanlardan sonrada hiç olmaz zaten. :)

En başta kendi bisikletinizin tamirini yapmayı öğrenmenizi tavsiye ederim. Kendi bisikletimde çıkan her problemde gerekli montaj anahtarını satın alıp kendim tamir ettim. Sonunda bisikletin her bakımını yapacak hemen hemen tüm montaj anahtarlarım oldu. Tabiki bunarın hepsinin toplanması 3 senelik bir sürede oldu. şimdi ise kendi bisikletimin bakımını çoğu zaman kendim yapıyorum. yedek parça için önce internetten fiyat araştırması yapıyorum. Sonra sürekli gittiğim bisikletci aynı fiyatı veriyorsa onlardan satın alıyorum. Sağolsunlar aldığım ürünün ücretsiz montajınıda yapıyorlar.

Altta mennun kaldığım ve kalmadığım bisikletçilerin listesini görebilirsiniz.

Memnun kaldıklarım:
- Bike&Outdoor Kadıköy şubesi: gayet ilgili ve bilgililer. çok yoğun olduklarında sıranızı beklerseniz sizinle nazik ve yeterli düzeyle ilgileniyorlar. Bazen bisiklet bakımlarımı yaptırıyorum ve çooookkkk memnunum. (Ben Kadıköy şubesine gittiğim için orayı yazdım. Beşiktaş şubeside iyidir muhtemelen.)
- Kısmet Bisiklet - Cevizli Mah. Kartal: Bisikletçi dostu bir yer daha. Aksesuar ve yedek parça konusunda biraz yetersiz olsada servis kalitesi çok iyidir. oradan bisiklet, bisiklet bakımı, bazı yedek barçaların alımı gibi alış verişlerim oldu. Adamı kazıklama peşinde olmaya ve kendini her geçen sene geliştiren bir bisikletçi.
- Şirin Bisiklet - Kartal: Bakım ve bilgi paylaşımı konusunda iyi biryer. Ancak yedek parça fiyatları biraz yüksek. Örneğin 25TL lik bir malzemeye 45 TL fiyat verdiği için internetten 25TL aldım. (bu şekilde bir iki parça da daha aynı olayı yaşadım. Ama dediğim gibi parça konusunda çok takıntılı olmadığım için negatif bir yorum olarak algılanmasın lütfen.)

Memnun kalmadıklarım:
- Yeşil Bisiklet : Bana ve eşime ilk bisikletlerimizi Yeşil bisikletten almıştık. Pazarlık burada söz konusu dahi değildir. bir kuruş bile indirim yapmıyorlar. Bisikleti sattıktan sonra çok fazla ilgilenmediler. ilk bakıma götürdüğümde bir-iki tane bisiklette şikayetim olsada çok umursamayıp konuyu geçiştirmişlerdi. üç ay önce ikinci bisikletimi almadan önce uğradığımda yine aynı soğukluk ve pazarlık yapmayan bir tavırla karşılaşmıştım. Defalarca aldığım bisikletlerin faturasını istememe rağmen her seferinde farklı mazeretler söyleyerek fatura vermemişlerdi.
- Saka Bisiklet - Maltepe : işçilik kalitesi hiç hoşuma gitmedi. teknik bilgi olarak yetersiz.

metin bisiklete burada veya başka tabanlarda bunca şikayete rağmen bir açıklama gelmediğine göre bu adamlar cidden sıkıntılı insanlar. hiçbir şeyi umursamıyorlar. yoksa illaki savunma şeklinde olmasa bile bir açıklama yapılırdı. bu kadar işini umursamayan haysiyetsiz adamlar demek ki.

Fatih ve civarı Dadaş Bisiklet - Murat Bayralı tavsiye ederim.

Bende carraro sportive 227 almayi dusunuyorum bayilerine baktigimda bana yakin olarak bakirkoyde metin bisiklet varmis bu konuyu okuduktan sonra endiseliyim acaba baska alinabilcek bir yer varmidir bildiginiz ?(Sarachane disinda)

@Forza
(link)
Avcılar ve Kadıköyde mağazaları da var. Nasıl bir yerdir bilmiyorum.

@gokay ozen sorun metin bey de değila sorun metin bisiklette. Buradaki yorumda bulunan arkadaslarda Metin beyden değil, firmadan ve çalisanlardan şikayetci. Dün belki bisiklet alcaginiz için ilgi ile karsilanmiş olabilirsiniz, ama yarin ucretsiz ilk bakima gittiginizde ayni ilgiyi bulamayinca şaşırmayın.

