Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MTB'ye ince lastik takmak

@celalettin turan

çok büyük fark yok, çok çok çok büyük fark var. Bırak sen tur lastiğini, o yazdığın boyutlarda dişli lastik değiştirsen gene fark yaşarsın. Ekonomik olarak müsaitsen alacağın o schwalbe maraton'larla yaşayacağın farkı hiç sorma. Ki o lastiklerin 10000 km garantisi var. Alabileceğin en iyi tur lastiğidir. Sana istediğin her şeyi verir. Patlak koruması, kevlar(katlanırlık), su kanalı, yol tutuşu, dayanıklılık.
Ağırlık hariç. Biraz ağır olabilirler, tabi normal seviyeye göre. Yoksa, çok ağır denmez..

Scudo
Sirkeciden yeni dönüyorum cts kalmamış bu yüzden rubena aldım.1.50 alcaktım fakat adam dedi yeni iç lastik alman gerekecek öle yapmak istersen falan filan bende 1.75 aldım.Bakalım yarın denicem :)

cst lastiklerin ıslak zemin tutuş problemi var.

Dağ bisikletine ince tekerlek takılırmı?

Yapılabilirlik acısından soruyosan takılabiliyor böyle bir imkan var herhangi bir 26 inc ince ic lastik ve ince dıs lastik ile iş tamam. Fakat olmalı mı dersen madem ince tekere ihtiyac duyuyorsun dag bayır arazi girmiceksin ozaman neden 26 jant kullanıyosun he 29 mtb olabikri tur bisikletine benzer biraz da daha agresif davranır falan . Fakat dag bisikleti ZEVKini bozuk yolda verir . Düz yolda ince teker bi nebze fark etsede genede yorar . O sekilde keyif alanlar yokmu ? Cok fazlaca var orasıda işin tercih özgürlük kısmı.

Dün taktırdım Rubena Flash 700*35 tavsiye ederim.

Dağ bisikletine ince lastik takmak isteyen rubena stop thorn uzak dursun çok ağır bir lastik patlamaya dirençli ama ağırlığından hareket etmek sıkıntı hafif lastik almak en mantıklısı tecrübe ile sabit vesselam

MTB nin orjinal lastiğiyle kıyaslayınca kazanılan enerji ağırlığı görmezden gelmemizi sağlıyor bence. Sonuçta yarış için değil biraz daha rahat sürebilmek için taktırıyoruz sağlamlık önem kazanıyor haliyle. Ben taktırdım gayet memnunum. Araziye de girebilmemi sağlıyor zırhlı oluşu.

• Beğen
Tepkiler: Keya
Benim lastiğim 26x1.90 1.50 takarsam içlastik de değiştirmek zorunda kalir miyim öyle şeyler yazilmiş emin olmak istedim

26x2.10 yerine 261.75 taktım çok iyi oldu görünüm olarakta sırıtmadı(rubena shield aps). Parkta merdivenlerden çıkarken patinaja düştü arka tekerlek, tam mtb lastiğinde yaşanmaz böyle bişey ama araziye girmem, patika, şehir, gezi amaçlı kullanılacaksa kesinlikle tavsiye ederim.
MTB nin havasını bozuyor ama amacınıza hitap ediyorsa değiyor değiştirdiğinize

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    192,1 KB · Okunma: 115
  • image.jpg
    image.jpg
    169 KB · Okunma: 111
  • image.jpg
    image.jpg
    199,7 KB · Okunma: 109
merhaba arkadaşlar 1.50 mi alsam 1.75 mi alsam demiş 1 arkadaş.
arkadaşlar bana göre 1.50 gayet güzel normal orjinal lastiğie göre yani mtb lastiğine göre çok akıcı ve hızlı

Merhabalar. Yazılanların üzerinden en az 5 yıl geçmiş. Ben de mtb'ye ince lastik takmak istiyorum. Tavsiyesi fikri olan arkadaşlar yorum yapabilirse çok memnun olurum:)

Merhabalar. Yazılanların üzerinden en az 5 yıl geçmiş. Ben de mtb'ye ince lastik takmak istiyorum. Tavsiyesi fikri olan arkadaşlar yorum yapabilirse çok memnun olurum:)

Janta uygun genişlikte, zırhlı-zırhsız, katlanır-sert, yuvarlanma direnci yuksek-düşük, bütçe...
Bunlara göre bir şey secip takabilirsiniz.

Janta uygun genişlikte, zırhlı-zırhsız, katlanır-sert, yuvarlanma direnci yuksek-düşük, bütçe...
Bunlara göre bir şey secip takabilirsiniz.
Kış geldiği için ormana gidemeyeceğim. O yüzden ince lastik taktırmak istedim. Yolda sürebilmek için. Komple jantı da değiştirme durumum olabilir. bütçe de sıkıntı yok da diğer konular hakkında çok acemiyim

Kış geldiği için ormana gidemeyeceğim. O yüzden ince lastik taktırmak istedim. Yolda sürebilmek için. Komple jantı da değiştirme durumum olabilir. bütçe de sıkıntı yok da diğer konular hakkında çok acemiyim
Forumda ''lastik'' konusunda pek çok konu ve yorum var. Marka lastiklerin sitelerinde hangi lastik hangi amaçla kullanılması için üretildi, gramajları, güçlü-zayıf yönleri gibi teknik bilgiler bulabilirsiniz. İdeal kullanımınıza ve jantınızın ölçülerine göre (26, 27.5, 29 olmasının yanısıra lastik damaklarinin oturacagi alanın genişliği) çok fazla seçenek var. Kimi lastik kuru yüzeyde, kimi islak zeminde daha verimlidir mesela.

Geri