Scudo Sports

Mtb Maşası Şehir Bisikletinde Kullanılır mı ?

Turker.E

Daimi Üye
Tepki
208
İsim
Türker
Bisiklet
Cube
Arkadaşlar forumda konu var mı yok mu hiç araştırmadım varsa tartışıldıysa özür dilerim fazlalık yaptığım için...
Bugün bisiklet dükkanında otururken mtb jantları 26'' ancak lastikleri yanak kısımları uzun , şehir bisikletlerinin jantları 28'' ancak lastiklerinin yanak kısımları kısa olduğunu gördüm ve acaba bu amortisörlerin boyları nasıl diye merak etmeye başladım...evde 28'' bisikletim var maşalı ve birde havalı mtbden söktüğüm maşa var lastiği söktüm ve mtb'den çıkan havalı maşaya taktım...bu arada takmadan önce ikisini ölçtüm boylarında ve bacaklarda hiiçbir fark yok sadece ters U şeklinde olan kısım mtb maşasında biraz daha alcakta şehir bisikleti maşası biraz daha yukarda...Herneyse lastiği taktım ve herhangi bir temas yokaşağı yukarı 0.5 cm mesafe var...Aşağıda fotoğraflarda görülüyor...Bunun herhangi bir zararı olur mu ?

https://i.hizliresim.com/e2dkQv.jpg
https://i.hizliresim.com/xBn099.jpg

Scudo
İlginç bir konu :) Bence bir sakıncası yok gibi ama emin değilim eğer değse sakıncalı olurdu ama bir şey olmaz bence eee ne demmişler. " Çalışıyorsa,dokunmayacaksın." :)

Vfren olsaydı fren uyumsuz olur derdim sadece ama disk fren ile ilgili bilgim yok fren haricinde uyumsuzluk gösteren başka bir şey olmaz sanırım

Arkadaşlar hem mtb maşası fotoğraftaki beyaz olan hemde 28'' bisikletimde kullandığım sr suntour maşanın uzunlukları birebir aynı...tek farkları ters U olan kısım 26 '' maşada 28'' olan maşaya göre biraz daha alçakta...deneyen varsa yardım etsin...

Forumda bir ara mtb de yol bisikleti jantı kullanan vardı göbekleri disk uyumlu yaparak bence bir sıkıntı olmaz eğer arka jant da kadroya değmiyor ise :)

Şu görünüşe bakarsak sorun yok. Ta ki orman/sert araziye zemin ıslak ve çamurluyken girip birbirine balya balya yapışmış yaprakları/dalları teker toplayıp arkadan o 5mm'lik kısma sıkıştırıp tekeri kilitleyene kadar. Riski bu kadar. Ölçüp biçmek size kalmış...

@Mehmet Oğuz CAN

Evet 28" jantlari MTB'ye takmis olabilir ama kadro ve masa MTB olarak geometrisi degismedi sadece jantlardan dolayi degisti, Türker arkadasimiz ise sehir bisikletine MTB masasi takarak geometirsini degistiriyor.
Ayrica sehir bisikletleri +-70 süspanyonla calisir, takmak istedigi masa ise tahminim 100mm. Boylari ayni olabilir ama dedigim gibi geometrisi degisecektir ve 100mm uyumlu olmayacaktir. Bir de jant kdronun alt borusuna daha yakin olacaktir, cünkü sehir bisikletinin masalarinin alt tarafi hafif öne dogru egiktir ve MTB masasi düzdür.

26" bisiklete 700c jant takmak mı yoksa 28" bisiklette 26" maşa kullanmak mı?

Disk fren ise ve ince lastik var ise temiz yolda 28" jant kullanılıyor. V fren için de aparat ile mümkün.

28" bisiklete 26" jant mantıklı geliyor aynı boyda olduklarına göre. Öne doğru fazladan 3cm yaylanma olacaktır, o ne derece rahatsızlık verir ergonomiyi bozar bilemedim

@brsyc
26" bisiklete 700c jant takmak mı yoksa 28" bisiklette 26" maşa kullanmak mı? Cevap aslinda hicbirisi, ama yapanlar var. Bence yapilmamasi gerekiyor.

Disk fren ise ve ince lastik var ise temiz yolda 28" jant kullanılıyor. Kullaniliyor cevabi kesin bir cevaptir ama dogru oldugunu bulmuyorum. Kullanila bilir ama dogru degildir cevabi daha iyi olurdu.

V fren için de aparat ile mümkün. Bir tuturmuslar v_fren adaptörü ile V-fren kullanilir diye, evet kullanilir ama nekadar saglikli olur bilinmez. Bu adaptörler aslinda sedece show amacli üretilen parcalardir. Din-norm sartlarina uyugun degildir.

28" bisiklete 26" jant mantıklı geliyor aynı boyda olduklarına göre. Öne doğru fazladan 3cm yaylanma olacaktır, o ne derece rahatsızlık verir ergonomiyi bozar bilemedim. Bilemedigin icin de yanlis öneriler de bulunmaktasin, biraz google de arastirirsan cevabini bulabilirsin.

Yanlis anlasma olmasin ama öyle görmeylen kullaktan duymaylan verilen cevaplar hatali kullanmalara sevep olabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Doğru söylüyorsun yazdığım her şey tepeden tırnağa yalan ve yanlıştır(!) Kırımızı cevabı aldığımıza göre konu kapansın kimse de üstüne laf söylemesin.

@brsyc

Ben sana yalan konusuyorsun sen yalancisin dedigimi hatirlamiyorum. Eger öyle anlasildiysa özür dilerim.

Arkadaslar verdiginiz cevaplar icin tesekkur ederim...kafamda birsey olustu...

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Turker.E

Hayırlısı olsun kardeşim.. Gönlüne yattıysa ve sıkıntısız bir sürüş keyfi varsa.. değmen gönlüme deyip iyi günlerde kullan :)

Çamurlu yolda etki eder. 1.5-2 cm arası olsaydı daha iyi olurdu. 0.5 cm arası mesafe açıkçası hızlı dik yokuşlarda beni düşündürür. Halil Eroğlu'nun söylediklerine katılıyorum. Bazı sert çapak,çamur birikiminin lastiğe toplamadaki kitleme durumu olabilir. Ben açıkçası sağlıklı bulmadım.

Arkadaslar ben mtb kullanicisi degilim saatte max 20km yapan surekli asfaltta bisiklet kullanan birisiyim...herkes camur ornegi vermis camurda zaten max 10 ile gidilir...ayrica 2 gundur kismen toprak bir yolda az bir mesafe gidiyorum lasrikler camur tutmuyor mtb gibi :))

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri