Arkadaşlar gecenin 1'inde 2'sinde tabiki toplu taşım aracı aramayın bulamazsınız,tabiki hastalık durumunda otobüsle hastaneye gidin demiyoruz.Ekstrem örnekler vererek düşüncelerimizi doğrulatmaya,karşı düşüncede olanlarında kendilerini haksız bulup;"yav ben yanlış düşünüyormuşum,işin aslı buymuş" dedirtmeye çalışmayalım.Bu sıradışı durumlarda ister arabanıza binin,ister taksiye buna kimsenin itirazı yok,olamazda zaten.Ama ben sabah servisimle işe giderken,20 dakikalık bilemedin yarım saatlik yolu 1,5 saatte gitmeyeyim.O yoğun trafikte tek başına arabasının şoför mahalline kurulmuş insanlar lütfen beni yolumdan etmeyin.Benim kullandığım servis 40 kişi taşıyor.Bir an için O kırk kişinin kendi arabası ile gittiğini düşünürsek trafikte +40 araç olurdu.Benim servisim yok diyenler olabilir.Bu durumda yine başa dönüyoruz.Bir zahmet toplu taşım araçlarını kullansın.O da işine çabuk gitsin,Bende.Fenamı olur.Mesele gece 1'de 2'de,hastalıkta,sağlıkta değil arkadaşlar.Gecenin bir vakti çokta istiyorsan taksi yerine binersin arabana.1 yıl içinde el ve ayak parmak sayımızı geçmeyecek durumları,340 günü kurtarmak için kullanmayalım lütfen.Merak ediyorum;araba kullanmak zevkli olmasa idi,statü belirleyici olmasa idi herneyse liste uzar gider bu kadar çok taraftar bulurmuydu?hemen herkes sahip olmak için bu kadar didinirmiydi acaba?Memleketime bakıyorumda ne kadar gerekli,faydalı iş varsa az,ne kadar gereksiz,zararlı iş varsa çok taraftar buluyor.Kitap okumak faydalı ama okuyan az,ağaç dikmek gerekli ama diken nerede?trafik kurallarına uyulması gerekir,trafik canavarı kol geziyor,suyu boşa akıtma,sanane parasını ben ödüyorum,e elektrik yine aynı,çimlere basma,yerlere çöp atma-atarım,spor yap-daha erken ilerde kolestrolüm yükselsin,damarlarım tıkansın nasıl olsa doktor direktifi ile yaparım,dünyada Türk gibi sigara içmek gibi bir deyim var,toplu taşım araçlarını kullan,hem sen kazan hem memleket,hemde dünya-hadi oradan ben statü sahibiyim,hava da atmam gerekiyor,yazı var,kışı var durakta bekleyemem,tek giderim haa yanımada kimseyi almam.O zaman zaten bu kadar gevezeliğe gerekde yok.Herkes kendi yoluna.Kimi arabasında tek başına a-sosyal,kimi otobüste,vapurda,metroda,trende sosyal.Yolumuz açık olsun