Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Milletimizin arabaya büyük tutkusu olması

klavyeci ilginç bir olay :)
Allah insana paradan once akıl versın ne dıyelım :(

Scudo
Rahatını seven insan ( diger insanları dusunmeden )
Kazanmak istiyen insan ( kazanırken bir diyerini yok eden gene o )
Susu pusu sever ( ama ne varki ac insan var doluca cevresinde )
Bir sistem olusur boyalı cafcaflı bende isterim der ( oldumu simdi tutekim insanı )
Bak yoldan ben geciyorum ( gordunmu )

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
@Juanito.Laguna

Sevgili Özgür Nevres,
Otomobil kullanımının (konuyu geniş tutarsak teknoloji kullanımının) sonuçlarını elbette tartışmak ve sınırlarını çizmek gerekir. Örneğin yazınızda arada bir taksiye bindiğinizi söylüyorsunuz. Bu sizin şartlarınızı zorlayarak (veya zorlamadan) çizdiğiniz sınırlar ve alışılagelen çevre göz önünde bulundurulduğunda teknoloji kullanımını en aza indirdiğiniz belli diğer taraftan köyde yaşayan halam ayda bir defa (belki) motorlu taşıt kullanıyor. Ancak bu halamın sizden daha çevreci olduğunu göstermez. Benim anlatmak istediğimde zaten 5000 cc motor yerine "hybird" veya toplu ulaşım mümkünse motorsuz ulaşım gibi çözümler. Kaçınılmaz olmasından kastım ise örneğin meslek itibariyle her hangi bir emtianın dağıtımını yapan bir kişinin bu nedenle mesleğinden vazgeçip geçemeyeceği. Ya da vazgeçerese bu dağıtımın ne şekilde ve kimin tarafından yapılacağı vs...! Söylemek istediğim herkesin sınırlarını kendisinin belirlemesi ve bu esnada asgari dürüst olması... vaz geçemediği veya vazgeçmesi imkansız olan teknolojilerin yarattığı zararı başka şekillerde bertaraf etmesi.
İstanbulda trafik nedeniyle tek plaka, çift plaka uygulaması sık sık gündeme geliyor. Bu çözüm soruna gerçekçi bakmayan zihniyetlerin günü kurtarma çabalarından başka bir şey değil. Bu nedenle de uygulamaya da geçilemiyor.
Son olarak "diğer şeylere" kesinlikle tartışılmaması gereken konular olarak bakmıyorum. Dünyayı yöneten petrol devlerinin telkin ve dayatmalarıyla şekillenen sizin de sıraladığınız "statü göstergesi olması", "ulaşım politikalarının toplu ulaşım yatırımlarını otoban yatırımlarından daha az önemli hale getirmesi" gibi unsurlar mutlaka tartışılması gereken konular ama otomobil olsun mu? olmasın mı? konusu bence tartışılmamsı gereken bir konu..!
Sevgiyle kalın..

aracını modifiye eden kendi zevklerıne göre tasarlayan bi insan nasıl kompleksli olabilirki çünkü onun bi zevklerı hayallerı vardır çünkü o sosyal bi insandır kompleksle işi olmaz. trafikte bir sürü bakımsız sigortasız servisn yolunu bılmeyen araç dolaşırken trafıgı tehlıkeye sokarken bişe olmuyoda modıfıyeli 2tane serseri trafıkte hız yapıyo okulda manıta ayarlıyo diye hepsı aynı sınıftamı yer almak zorunda lütfen yerıne göre kelımelerı bilip konuşalım diyelımki hız yaptı veya yapıyolar veya yaptık tamam yanlış bi olay fakat bu hız tutkumuzu tatmin edecegmz pist vardıda bizmi gidip yarışmadık şimdi tuzladakı pistten kımse bahsetmısın bana ist. diger ucundakı saatlık kullanımlara dünya para isteyen yerlerden zaten bahsetmıyorum..

birde toplu taşımayla her işini halleden arkdşlara sormak istıyorum gecenın 1inde 2sinde hangi toplu taşıma aracını bulup ulaşım saglıyo acaba weya hastalandıgı zamanlardadamı toplu taşıma araçlarını kullanıyo sormak istıyorum ?
trafıkde gereksız araçlar oldugu kadar gereklı araçlarında oldugunu unutmayın hergün iş dolayısıyla taşıma weya ulaşım yapması gereken insanlardamı bisiklet weya toplu taşıma kullansın olaylara sadece kendı tarafanızdan bakmayın lütfen...

Oooo olaylar uzamış gitmiş. Bence bu konu kilitlensin. Daha fazla uzamasın, yine bir sürü değerli bisikletforum üyesi banlanacak. Hoş olmayacak.

