@Mehmet Ser
Bak rampası da çok diyorsun.İstediğin aynakol mutlaka 3 yapraklı olması gerek.Genel olarakta dişliler 52-42-30 şeklindedir.Şuan kullandığın aynakol 44-32-22 dişli kombinasyonuna sahip.Yani şuan kullandığın aynakolun orta dişlisi almak istediğin aynakolun orta dişlisine eş değer.Hani baba rampa dedikleri olay varya, kilometrelerce rampa çıkıyorsun hani.Bu rampaları bu bisiklet ile orta dişlide çıkabileceğini gözün kesiyor mu?
Bir de şu var; araziye girdiğin zaman ne yapacaksın? Aydos diyorsun, hep asfalt yolunda süreceksin galiba
Sen o zorlu çıkışları 30 dişli ile çıkmayı mı düşünüyorsun?
Ya kardeşim sen neden mtb aldın ki keşke bir yol bisikleti alsaydım o paraya
Mtb nin hakkını ver hakkını
Hani tur için kullanacaksan bile max 48-36-26 al ki hem yol hem arazi de rahat edesin.Aydosun inişleri bilmem ama yokuş aşağı inerken bile 48 diş seni fazlası ile görür.İstanbul' da yaşadığımızı da unutma
Ben senin için söylüyorum ki o kadar masraf ettikten sonra pişman olmanı istemem.O yüzden yazıyorum bunları, yoksa senin kararın tabii.Sen bilirsin.
Ama iyi araştır bu konuyu.Özellikle forumda hem mtb kullanan hem de yol bisikleti olan abilerimiz var.Onlara danış bu konuyu, iyi araştır bence.
Ne diyeyim artık hayırlısı.
İyi bak kendine kardeşim.
Selamlar