Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mutluluğa Çevir

Tepki
4
Selam BisikletForum üyeleri...
Ben 17 yaşında öğrenciyim, lise son nedeniyle stajımı (sihhi tesisat) görüyorum her gün bisiklete binip işe gidiyorum,haftada 3 gün gidip geliyorum...
15 tatilinin girmesini bekliyorum 15 tatilinde 4 aylık paramı alıp yeni bir bisiklet alacağım,
Aklımda olan ve tavsiye edilen, ''Mutluluğa Çevir'' sloganıyla tanınan Aktif Pedal mağazasından almayı düşünüy orum...
Yaşadığım bölgeye en yakın yer Fethiye ile İzmirde..(Mağazadan alış-veriş yapmış olanların mağaza hakkında yorumlarını almak isterim)
Her neyse lafı daha fazla uzatmayayım alacağım bisiklet dağ bisikleti olacak (yol bisikleti almayı daha çok isterdim) mağlum Türkiye'nin yolları diyelim,
Alacağım bisiklet max 1100 TL olacak giyim parasını da düşünüyorum ilkbahara doğru , yani benim yapacağım şehir içi ve şehir dışı turlar olacak..
şuanki kullandığım bisiklet 18 KG ağırlında ve beni yokuşlarda epey bi yoruyor, yeni alacağımda bu konuya dikkat edeceğim...
Sizden istediğim benim bir sabit bisiklete karar kılmamı sağlamak,
daha önceden bir abiyle konuşmuştum hardrock önermişti,
sizlerinde öeri ve görüşlerini almak isterim.
15 tatiline kadar bir modele sabitlenmek istiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
İyi Forumlar...

Scudo
Öncelikle işe bisikletle gidip gelmen çok güzel,tebrik ederim. Ama ben o bütçeyle Specialized,Trek,Scott gibi markalardan ürün almazdım. Çünkü donanımı çok düşük geliyor , markaya para veriyorsun. Salcano'ya bakmanı öneririm. Ya da Carraro,Kron,Sedona'ya bakabilirsin. Benim nacizane tavsiyem budur :) İyi pedallamalar,hayırlı olsun şimdiden :)

• Beğen
Tepkiler: Ayhan Toker
Fethiyeye gelebilirsen Specialized Trek bakabileceğin Julien Romeo Arama-Outdoor Bike Shop ve Cannondale, Salcano bakabileceğin Aykut Demir-Likya 2 Teker var. Özel atarsan yardımcı olurum.

• Beğen
Ardarda yazmış oluyorum ama her 2 bisikletçi de mesleğin de oldukça iyidir. Her türlü yardımcı olurlar. Buraya gelirsen ben de yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca likya 2 teker de merida geotech var. Outdoor bike shopda da giant da var.
Elbette başka kron carraro bianchi satan bisikletçiler var ama paranı onlara vermeni istemem. bisiklet ile uzaktan yakından ilgilenmeyen insanlar. Outdoor Bike Shop ve Likya 2 Teker bu sporu geliştirmek için de uğraşıyorlar. bence hak eden bunlar.
Dediğim gibi her zaman yardımcı olmaya çalışırım fethiyeye gelirsen. :)

• Beğen
Teşekkür ediyorum ''alperen48'' araştırmalarıma devam ediyorum...
Specalized'in donanımları düşük geliyor yazmışssın ''Emre Gözütok'' şimdi benim kullandığım bisikleti görsen ''bunu m.ö kaç yılında aldın'' dersin :) yani ben bisikletleri güzel buldum göze de hoş ifade ediyor bu yüzden specalized almak istedim...
Ben birnevi bisiklete yeni başlıyormuşum gibi düşünürsek benim için uygun olmaz mı specalized marka bir bisiklet?

bence fiyat performansi yüksek olan bir modelle başla. Bu sedona kron salcano geotech olabilir. Zaten 1 2 seneye bu sporu bırakmazsan daha iyi bir şeyler almak isteyeceksin. O zaman biraz yüksek ücretlere o dediğin mağazalara bakabilirsin.
Specialized Trek gibi markaların düşük modellerinde fiyat performans hiç yok bence. Ama 3-5 bin liralık bir seçeneğin olursa oldukça güzel bisikletler var. Ama su an dediğim gibi yerli firmalarla başla. Kolay gelsin.

@Ayhan Toker

Senin kullandığın bisiklete göre tabiki iyi olacaklardır. Ama neden o kadar para vermişken daha iyisini kullanmayasın. Yerli firmalarda o fiyatlarda olan ürünlerin donanımı senin dediğin markaların 2binlik bisikletlerinde var . Ve bu fiyatlarda kadronun farkı çok fazla ortaya çıkmaz çünkü büyük firmaların düşük ürünleri genelde ticaret amaçlıdır kadroda specialized yazar diye verirsin o kadar para ,halbuki diğerlerinden fazla farkı yoktur. He 4-5 bin vereceğin zaman iş değişir ,kadro markasına bakarsın ama 1100 lira civarı bisikletlerde yazık olur kanısındayım.

Teşekkür ediyorum dik kafalılık yapmayarak dediklerinizi dikkate alacağım, birde bir sorum olucak 20 km uzağımda bir bianchi satıcısı var siz önerir misiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Emre Gözütok
bulabilirsen 2'ele çok güzel bisikletlere sahip olabilirsin.
Örnek vermek gerekirse fethiyede biri 10km bile sürmediği bir bisikleti bir heves edip almış.daha sonra iş güç derken 10 km bile kullanmadan yarı fiyatına satıyordu. Bir öğretmenim vardı bisiklet arıyordu hemen alalım hocam dedik aldık.
.1000 tlye sramx5 setli, ritchey comp setli, shimano jantlı geotech race üstüne kurulmuş elixir 3 frenli bir bisiklet aldık. Böyle bir fırsat bulursan kaçırma derim :) sen en iyisi tüm markaların seçtiğin fiyat aralığındaki linklerini at buraya ona göre bir değerlendirelim. Görüşürüz...

şuan kullandığım bisikletime yeni lastik almak istiyorum tekerleklerin kalın olmasının benim sabit hızımı değiştirdiği kanısındayım... tavsiye edebileceğiz jant ve lastik modeli var mi çok lüks olmuycak şekilde verebileceğim fiyat 50-100 arasında önerilerinizi bekliyorum .

sadece lastik olarak bakarsak maxis xenith veya detanator bakabilirsin. Tahminim 1 çifti 100 tl. Tabi bunlar şehir lastiği. Veya bir bisikletçiden tane 15-20 Tlye cst slick tipte lastik bulup kullanabilirsin. 100 tlye 2. El eli yüzü düzgün jant belki bulunur

@alperen48

Tamam teşekkür ediyorum ilgilendiğin için bu hafta sonu sormaya gideceğim bisikletciye bakalım ne fiyat cekicek bana :)

Geri