@blueboy

Bu noktada haklısın. Gece yarısından sonra taksi haricinde toplu taşıma aracı bulmak genellikle (bazı ana hat trenleri haricinde) imkansız oluyor.

@baymineral

İstanbul'da sadece sirkeci-Halkalı Banliyo treni var ve oda gece çalışmadığı gibi gider şehiriçindeki muhtelif tramvaylarda geç saatlerde çalışmadığından sadece geriye taksiye binmek kalıyor ve taksilerde gündüz fiyatının 2 katı oluyor.

@soneryen

Sevgili Soneryen ve diğer arkadaşlar
Konu hakkında hiç bir akadaşın birini kırmak veya üzmek maksatlı bir şey yazdığını zannetmiyorum. Yazdıklarımdan dolayı herhangi birisini kırdı isem kendi adıma içtenlikle özür diliyorum.
:p Özrüm banlanma kaygısından kaynaklanmamaktadır.:p Camlar kırılsın canlara bir şey olmasın.

@soneryen

Aynı isteklerde bendendir

maksat kırmadan dusunceleri paylasmak
vede kırdıgım olduysa bendende bir ozur ola

@Özcan AYDINOĞLU

Herkes birbirini kırmak maksatlı yazdığını sizin gibi zannetmese de daha sonra sevdiğimiz arkadaşlar banlanınca bizlerde burada üzülüyoruz.

şimdi şöyle bişey var eğer herkes kim ve ne olduğunu bilerek ve çevresine saygı duyarak hız yaparsa bunnu bi önemi yok.bende 16. yaşındayım ve araba kullanıyorum bazen ne kadar yasakda olsa. ama sonuçta zarar verebileceklerimizin insanlar olacağını unutmayalım. yol boşmu? düzmü? kendine güveniyonmu? tamam git napıyosan yap 400 de yapsan beni ilgilendirmez. ama insanların gittiği yolda sözde modifiyeli arabalarla ve sözde pro sürücülerle hız yapamazsınız.sonuçta sen kendini düşünmüyosan çarpacağın arabadaki anneyi-babayı-çocuğu düşünmek zorundasın.senin saçma tutkuların yüzünden 2-3 ailenin sönmesinin hiç gereği yok. arabanın altına 2 tane lamba camlara siyah film bide tampon takınca bi arabada bence hiçbişey değişmez motoru güçlendirmedikten sonra.bunun adı tutku değil artislik tayfalığıdır. gerçekten görüyoruz sağda solda adam torosu şahini panayıra çevirmiş. o araba güvenli değilse güçlü dağilse amacının dışında gereksiz kullanılıyosa oh ne ala ... ve son olarak o arabaya bakıpda içeri giren bi kızdanda hayır beklemeyin. sizden önce kaç kişinin telefonuna bakmıştır kaç kişinin arabasına binmiştir bilemezsiniz. ha bunları yazarken başımdan geçen olaylara dayanarak yazdım. benim babamda az daha böyle 2-3 tane züppe yüzünden ölecekti.ve bi arkadaşımda böyle insan dışı yaratıklar yüzünden öldü. ondan sonra trafik kazası. trafik kazası değil trafik cinayeti. şehir içinde bu tarz adamlara tasma takmak şart. yoksa hem kendilerine hemde çevrelerine zarar veriyolar başka bişey değil. eğer bi araba amacının dışında kullanılacaksa bi şekilde bunun önüne geçilmelidir.yoksa daha çok "trafik kazası (!)" olur.

