@a.latif
1521 msm var.Lastikleri 700x28 e çevirmek istiyorum.
Performans olarak pek bir şey farketmeyeceği söylendi.
Şu an üzerinde 700x35 ler var..
Uzun turlarda her zaman duble yol gibi asfalt bulmak mümkün değil. .
Çoğu zaman soğuk asfalt doğa turlarında..
Emniyet şeridinde ilerledigimiz düşünülürse ufak tefek çakıl çerçöpte eksik olmuyor. .
Şimdilik kayışlı kalpiye pedal aldım performans için. .
(Spd'ler malum $$$ )
Sizce ne dersiniz bu kadroya değer mi bu lastikler ?Boşa masraf mı ?
@zlatan_1903
asfaltta kullanacaksanız kimse mtb tavsiye etmez. birbirinin yerini tutsaydı legardayı almazdım zaten. bunun yanında bilgi olsun diye şunları söyleyebilirim. bendeki vildfire v de 1527 gibi 46 kadro ama 1527 nin gidonu çok yüksekte. bizim arkadaşta bianchinin large kadrosu var ondan bile yüksek. yani çok dik bir sürüş pozizsonu var 1527 nin. konfor amaçlanmış belli ki. ama en büyük fark akıcılıkta. mtb ile 10 dk hız yapabilirken legardayla uzun süre hızımı koruyabiliyorum.
@enginckc
Benim 1527 de 700x38 var ve 700x35 ile bir miktar akıcılıkta artış olacağı söyleniyor. ama mesajda dediğim gibi ben bizzat kendim denemedim. 700x28 ile ankarada şehir içinde gitmek pek mantıklı değil bence. İstanbuluda iyi bilirim. ankaradan pek farklı değil yollar. uzun tura gelince 700x28 in 38 lik ve 35 lik lastiklere göre avantajlı olacağını düşünüyorum. ancak bana sorarsanız bisiklete haftada bir iki gün binen birisinin herhangi bir masraf yapması doğru değil. yani ömrü bitmeyen ya da bozulmayan hiçbir donanımı değiştirmeyin bence. sonu yok bu işin çünkü.
Arkadaşlar merhaba bende lagerda 1424 var, lastikler 700x45c (28x1.75) biraz MTB gibi kullanmak istiyorum. Bu ebatta veya daha geniş-dişli (700x50c gibi)lastik takmak istiyorum. Arka maşa dar olduğundan her lastiği takamayacağım. Bu şekilde tecrübe yaşayan var mı? 28 jant larda 1.75 ten 2 veya 2.1 çıkıyor lastik genişliği. Ara ölçü kullanan var mı? (1.85 - 1.90)
Herkese merhaba, bende başlangıç bisikletim olarak 1521 msm düşünüyorum . istanbul da bi kaç yerde bulabildim . fiyatı 700 civarı . 1621msm (839)ya da 1624(1080) mu almalıyım ne tavsiye edersiniz . kullanım amacim hergun ise gidip gelmek toplamda 8km civarı. Asfaltın yanında arnavut kaldırımı da var bu yüzden mdm değilse amortisörlü modeli msm almak istiyorum . bu fiyatlara salcano city fun yerine başka da bir alternatifimin olmadığı düşünüyorum . şimdiden sagolun
@picoballa Merahbalar. Ben geçen yıl temmuz ayında 1521 MSM aldım. Çok da memnunum. Bir günde şehir içinde en fazla 60-65 km. yol yaptım. Sıkılıp dışarı çıktığımda her çıkışımda ortalama 20 km. pedallıyorum, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Genelde lastikten şikâyet edenler oluyordu, benim lastik 500. km.' lerdeyken ince bir metal cismin arka lastiğe saplanmasıyla patladı, hepsi bu. 1521 MSM kilitli amortisörlü maşalı. Bisikleti şehir içinde kullanıyorum, maşa çoğunlukla kilitli duruyor. Amortisör kaliteli olmasa da düzgün olmayan yollarda rahatlık sağlıyor. Bisikletin selesi sert, uzun mesâfede popoyu acıtıyor biraz. Elcikler de sert. Masrafı azaltmak adına elcik değiştirmek yerine jelli eldiven kullanıyorum, gayet iyi. Bence 600-1000 arası alınabilecek en güzel bisiklet. Alırken 1200 liralık bisikletlere de bakmıştım, aralarında aman aman fark görememiştim. Bisikletin fiyatının üzerine başlık (kask), eldiven, yedek iç lastik, pompa, aydınlatma gibi gerekli şeyleri de hesaba katın.
