Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Metin Bisiklet'in İlgisizliği

@Yasin Kütük

-Abi, dünyanın nüfusu kaç?
-7 milyar oldu geçenlerde.
-Ee, bu ne demek?
-Ne demek abi?
-Ne demek olacak lan, kazıklayabileceğimiz 7 milyar insan var demek!

Herhalde böyle bir anlayışla yola çıkmışlar. Ama denklemde bir müşterinin bin müşteri getirip bir müşterinin de bin müşteri götüreceğini göz ardı etmiş olmalılar.

Kazançları az olsun diyelim.

Scudo
Sağolsun çok iyi servisim var.Ziyaret için uğrasam bile alır bisikletimi bakar ve zorla para versem bile almaz.Bisikletimi ilk aldığımda selesinde çok ufak bir çizik var diye yenisini istemişti :)

Bende bikaç kez telefonla iletişim kurdum. Hitap şekilleri, birbirinden bihaber olmaları falan çok can sıkıcıydı. Sitede ne yazarsa o diyor, 2-3 kez aradım her seferinde birbirinden farklı şeyler söylüyor ve söylediklerinden hiçbiri sitedeki ile uyuşmuyor. Bakırköy civarındaysanız Tilmen'i tavsiye ederim. Yolum düştü navigasyonla buldum ve kaç kez gittim onlardan hiç alışveriş yapmasamda bisikletimin bakımını yaptı. Disk değiştirdi. Bilgi paylaşımında bulundu. Beş kuruşta istememişti

• Beğen
Tepkiler: Fatih Karabas
@yasemin arcan

Bu söylediğinize katılmıyorum.

Biz 3 arkadaş bisikletlerimizi Kadıköy Accell Bisiklet'ten aldık. Bakım vs için konu sahibi arkadaş kadar olmasa da ilgisiz bir tavırla karşılaştık ne zaman gittiysek.

Bunun üzerine evimin yakınında, Kartal'da Şirin Bisiklet'i keşfettim. İşlerini gerçekten 4-4'lük ve severek yapıyorlar, para göz değiller.

Örnek vermek gerekirse; Accell Bisiklet bana yamulan jantım için değiştirilmesi gerek demişti ama Şirin Bisiklet 1 gün sonra neredeyse ilk günkü kadar düzgün bir şekilde teslim etti. Hem de cûzi bir fiyata...

2. örneğimi de vermeden geçemeyeceğim:) Caddebostan'da lastiğimin patlaması üzerine yakındaki bir bisikletçide iç lastiğimi 20 tl'ye değiştirttim. Daha sonra Şirin Bisiklet'e bakım için gittiğimde durumu anlattım. Bana kartlarını uzatıp, Kartal-Caddebostan arası böyle acil bir durum olursa arayabileceğimi, en kısa sürede gelip aynı fiyata değiştirebileceklerini söylediler
Kartal-Kadıköy sahil yolunu kullanan arkadaşlara Şirin Bisiklet'i tavsiye ederim kesinlikle.

Güzel bir konu olmuş. Tecrübelerimizi paylaşmamız herkesin faydasına olacaktır.

@Yasin Kütük
Hocam hakaret olarak algılamayın sadece uyarıda bulunuyorum ; Yanlışa göz yuman da yanlıştır. Sen gözünle görmüşsün nasıl dayanabildin o ailenin 60 tl sinin o heriflere gitmesine ? Orada konuşmalıydın kusura bakma gelip burada anlatmakla olmuyor bu işler. Önce tepkini koyacaksın sonra bizimle paylaşacaksın

son yıllardaki personeli kötü. 3 yıl önce çok iyi personelleri vardı ama işten çıktılar, yerine alınan personel çok kötü. metin abinin de umrunda değil bu açıkçası.
babadan kalma bisikletçi dükkanı, 30 yıldır orda adam. ataköy ve bakırköyün zengin müşteri potansiyeli adamı böyle rahat davranmaya itiyor. ne kadar da müşteri kaybetse batmaz metin bisiklet :) müşteri mercedesle yanaşıp ayak üstü eşine,kendine ve çocuğuna toplam 10bin liralık bisiklet alıp çıkıyor dükkandan.

bu adam vites ayarı yapar mı şimdi? yapmak istemez haliyle

Bir laf vardir hani kiracilarin dilinde:
"Kötü ev sahibi, adami ev sahibi yapar"

Bende kötü bisiklet tamircileri yüzünden bisikletimi tamir etmeyi ögrenmiştim ilk bisikletimi aldiktan sonra. O zamanlar yil 1990 di ve goruyorum ki o zamandan bu zamana birsey degismemis...

Ancak sanmayin bu sadece bisiklet sektorunde boyle!
Esimin arabasinin triger kayis seti icin tavsiye ile gittigim servis iscilik dahil 650 TL fiyat cekti. Baska bir servise gittim bir hafta sonra trigger setini degistirdi, alt takim kontrolu yapti, yag ve yag filtresini degistirdi, silecek lastiklerini degistirdi ve ufak tefek elektrik arizasi sikayetlerimi kontrol etti 490 TL ye bitirdi.