Kesinlikle almayın.....
Bayi listesine bakın başka terileri değerlendirin
Atak bisiklete dün uğradım ve 1 adet gördüm sanki

Bugün uzun süreden sonra Metin bisiklete uğramak zorunda kaldım. Patlak lastiğimi değiştirip el pompasıyla şişirmiştim, en fazla 60-70 basıyor el pompam. Dedim şunu 100 110 yaptırayım. Yakınlarda Metin bisiklet vardı şansıma... Dedim "lastiğe hava basarlar heralde, o kadar da değildir". fakat yanıldım.

Adını bilmediğim ve merak dahi etmediğim o itici yaşlı adam vardı yine. Aşağı yukarı 2 yıldır Metin abinin yanında olan suratsız adam. Metin abinin akrabası olduğu çok bariz. Her neyse. 50 yaşından sonra bisiklet tamircisi olmaya karar vermiş olan bu abi benim arka lastiğe hava basmaya niyetlendi. Pompayı siboba yamuk kilitledi.

Bunu görür görmez söyledim. "bana işimi öğretme" dedi. Neyse dedim, en fazla sibobu yamultur. Pompayı siboba tam oturtamadığı için yaklaşık 50-60 kez pompaya abanmasına rağmen ibre 85 PSI'ın üzerine çıkamadı çünkü siboptan hava kaçıyor. :D Ben de izliyorum.

Biraz daha uğraştı bir gelişme yok... "tamam 110" deyip çıkardı pompayı.

Eyvallah deyip ayrıldım. Az ilerde baktım, sibobu yamultmuş tahmin ettiğim gibi :D

Lastiğe hava basmaktan aciz adama acıyarak ordan ayrıldım ve olan bizim siboba oldu.

İşte bu yüzden bisiklete verdiğim para kadar aksesuar ve malzemeye para verdim. Kendi işimi kendim yapayım yüzlerini görmeyim diye. Çok beceriksizler. Ve terbiyesizce tavırlar, baştan savma işler. İyileri tenzih ederim, rastlayabilirseniz.

O bir şey mi dün ben yeni bisiklet kurulumu için gittiğim bisikletçiden ana bacı küfür yedim. Konu açma hakkını elde ettiğim zaman konuyla ilgili ayrıntıları paylaşacağım

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Adi Ayhandi sanirim o arkadasin. Olabildigince ilgisiz, hayattan bezmis ve acisini musterilerden cikartir gibi bir hali var. Tonla kez sikayet edilsede Metin abinin umrunda olmadigi icin isine devam ediyor. Metin abi iyidir aslinda ama oda kulagini tikamis artik herseye sadece sattigi bisikletlerin hesabini yapmakta. Bende gitmiyorum o adam orda oldugu surece gitmeyecegim.
Bakirkoyde Tilmen bisikletten sasmayin bence. Serdar abinin ilgi alakasi sohbeti bile yeter.

Arkadaşlar o yaşlı suratsız sevimsiz alakasız adamın ismi ayhandır. (Metinin kuzeni)
Forumda metin bisiklet ile ilgili yazıarda mevcut, lütfen bu tecrübeleri de arkaşadaşlarımız ile paylaşalım
Hatta google arama motoruna metin bisiklet yazın ve sonuçları görün.
Giden gören alışveriş yapan kişilerden tek bir olumlu yorum yok.
Bu arada metin gerçekten iyi bir insan fakat bu şekilde bir personeli çalıştırdığı için onunda esnaflığını sorgulamak gerekli...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Eskiden bu kadar suratsız adamlar nasıl para kazanır diye aklım almaz, şaşırıp kalırdım (çalıştığım sektör bilişim hizmetleri, en ufak kalitesizlikte bizi yerin dibine sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar). Çalıştığım şirket eskiden Merter'de tekstilcilerin bol olduğu yerdeydi. Ofisin bir sokak ötesinde bir bakkal vardı. Bu bakkala ne zaman gitsek, adam televizyonu açmış güzel bir diziyi izlerken, nevalesini masasının üzerine dizmiş, ayaklarını da bir sandalyeye uzatmış, terliklerini oynatarak keyfine bakardı. Biz de şaka yollu kendimize derdik ki; sistemleri ayakta tutmak için stresin binbir türüyle boşuyoruz, bu amcam sittin sene hiç istifini bozmadan (rafların düzenlemesi de 15-20 yıl öncesine ait görünüyordu) geçinip gidiyor. Bir yerde bir terslik var ama biz bunun ne tarafındayız orası meçhul derdik. Aslında satıcıya değil de alıcıya bakacaksın, bu satıcılar iş yapabiliyorsa nasıl bir alıcı profili var bunu kitap gibi anlatıyor.