saygılar

Arkadaşlar gecenin 1'inde 2'sinde tabiki toplu taşım aracı aramayın bulamazsınız,tabiki hastalık durumunda otobüsle hastaneye gidin demiyoruz.Ekstrem örnekler vererek düşüncelerimizi doğrulatmaya,karşı düşüncede olanlarında kendilerini haksız bulup;"yav ben yanlış düşünüyormuşum,işin aslı buymuş" dedirtmeye çalışmayalım.Bu sıradışı durumlarda ister arabanıza binin,ister taksiye buna kimsenin itirazı yok,olamazda zaten.Ama ben sabah servisimle işe giderken,20 dakikalık bilemedin yarım saatlik yolu 1,5 saatte gitmeyeyim.O yoğun trafikte tek başına arabasının şoför mahalline kurulmuş insanlar lütfen beni yolumdan etmeyin.Benim kullandığım servis 40 kişi taşıyor.Bir an için O kırk kişinin kendi arabası ile gittiğini düşünürsek trafikte +40 araç olurdu.Benim servisim yok diyenler olabilir.Bu durumda yine başa dönüyoruz.Bir zahmet toplu taşım araçlarını kullansın.O da işine çabuk gitsin,Bende.Fenamı olur.Mesele gece 1'de 2'de,hastalıkta,sağlıkta değil arkadaşlar.Gecenin bir vakti çokta istiyorsan taksi yerine binersin arabana.1 yıl içinde el ve ayak parmak sayımızı geçmeyecek durumları,340 günü kurtarmak için kullanmayalım lütfen.Merak ediyorum;araba kullanmak zevkli olmasa idi,statü belirleyici olmasa idi herneyse liste uzar gider bu kadar çok taraftar bulurmuydu?hemen herkes sahip olmak için bu kadar didinirmiydi acaba?Memleketime bakıyorumda ne kadar gerekli,faydalı iş varsa az,ne kadar gereksiz,zararlı iş varsa çok taraftar buluyor.Kitap okumak faydalı ama okuyan az,ağaç dikmek gerekli ama diken nerede?trafik kurallarına uyulması gerekir,trafik canavarı kol geziyor,suyu boşa akıtma,sanane parasını ben ödüyorum,e elektrik yine aynı,çimlere basma,yerlere çöp atma-atarım,spor yap-daha erken ilerde kolestrolüm yükselsin,damarlarım tıkansın nasıl olsa doktor direktifi ile yaparım,dünyada Türk gibi sigara içmek gibi bir deyim var,toplu taşım araçlarını kullan,hem sen kazan hem memleket,hemde dünya-hadi oradan ben statü sahibiyim,hava da atmam gerekiyor,yazı var,kışı var durakta bekleyemem,tek giderim haa yanımada kimseyi almam.O zaman zaten bu kadar gevezeliğe gerekde yok.Herkes kendi yoluna.Kimi arabasında tek başına a-sosyal,kimi otobüste,vapurda,metroda,trende sosyal.Yolumuz açık olsun

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
Bu konunun çok daha geniş düşünülmesi lazım, insanlar herzaman en rahat ettikleri şekilde hareket etmek ister,o rahatlığında devlet tarafından sunulması gerekir.nüfus dengesi, eğitim ,gelir seviyesi... vs.. uzayıp gider , daha fazla konuşacak bir şey yok bence,zaten laf bitti, herkes dönüp dolaşıp aynı şeyi söylüyor,insanlara bazı fikirler sunarken onların bu fikirleri benimsemesi için içinde bulundukları durumdan daha iyi şeyler vaad etmeniz gerekir.mesela ben okuluma arabayla gidiyorum ve okula servisle gitmenin ne kadar yorucu ve zahmetli olduğunu görüyorum.sizce arabamı otoparkta bırakıp servise binermiyim ???

iyi forumlar herkese

(şoför mahalline kurulmuş insanlar lütfen beni yolumdan etmeyin.Benim kullandığım servis 40 kişi taşıyor.Bir an için O kırk kişinin kendi arabası ile gittiğini düşünürsek trafikte +40 araç olurdu.Benim servisim yok diyenler olabilir.)

Bir ülkenin, gelişmişlik düzeyi ölçümlenirken, toplu taşıma araçlarını kullanma oranının yüksekliği önemli bir göstergedir.

(bu konuyu açıp şu konuşulanlardan sonra, önemli ölçüde okuluma arabamla gitmeyi bir hayli azalttım otobüse binmeye başladım, yolda geçen zaman da bana tekrar geri kaldı, benzine verdiğim para tekar bana geri kaldı,artık çoğu zamn direksiyon başında stres olmuyorum çünkü arabamla trafiğe eskisiden daha az çıkıyorum.)

@ultegrax

evet ama düsünmeden lafları savurmayın lütfen!
trfik azalsın diye otbüse yada servise binelim mantıgı o insanın kendi zavallılıgıdır! bizler insanlar dısarıya cıkamaz olduk düsüncesiz soforler okul tasıtları, otobüsler,taksiler halk otobüsleri ve sizin gibi düsünen insanların yüzünden cogalan tehlike yaratan dolmuşlar :mad: cogalmış oldu! yani melisin arabası var napsın satsınmı onu?düsünceli,ve dikkatli arac sahipleri cekilsin yerine trafik canavarlarınımı buyur edelim.?