Kisacasi maalesef Turkiye'de kurumsal firma cok az. Kurumsal firmalarda denetim, servis agi kontrolu, hizmet ve fiyat kontrolu yok. Esnaf artik kapiya gelen her musteriyi o gunku ruh haline gore karsiliyor ve kiligina kiyafetine durusuna bakarak "yolunacak kaz" kategorisinde derecelendirerek kafasina gore bir sinifa aliyor ve oyle davraniyor.

Musteriler olarak bizde yerinde tepkiyi vermiyor, gereken mercilere sikayet etmiyor, es dost sohbetinde ve klavye basinda sikayetlerimizi siralayip rahatliyoruz.

Kisacasi kendim ettim kendim buldum durumunu da maalesef gozardi etmemiz lazim :(
Uretici firmadan, servise, esnafa, tuketiciye hepimiz belli olculerde sucluyuz :(

Aslında yazmak istemiyordum ama duramadım. Ben onları çok eskiden beri tanırım. Hatta benim şu anda bisiklet işi ile uğraşan büyüklerim de tanır. Metin abi aslında iyi adamdır güzel dille muhabbet açılırsa yardımcı da olur. Haaa fiyatları pahalı olabilir ama sıkıntı bence Ayhan bey'in ( abi demiyorum özellikle ) tavrının " abi bu yaptığında ayıptır " cinsinden oluşudur. Maalesef de bakım onarım işlerini genelde Ayhan Bey yapıyor o rakam belirliyor. Siz Metin abi ile ilgili bisiklet alımı ile gittiğinizde ( ben gördüm ) pahalı da olsa o şekilde pek konuşmaz. İyidir güzeldir konuşur vs..
Eskiden Seçkin vardı. O çocuk iyiydi şu anda Sedona'nın bünyesinde çalışıyor. İyi bir elemandır. Ben onların B.çekmece de olan yeğenlerini de tanıyorum...Mehmet Bisiklet. Mehmet aga da iyi adamdır ilgilenir sağolsun işini sever bana çoğu kez para harcatmamıştır. Fiyatları da güzel verir ortalamadır fahiş değildir seveni çoktur...

Sıkıntı da anladığım kadarıyla Ayhan Beyden kaynaklanmaktadır. Tersler ters davranır hele ki biraz üstelerseniz daha da sert olabilir. Ben ona ne yaptırdımsa mutlaka olması gereğinden fazla birşeyler daha çıkmıştır. Vites ayarı yaptırmak istedim vites kablo borularını da değiştirtti. Haaa dedim belki borular gevşedi zayıfladı olabilir diye düşündüm. Kask aynası almak istedim parası verdim önüme atar gibi attı ben de sinirlendim mahsustan takar mısınız dedim aynayı yalan dolan taktı olmadı tabi. Daha sonra gittim aynakolu değiştireyim dedim o zaman göbeği de değiştirmen gerek deyince içimden bu son olsun dedim. Eskimiştir değiştireyim bari dedim ve rulmanlı göbekle değiştirdim onda bile Shimano değil de başka birşey takmaya kalktı aynı fiyata...Bir daha da uğramaz oldum

yasin bey bu mağduriyetinizi mutlaka şikayetimvar.com'a da yazınız. internete "metin bisiklet" diye girince şikayet alternatifi çıksın ki gitmek isteyen bir daha düşünsün. iki adet hale hazırda şikayet var zaten. ben başka forum sitelerinde de şikayetlere rastladım. demek ki bu firma hakikaten zararlı. nasıl göze alıyorlar böyle davranışları anlamıyorum. yok herkes sakin değil insan değil ki.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Şuan kullanmakta olduğum Carraro bisikletimi ilk bir ay sonrasında bakım için götürdüğümde bakım yaptıktan sonra ücret istediler. İlk bakım ücretsiz dedim kupon nerde dediler. Kupon sordunuzmu ben size ilk bakım için geldiğimi belirttim dedim . Neyse 10 lira istediler 5 lira attım önlerine çıktım. Ama gözlemlediğim kadarıyla çok çakal bir firma olduğu belli. Ticaret anlayışları ürünü satana kadar sattıktan sonra tanımayan model insanlar bende kesinlikle tavsiye etmiyorum bu firmayı.

Genelleme yapalım. Saraçoğlu ailesi bisikletcilikte çok eskidirler. Hepsi işinin erbabı ve süper pahalıdır lar. Metin abiye jant teli koptuğu zamanlar giderim. 15000 km oldu senin arka göbek değişmeli bitmiş derler. Ama hala kullanıyorum. o nedenledirki tamircilerin her dediğine kulak asmayın. Tamir islerini ogreninki burunlari sürtsün. Ayhan abi jant hariç her işi kendim gördüğümü bildiginden çok agresif olmuyor. Ama jant ta yakaladimi affetmiyor

• Beğen
Tepkiler: suat akman
benim kesinlikle yolum duzmez abi oraya gitmem de bundan sonra

Metin bisiklet gercekten kazikci ve müsteriyi umursamayan bir bisikletçidir. Bizzat kendim şahit oldum.

