Scudo Sports

Msr Whisperlite kamp ocağı tavsiyesi

GökhanRR

Daimi Üye
Tepki
130
Merhabalar,başlıkta da yazmış olduğum (link) ocağını daha önce kullanan veya bu ocak hakkında tecrübesi olanların yardımını rica ediyorum bu ocağı sormam da ki asıl neden fiyatının 500 TL altında olması geriye kalitesini öğrenmek kalıyor sadece ?

Scudo
@GökhanRR bence gereğinden pahalı. Klasik Piknik tüpü al daha iyi. Bunun tek özelliği küçük olması.

Teşekkürler, pahalı olması birazda boyutu ve 5 farklı yakıt ile çalışıyor olmasından kaynaklanıyor tavsiyeniz yakın mesafeler için düşünülebilir tabii ki.

Bu arada linkte ki ilan da aşağıya küçücük yakıt şişesi içermez yazmışlar yeni fark ettim yani ucuz olması bundan kaynaklanıyor !

images

Tavsiyem budur. Kullan kullan bitmeyen tüp.

Büyük gelirse ucuz olarak nurgazın ocakları var. 2. Ocak olarak aldım, daha kullanma fırsatım olmadı ama güzel gibi duruyor.

@GökhanRR

Bu ocak bildiğim kadarıyla özellikle benzin kullanıyor, yüksek irtifada yanabilen bir yakıt benzin. Çok yükseklerde işiniz olmayacaksa kendim de kullandığım tava ve tencere setli ispirto ocağını önerebilirim.

Tr'den link olarak (link) Ali'den bulunabilir, oldukça kullanışlıdır. Yalnız yanına bir de ispirto taşımak ve dökmek için termos almanız gerekiyor.

Merhabalar; @bilgin b.
Hala bu ocağı kullanıyor musunuz? Yakıt olarak ne kullanıyorsunuz. Hala tavsiye eder misiniz?
2017 den sonra bir de güney amerika turu yaptım bu ocak ile, turun ortalarında pompanın basınç tutmama sorunu oluştu, elimde tamir kiti vardı, o-ring vs değişimi yapıp kullanmaya devam ettim. devamlı olarak bulunduğum bölgenin en yüksek fiyatlı benzinini kullandım, ancak tamir kiti varsa yanınızda kitin içinde dizel oil için kullanılabilecek memeler var, benzin bulamazsanız dizel oil de kullanılabilir. halen memnunum ocaktan

Bilgin Bey , Whisperlite hangi modelini kullanıyorsunuz? Universal yoksa international? Ateşi, düşük ayarda tutmak gerçekten sıkıntılı mıdır? Ben de international var ancak henüz hiç kullanmadım.Satın alalı bir kaç ay oluyor , henüz fırsat olmadı , ihtiyaç duymadım.

Bilgin Bey , Whisperlite hangi modelini kullanıyorsunuz? Universal yoksa international? Ateşi, düşük ayarda tutmak gerçekten sıkıntılı mıdır? Ben de international var ancak henüz hiç kullanmadım.Satın alalı bir kaç ay oluyor , henüz fırsat olmadı , ihtiyaç duymadım.
Merhabalar
Hangi yakıtı kullanmayı planlıyorsunuz. White gas bildigim kadarıyla bulunamıyor.

Ben benzin kullanmayı düşünüyorum , ön ısıtmayı daha az is bırakan bir yakıt ile yaparsan , pek bakım istemiyor diye söyleniyor. Ben benzin ile kullanıp , bakımını sık yapmayı düşünüyorum. White Gas (Saatçi benzini ) bulması dert, fiyatı daha yüksek bir ürün. O yüzden şimdilik benzin ile başlayacağım :)

Ben benzin kullanmayı düşünüyorum , ön ısıtmayı daha az is bırakan bir yakıt ile yaparsan , pek bakım istemiyor diye söyleniyor. Ben benzin ile kullanıp , bakımını sık yapmayı düşünüyorum. White Gas (Saatçi benzini ) bulması dert, fiyatı daha yüksek bir ürün. O yüzden şimdilik benzin ile başlayacağım :)
Aslında ön ısıtmayı bende alkol ile yapacağım ancak asıl dert yakıt borusu ve generator kısmının tıkanması anladığım kadarıyla. Bende benzinden bir tık daha iyi olduğu söylenen gazyağı ile başlayacağım. Bu arada saatçi benzini bulabileceğim bir yer bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

• Beğen
Tepkiler: Prusias
international modelini kullanıyorum bende. ısıtma için özel birşey kullanmıyorum, yanmıyorken biraz benzin pompalayıp ısıtıyorum. is olayı sorun olmuyor, soğuduktan sonra üfleyerek üstündeki isi temizliyorum o kadar.

• Beğen
Tepkiler: Prusias
Geri