@baymineral

süper yorum olmuş.şu zamanda sürücüsünü yolda bırakmayacak bir araba en az 10 milyar ama bu yolda bırakmayacak araba doğayı mahvediyor , gereksizce dolaşırken boşa yakıt harcıyor ve buda doga kaynaklarını israf ertmek oluyor.fakat arabaya vereceğin parayla süper bir bisiklet alıp hem doğaya yararlı olursun hem de spor yaparsın ...ve baymineralin sıraladığı maddelerden hiç biri seni bağlamaz.bir MTB aldığın zaman ister yolda sür ister araiye çık .ama arabada öylemi değil arazi için başka araç tol için başka araç.bnce araba çok gereksiz birşey.bn şahsen şehir içinde hiçbir zaman arabaya binmem .şehirler arası yollara fazla çıkmama arabaya binmemek içinde

Araba ile bisikleti nasıl bir tutuyorsun anlamadım.arabamda var ihtiyacım halinde kullanıyorum ama bisikletime hergün biniyorum uzun kısa mesafe farketmez hep bisikletimleyim her konudan daha avantajlı sağlığım yerinde olduğu sürecede bu şekilde olucak.Araba gereksiz hatta çok gereksiz birşey değil bilinçli kullandığımız sürece çokta gerekli bir taşıt

siz bunları konusurken gazetede yine DOLMUŞ faciası alanyada bir bisiklet kullanıcısınI DOLMUŞ ALTINA ALMIŞ kim ne derse desin toplu tasıma aracları büyük tehlike bunlardan kurtulmamız lazım sadece DOLMUŞLARI kaldırsak yine bence rahatlık yaratacaktır insanların sırf yakıttan dolayı dolmuşları tercih ediyorlar! kardesim yoksa yakıt paran arabanda olmasın. bisiklet spor ve gezi aracıdır!! bunu fanatiklestirme gürkan !! bizde bisiklete biniyoruz acil hastan oldugu zaman artık bisikletinle hastaneye kaldırırsın!!
bırakın dünya kaderiyle dönsün! herkezin arabası yok zaten!olsada zaten bisey degişmez cünkü toplu tasıt araclarıda olmaz zaten anlıycanız hesap aynı.arabasız olmaz! nereye gidersem gideyim arabam var ise muakkak onu kullanırım zaman degerli canımda öyle!

Başından beri başlığa bakıyorum gereksiz tartışmalar oluyor en sonunda bende fikrimi söyleme gereği duydum. Muhakkak ki araba gerekli olduğu gibi birçok motorlu taşıt, ve diğer motorlu araçlarda gerekli. Mesela Tarihten hepimiz biliriz, uzun seyahatler hep atlar, develer üzerinde yapılırdı. Eskiden kemikten, taştan savunma aletleri yapılırdı, ok kullanılırdı, kılıç kullanılırdı vs. vs. artan ihtiyaç sebebiyle sanayide ülkemizde ve hatta dünyada hızla gelişmeye başlanarak tarım ve hayvancılıktan sanayileşmeye geçildi. Bu vesile ile deniz, hava, kara ve tren yolculukları çoğalarak insanların ulaşımı kolaylaştırıldı. Bu sayede ithalat ve ihracaat arttı. Bıçak, kılıç yerine makineli silahlar hatta motorlu tanklar çıkmasıyla savunmamız güçlendi. İş makineleri sayesinde üretim kolaylaştı, eskiden 100 kg. bir kişi kaldırması mümkün değilken şimdi forkliftler ile 1000 kg bile rahatlıkla taşınır oldu. Şimdi fabrikalarda otomasyon makineler sayesinde 1000'lerce ürün çok çabuk sürede üretildi. Yani örnekler çoğaltılabilir ama burada uzatmaya gerek yok. Yani kısaca bisiklet ister spor amaçlı, ister ulaşım, ister hobi amaçlı kullanılabilir. Ama otomobil daha farklı bir olaydır. Kıyaslanan 2 araç birbirinden çok farklıdır. Şuan otomobil günümüz teknolojisinde ve günümüz ülkesinde ihtiyaç konumuna gelmiştir. Ama şöyle denilebilir. Kısa mesafeler için motorlu araç kullanmaktan ziyade bisiklet kullanarak, doğaya dost olup, bir nebze küresel ısınmaya karşı koymuş olabiliriz denilebilir ama direk olarak araba ve bilumum motorlu araçlar, gereksiz denilmesi söz konusu değildir diye düşünüyorum. Bunlar benim kişisel görüşüm herkesin kişisel görüşü olabilir. Mesela kimilerine bir bisiklet için 500-1000 YTL. çok ama çok pahalı o paraya motor alınır derken, burada birçok arkadaşımız bana motoru bedava ver ben yine bisiklet alırım diyenler var. Yani herkesin görüşü farklı farklıdır. Bence görüşlere saygı duyulması gerekir. İlginize şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: klavyeci ve msd_57
konu ıle ılgılı olarak bazı arkadaşların çok küçük hesaplar yapmaları benı gereğinden fazla güldürdü :=))) tmm bisiklet güzel ama yawaş gunluk hayatın koşuşturmasında haddınden fazla yawaş şimdi bi kaç kişi çıkıp hızlı olduunu felan ıddıa eder,vs.,vs.,... ama araba yı da bu kadar yabana atmak olmaz.

Geri