Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mtb ve parça sayısı

kasapogluu

Daimi Üye
Tepki
151
İsim
onat
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar bir mtb bisiklette a dan z ye maşasındaki kauçuktan yağına, freninden hidroliğine, jant telinden vidasına yaklaşık kaç ayrı parçadan oluşur?(değişkendir, yaklaşık tahmini değerler) iyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: barayda
Scudo
@barayda
68 tane zaten sadece Jant telleri, bunlarin birde basliklari var.

@kasapogluu

Kendi bisikletimin röntgenini çeker parça sayısını yazarım ama tahminimce kafadan atıyorum 250 kadar çıkabilir.

Tahminim 250yi gecer ama arastiracagim bilgiye ulasan yazsin :D

@kasapogluu anlayaadığım tam net sayıyı bulunca ne olacak?İçimz rahatlayacak ve bir başka çözülmeyi bekleyen gizem olan acaba bugün kaç boncuk çıkardım sorusuna mı cevap arayacağız?

Hayir bindiğimiz makineleri ne kadar tanidigimiz ve aslinda ne kadar karisik ve ince düşünülmüş aletler oldugunu daha net anlayacagiz ;) @Barış TURAN

250 yi bulmuyor ama yaklaşıyor heralde :)

@sfkbnn
Hangi 250yi bulmuyor, sadece 36teli jant setinde 72 tane tel ve 72 tane tel basligi var eder 144. Furj takimidaki bilyalarin tanesi, rulmadaki bilayalarin tanesi, ön ve arka göbekdeki bilyalarin tanesini say bakalim kac 250 cikacak ortaya. Bol sanslar, soru resmen....... neyse kalsin.

@Murat Cömez dostum sen rulman bilyasını bile saymışsın ozaman seleyi bile 10 a ayırabilirsin :D

@sfkbnn

Öylemi D O S T U M, sende herhalde sorulan soruyu iyi okumamissin. Genc arkadasimiz A'dan Z'ye her bir parcasini sormus. Evet bu durumda seleyi 10a ayira biliyorsan 10 parcada ordan cikar. Neymis sadece jant telleri, telbaslari ve sele 154 etdi. Bilyalarin tanesini halan daha saymadik. ;)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
İki gündür eski mtbyi elden geçiriyorum iki gün önce sorsanız not alırdım bir kenara, artık topladım çok geç :D

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
http://depts.washington.edu/matseed/mse_resources/Webpage/Bicycle/Explodedl-view_files/image002.jpg

Bilgisayarımda bir kaç fotoğraf vardı ama bulamadım, mtb olmasa da fikir verebilir.

bir Düşüneyim dedim beyin hücrelerime bir şeyler olmaya başladı :booo::hihi:

Şöyle bir kaç fotoğraf vardı bisiklet için ama bulamadım, bulursam paylaşırım.

https://i.hizliresim.com/d20knV.jpg

https://i.hizliresim.com/b2YJld.jpg

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
Zaten 116 link bir zinciri parcalarina ayirsak Bakla yanaklari, pimler vb. 500 u buluyor :confused:
Jant telleri + tel baslari 2 adet jant etti sana 146...
Gobeklerde, pedallarda, fursta bulunan bilyalar. Her bir vida, yay vs.
Sadece HD fren elciginde 15 parca saydim :) bunun hortumu, zeytini, kaliperi, kaliper uzerindeki ve icindeki tum parcalar, disk ve baglantilari ve ön-arka oldugu icin x2 :hihi:
Suspansiyonlu maşa ise parcala dal icine her conta kece vb. say bakalim!
Rubleyi dagit en kucuk alyan, tirnak,yay ve bilyaya kadar say...
Gec oradan aktarici kollarinin ici-disi ve aktaricilarin her bir parcasina :kötü:

Yok aga! Ben basarim pedala, sorun cikar yerine bakar, gerekirse oradaki parcayi sayarim yeter ;)

bu muhabbetin sonu gelmez yanlız böyle giderse :)

Geri