@Serkan Mıstınoğlu metin abiyi severim ilgilenirde lakin Ayhan belasına denk gelmişsin metin bisikletin imajının son derece içine eden şahsiyet ilgi sıfır bilgi sıfır ama fikir sölemeye gelince geri durmayan bi abimiz..o varken metin bisiklette durmam yoluma devam ederim..geçmiş olsun diyelim.metin beyi uyarmak lazım bu konuda :D

Merhabalar,

Dün 3 arkadaş Metin Bisiklet'e 2 adet bisiklet bakmak için arabamızla gittik. Dükkanın önüne geldiğimizde nereye park edebileceğimizi sorduk, orta yaşlı bir personel (ki muhtemelen bu konuyu açan arkadaşın muhatap olduğu 50 yaşlarında dediği kişi) bize yer gösterdi. Arabamızı park edip mağazaya doğru ilerlerken peşimizden gelip "anahtarı verin, düzgün bir yere çekeyim" diye tutturdu. İnsan tabi garipsiyor ama arkadaş da ısrar sonucunda verdi anahtarı.

Biz showroom'a gittik, oradaki çalışan personel sağolsun oldukça ilgili bir şekilde anlattı etti, bir çok ürünü gösterdi. Hatta sanırım Metin Bey'in eşi de oradaydı, o da güler yüzle yardımcı olmaya çalıştı. Biz 2 arkadaş genel olarak bisikletlerimizi seçtik, akşam iyice düşünüp son kararı kendilerine ileteceğimizi söyledik.

Bu zamana kadar her şey normaldi. Taa ki arabaya binip gitmeyi düşünüyorken fark ettik ki; arabamızı park eden personel geri geri yanaşırken arkadaki aracın tamponuna girmiş. Geldiğimizde iki araç birbirine yapışık haldeydi. İşin ilginci arabada park sensörü de var, nasıl başardı bilmiyoruz.

Arkadaşım arabayı öne aldı, baktık ki arka tampon içeri göçmüş. Doğrudan personeli çağırdık gösterdik. Adamın zerre umrunda olmadı, şöyle bir baktı, sonra geri dönüp hiçbir şey olmamış gibi dükkanın önünde takılmaya devam etti. Hayır, çarptın; bari bir özür dile, kusura bakmayın de vs... Ama hiiiiiiç sallamadı.

Sırf bu rezil davranış yüzünden oradan bir şey almamaya karar verdik. Çünkü bu eleman muhtemelen bizim bisikletleri kutudan çıkartıp toplayacak ustaydı. Böyle bir adamın nesine güvenirsin ki?

Not: Bizde hata yok mu, elbette var. Elin adamına aracı neden teslim ediyorsun? Ama mağazaya gelmişsin, mağaza çalışanı da sana arabayı düzgün yere çekeyim diye tutturuyor. İşte bir anlık boşluk...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
ben bisikletimi oradan almadım ama servis anlaşması varmış 30 günlük bakıma götürücem ama hafta sonuna geliyordu hafta sonuda çok yoğunlar ilgilenemez diye düşünüm ertesi gün hafta içi sabah 10:00 10:30 gibi bişeydi götürdüm 30 günlük bakıma getirdim dedim adam bana direk sabah sabah rüyandamı gördün dedi hayır dedim hafta sonu yoğunluğunda getirmedim kötümü yaptım dedim neyse dedi bakalım bi 15 dk bekledim çayını çorbasını içti birazda sohbetini yaptı gelen geçenle sonra geldi dedi bişeyi varmı frenler tutuyormu viteslerde sorun varmı hayır dedim sorunu yok ama siz yinede bir kontrol edin aldı eline alyanı gidon boğazını sıktı bir iki vites attı fren yaptı falan tmm dedi dedim zincir yağ istemezmi zaten yağsızdı 2 defada yağmurda kullandım yok dedi iyi haydi güle güle ben oradan daha önce bir iki aksesuar aldım bişey alırsan senden iyisi yok kalabalık yapmayın hadi bakalım tavrı var hep

Geri