Arakadaşlar her bisiklete uyacak aparatları almaya karar verdim . ali babadan geleceği için bisiklet secimi için acele etmicem aşağıdaki ürünleri f/p ve kullanım için nasıldır diye yorum alabilir miyim roswheel bisiklet bisiklet bisiklet çerçeve iphone sahibi küfe cep telefonu çanta çanta çantası
(link)
(from AliExpress Android)
Bisiklet bisiklet bisiklet 700 ml su şişesi mavi hakkında detaylar + alüminyum tutucu kafesleri mounte mavi
(link)
roswheel bisiklet bisiklet bisiklet çerçeve iphone sahibi küfe cep telefonu çanta çanta çantası
(link)
Rockbros bisiklet bisiklet çerçevesi ön kafa üst boru çantası çift ipouch bisiklet küfe için 4.2/5.8/6 inç akıllı dokunmatik ekran
(link)
@M.Fatih merhabalar, bu aralar bu bisikleti almayı düşünüyorum düz maşa almayın demişsiniz peki düz maşa olup olmadıgını nasıl anlayabiliriz cok fazla teknik bilgim yok kandırılmak ta istemiyorum
Arkadaşlar, 1521 legarda msm v fren almayı düşünüyorum genelde normal yollarde sürecegim fakat kamp yapmaya giderken toprak ve patika yollara da girecegim yollar eğimli degil ama cok bozuk cukurlu ve duz degil bu bisiklet beni mutlu eder mi yoksa mossso wildfire mi almalıyım yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
bu bisikletin modelini bilen var mı acaba arkadaşlar kömürlükten cıkartıp toparladım biraz ama amartisörleri felan ötüyor merak ettim de. Yeni üye oldugum için konu açamıyorum.
Fatih hayırlı olsun güle güle kullan, bisikletin çok güzel, sadece uzun sürüşlerde selenin seni ciddi manada rahatsız edeceğini düşünüyorum, ilk fırsatta seleni değiştirmeni öneririm... Kazasız güzel sürüşler dilerim...
Mosso 21 Msmh kullanıcısıyım Bisikletimden genel olarak memnunum ağırlığı dışında çünkü 14kg üzeri bir ağırlığı var.
Mosso 1621 üzerine bir topik yok sanırım o yüzden buraya yazıyorum
bisikletin üzerinde 700*35c lastikleri 700*23 ile değiştirdim çok rahatladı bisiklet gidiş olarak orijinal lastikleri ilede akıcı fakat aşırı ağır ve kalın geldiler bana.
kitlenebilir maşası bence tatminkar lastiklerimi değiştirip maşanın klidini açıp hafif arazide kullanabiliyorum hiybrit bisiklet oluşu ve fiyat uygunluğu ile bence cazip bir bisiklet tek eksiği vites sistemi üst grup modellerden olabilirdi ama yinede yeterli
@FucEak sorundan tam aksine lastik başka bir bisiklette başka bir jant takımı ile takılı idi bu bisiklete geçirdiğimde iç lastiği değiştirmedim orjinal iç lastik üzerine taktık. Bunun ne faydası oldu derseniz iç lastik büyük olduğundan düşük basınçta bile fazla şişkin ve sert oldu ve iç lastik basıncı düşük olduğu için dış etkenlerden daha az etkilendi patlama oranı azaldı.
diğer bisikletimde 1 haftada ikikez patlayan teker bu bisiklette hiç patlamadı. bence sorunsuz ve güzel oldu akıcılıktada bariz bir fark oldu.
marka modele gelince ööle çin işi modellerden biri ben zaten sırf rengi için almıştım markasına hiç bakmadım bile
Selam mosso dostları ,
Bende aranıza mosso 1621 MSM hidrolik fren , 24 vites ( upgrade ) ile katılmış durumdayim. Bu uprgade sonunda 1624 ile ayni oldu bisikletim. Sıfır aldım . Fotoları En kisa zaman da yükleyip sizinle paylaşmak isterim...
@M.Fatih 650 TL olsa da alsak Güncel fiyatı 800 tl olmuş, dolar kurundan dolayı herhalde. İndirim gelecek mi bisikletlere arkadaşlar, bilen var mı? Yoksa yeni zamlar mı gelecek...