Efor bisiklet derim hocam :) Pendik'te fakat adam Beykoz'dan bakım için gelmiş :D Şenol Abiyi daha 7-8 yaşındayken tanırım küçücük bir dükkanı vardı.Marketçi bisikletlerini satıyordu bir de Kron :D Şimdi büyüttü dükkanını yeni showroomda açacak.Muhabbetleri bol fiyatları orta halli.Yanında çalışan Mesut abide aynı onun gibi

• Beğen
Tepkiler: trattataa
Firma şikayetleri dinlemiyorsa ,satış yaptığı bisiklet firmalarını direk arayıp veya mesaj atarak bu durumu bildirmek gerekir aslında.Dendiği gibi tok satıcı görünüyor.Güzellikle anlaşak gibi değiller anlaşılan.
Benim aklım Salcano firmasına takılıyor.Nasıl bir servis ağı vardır anlamıyorum.Sırf bu yüzden bisiklet almaktan vazgeçtim bu firmadan.

Belirli semtlerdeki bisiklet esnafı, semtin sakinlerinin zengin ve umursamaz olmalarından dolayı kolay yoldan nasıl para kazanırım derdine düşmüş durumdalar. Sanırım burada da aynı durum söz konusu. Çok daha alakasız bir semtte apayrı bir bisikletçi de bana senin bisikletin kaç km'de diye sorup 2000km cevabını aldıktan sonra bir 500 km daha gez de 2500 de gel de aynakolu değiştirelim dedi :) İşi bilmeyen adam aaa ne güzel bak adam ilgilendi allahtan göstermişim yoksa herhalde yolda kalacaktım diyip gidip değiştiriyor.
Bu insanların bilgisizliğini kullanarak kazıklamaya çalışma esnaflığından geliyor. Başka konularda da yazdım. Bizdeki esnafın hiç acımsanmayacak bir kısmı yıllarca biz bu insanları nasıl yaparız da daha çok kazıklarız diye düşündü. Bu şekilde para kazanmayı zeka pırıltısı olarak gördü. Genel olarak hırsızlık ve düzenbazlığı zekilikle karıştırmak gibi gerizekalı bir huyları var.
Dikkat ederseniz internetten alışveriş çıktı iş yapamaz olduk diye en çok ağlayanlar da yine bunlardır. Beter olsunlar :)

Aynen bende metin bisikleti tavsiye etmiyorum, bendende çok basit bir işlemden 20 tl alıp çok ters davranmışlardı ondan beride önünden geçmedim. inşallah bu konularda herkes aynı tepkiyi gösterirde biraz olsun anlarlar.

@Oğuz han T

kupon konusu daha önce de tartışılmıştı forumda. bisikletin garanti belgesinde 2 adet kupon bulunur. birisi ilk bakım, ikinicisi de aylık bakım yanılmıyorsam. bunların üzerinde kaşe, tarih yerleri vardır. 2 nüshalar sanırım, bir hüsha sizde kalıyor, diğer nüshayı bakım yapan bisikletçi asıl firmaya gönderip bakım ücretini firmadan alıyor. (salcano, carraro, hangi firmaysa artık)

olay bu şekilde işlediğinden, o kuponları korumanız ve bakım yaptırırken bisikletçiye göstermeniz gerek.

Selam
Ben metin bisikletten farklı zamanlarda 2 adet bisikletaldım
Bir çok insanında blirttiği gibi yüksek kar elde edip müşyeteriye çok fazla vakit ayırmama derdindeler
2. Bisikletimi aldığım gün ayhan ile tanıştık malesef.
2.bisikletimin kurulumunu ayhan yaptı. Herhangi bşr şekilde müdehale etmenize izin vermiyor. Yarım saat içinde çok kez tartıştık. İlk bakıma götürdüğümde de durum aynı idi. Bisikleti arızalanan bir bayan dükkana bisikleti ile birlikte girdi, kadına demediğini bırakmadı. Birgün de sabah turum sırasında tsadüfen önünden geçtim, cumartesi günü sabah saat 9:10 sıralarıydı. Kapıda bekleyen yaklaşık 8/10 kişi vardı. Ayhan geldi dükkanı açtı müşterilere fırçasını attı :) birkaçının işini hallettikten sonra gazetesini ve çayını aldı o sırada kapıda sıra vardı..!Ürün satışı ve parça değişiminde eğer tecrübeniz yoksa fena kazıklanırsınız. Ayrıca bu dükkana en az 10 kez gitmişimdir 8 gidişimde ayhanın ya müşteriler ile yada metin bey ile kavga ettiğini (metin ile Ayhan da anlaşamıyorlar) gözlerimle gördüm. Ve son bisikletim olan salcano xrs 030 metin bisikletten Almadım. Sözün özü mecbur kalmadıkça uğramayın derim...

metin bisiklete uğrayıp. şu varmı bu varmı. görebilirmiyim. tmm gördüm iyi günler diyip oradan çıkasım geldi :D
ne kadar kötü bi yermiş bu metin bisiklet. her müşteriyi azarlıyorlar. abimi bile azarlamışlar.

Geri