Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Zeus XT :) [Fotoğraflı Uzun Kadro Hikayesinin Kahramanı Ayağa Kalktı]

Cem Özyurt

Forum Bağımlısı
Tepki
292
Bisiklet
Mosso
Merhabalar..

Öncelikle bisiklete yorumlarınızı beklediğimi belirteyim. :) :) Yıllar sonra tam anlamıyla istediğim gibi bir bisiklet toplamanın verdiği mutlulukla güzel bir başlık açmak istedim. :) uzun ve emek dolu bu süreçte forumdaki bisikletlere özenip durdum ve sabrettim, özellikle sabretmeyi öğretti bana. :) öğrenci olduğum için ince hesaplar peşinde koşmak zorunda kaldım, millet turlarken ben evde kaldım ama mutlu sona ulaştım diyebilirim :) fotoğraflı konuları çok sevdiğim için bol ve özenli fotoğraf çektim ben de, forum için küçültünce kaliteleri gitti ama olsun.. Bu konuyu açacağım günü düşünürken cümleler akıp gidiyodu zihnimde ama uygulamaya gelince hepsi yok oldu :) bisiklet hakkında ufak bir bilgi kısmından sonra fotoğraflarla baş başa bırakacağım :eek:

Birkaç ay önce bisiklet yürür hale geldi fakat tam istediğim parçalar yeni geldiği için bu güne nasip oldu forumda sergilemek..

Forumda birçok kişinin bildiği "Fotoğraflı uzun bir kadro hikayesi" adlı başlıktaki kadro bisikletimizin kadrosudur :) Mosso yapımı ve Bisan etiketli kadro.. Kadronun Mosso olduğunu kabul etmek istemeyen arkadaşlar var fakat arka bacağın iç kısmında Mosso oyması var, bu parça dışında bisikletteki parçalar herkesin bildiği parçalar sadece modellerini yazacağım, kadro için ayrıntılı bilgi şu başlıkta mevcut:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=33928&page=2

Kadronun ortaya çıkış hikayesini yine fotoğraflarla anlatmıştım ve o başlıklar da bu linklerde mevcut:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=93763
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=106705

Performans delisi olmadığım için Deore üzeri ekipman olsun istemedim bisikletin üzerinde, fazla masraf yapmak istemedim açıkçası, araziye çıktığım da yok, akıcı ve sessiz bir bisiklet vardı aklımda, asfalt lastiği kullanma nedenim bu yüzden.. Mosso' nun hafif(685gr) ve rijit maşasını almayı düşünüyorum ama kararsızlıklarım da var, sizin de düşüncelerinizi almak isterim bu konuda, sonuçta 2 kiloya yakın bir ağırlıktan kurtulmak demek bu değişim..

Son olarak bisikletin parçalarının değişmeden önceki ve son halinin parça listesini yazıp fotoğraflara geçeceğim.. kısa bir süre önce bisiklet bu halde idi:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=106587

Kadro: Carraro H Race 473 - Mosso Zeus XT

Maşa: RST Omega

Jant Seti: Nisi T-Due - Shimano MT15

Gidon: FSA Xc180 - Truvativ Stylo

Gidon Boğazı: FSA Xc180 - Truvativ Team

Sele: Velo - Scott

Sele Borusu: Zoom - Truvativ Team

Lastikler: Rubena Flash - Vittoria Randonneur

Vites Kolları: Shimano SL-M910 - Shimano Deore Shadow(2011)

Arka Aktarıcı: Shimano Alivio - Shimano Deore Shadow(2011)

Ön Aktarıcı: Sr Suntour - Shimano Deore Shadow(2011)

Zincir: KMC - Shimano XT

Ruble: Shimano HG-81 - Shimano Deore

Rotorlar: Shimano 160mm - Shimano Deore 160mm

Fren Seti: Shimano BR-M486 Hidrolik Disk

Pedallar: Giant Alüminyum - Wellgo MG-1

Aynakol: Shimano Alivio

Barendler: Ktra

Elcikler: XLC

Buyrun fotoğraflar; okuduğunuz için teşekkürler, iyi seyirler..

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Tekrar teşekkürler, özellikle yorumlarınızı esirgemeyin lütfen, daha iyileri sizin olsun..

Scudo
çok güzel olmuş cem eline sağlık. güle güle kullan:)

• Beğen
Tepkiler: Cem Özyurt
daha önceki kadro konunu da incelemiştim daha dogrusu çalışmanı bisiklet güzel fakat maşa ve pedallar benim hoşuma gitmedi maşayı dediğin gibi değiştirmelisin bence pedallar da daha çok serbest sürüş pedalı gibi durmuş bisiklette ama güzel genede emeğine sağlık eğer içine sindi ise de ne mutlu sana :)

• Beğen
Head tube biraz boş kalmış sanki, güzel bi arma mı artık başka bi figüran mı desem yada bi imza olabilir, eklenmeli vesselam. :)

Siyah bir mosso kombinasyonu tamamlar, güzel tespit. :)

• Beğen
Kusura bakmayın vaktim olmadı için okuyamadım ama resimler süper duruyor kadro çok hoşuma gitti özel yapım mı ? :)

• Beğen
@muratcodek

sağol abi, seninkilerin yanında zayıf kalır :) gerçi superbow u tulumbaya benzetenler olmuş ama :) :)

@Orhanalkaya

haklısınız maşayı en kısa zamanda değiştirmeyi düşünüyorum, pedalları ise spd almadan önce renk olsun diye taktım :) dh ve bmx cilerin kullandığı pedal türü dediğiniz gibi sonuçta, teşekkürler..

@murat6774

bunu söyleyen kim bilir kaçıncı kişisin Murat :) ben yazıya etikete karşıyım ya sade olsun benim olsun, böyle daha amatör duruyo farkındayım :)

@ßarış Yavaş

kadronun az sayıda olduğu doğrudur sadece boyası ve hatların tasarımı bana ait, boş zamanında konuda verdiğim linkte kadroyu nasıl yaptığımı görürsünüz :) teşekkürler..

bisikletini çok beğendim güle güle pedalla..Ben gidon boynuna dikkat çekmek isterim.Tek bağlantı noktalı truvatıv boyunlar çabuk çatlıyor sürüş sağlığı açısından boynu değiştirmeni tavsiye ederim.Diğer ekipmanlar kişisel hepsine saygım sonsuz ve bana göre gayet yeterli bir donanıma sahip..Kazasız belasız sürüşler dilerim

• Beğen
Gerçekten okumaktan zevk duydum... Böyle bir kahramanı tekrar ayaklandırdığım için tebrik ediyorum :) görsellikte bence tek sorun pedallar olmuş geriye kalan bölüm kendini gösteriyor.
Kazasız bol pedallamalar.

• Beğen
Sabrın sonu selamet:D.Emeklere değmiş.Kadro seçimi çok hoş olmuş.Güzel tasarım.Donanımların seçimi yerli yerinde.Bu bisikletle uzun tura çıkılır.Seleyi yırtık gördüm.Nazar çıkmış:D.Çözümü kolay,simetrik olarak daha güzel görsel yama tasarımını yapabilirsin.

• Beğen
Öncelikle bisiklet çok güzel olmuş sonuçta kendi emeğin :) Lastiklerden memnun musun?

• Beğen
@halil fatih akbaş

öncelikle teşekkürler, tek bağlantı noktası derken, maşayı tutan kısımdaki vida sayısını mı söylüyorsunuz?

@Ekrem Yılmaztürk

teşekkürler, amin cümlemize diyorum :)

Geri