Scudo Sports

N11 Bisiklet Dünyası Mağazası

Bilal Akbaş

Daimi Üye
Tepki
422
İsim
Biloo
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
10/11/2021 tarihinde N11 Bisiklet Dünyası adlı satıcı dan Sidi shot 2 model ayakkabıyı indirimli olarak satın aldım... Birkaç dk sonra alışveriş reddedildi... 40 numara ayakkabı oysaki stokta görünüyordu... Birkaç gün öncesinde aradığımda da ürün stokta mevcut olduğu söylenmişti... Rededilme sonrası yeniden ürüne baktım, ürün hâlâ stokta görünüyor ancak fiyat artışı yapılmış olarak... 2.720 TL ye aldığım ürün 3000 TL nin üzerine çıkmıştı... Yeniden aramam sonrası fiyatı biz yükseltmeyiz N11 yapar, ürün stokta yok vs dediler geçiştirdiler... Bu konuşma sonrası ürün tükendi diye ilandan kaldırmışlar... Aradan birkaç gün geçtikten sonra aynı ürün yeniden stok mevcut haliyle yeniden ilana konulmuş...Fiyat tabi yine yükseltilmiş... Konuşmamızda telefonunuzu kaydettim, ürün stoğa gelince ararız dediler.. 3 lira 5 lira fazla kazanacağız diye kendilerini bu kadar rezil etmeleri çok yazık..
Şimdi bu firmaya ne yapmalı siz söyleyin...
Eğer ki bu firmadan alışveriş yapacak olursanız dikkat edin.. 🤔

Scudo
Şöyle bir değere varsa zaten bitmiştir benim için.
1636913585018.png

• Beğen
Tepkiler: Bilal Akbaş
Muhtemelen ürün baya önce geldi ve ilk koydukları fiyat o zamanki kur üzerindendi. Fiyatları kura paralel olarak güncellemeye üşendiler ve sipariş geldiğinde kar oranının düşük olacağına karar kılıp siparişi iptal ettiler. TL'nin bu kadar hızlı eridiği bir ortamda kar oranını dolar/euro üzerinden hesaplayan işletmelere haksız diyemiyorum ben.

Muhtemelen ürün baya önce geldi ve ilk koydukları fiyat o zamanki kur üzerindendi. Fiyatları kura paralel olarak güncellemeye üşendiler ve sipariş geldiğinde kar oranının düşük olacağına karar kılıp siparişi iptal ettiler. TL'nin bu kadar hızlı eridiği bir ortamda kar oranını dolar/euro üzerinden hesaplayan işletmelere haksız diyemiyorum ben.
Günlük fiyat güncelleseler tamam ama bu şekilde sipariş edilince iptal edip güncelleme yapmak şark kurnazlığı değildir de nedir. Karşısındakini aptal yerine koymaktır. Tabi tüm bunları yaparken telefonda oyalamalar ve suçu onun bunun üzerine atmalar zaten gelecek nesiller için malesef kötü örnek oluşturacak bir toplumsal refleks haline gelmiş durumda.
@Bilal Akbaş sizin yerinizde olsam tüm verileri kayıtları toparlayıp tüketici hakem heyetine bir dosya halinde sunardım. Başları ne kadar ağrısa o kadar iyi. Gerçi bunlar arlanmaz da. Yüzüne tükürsen Ya-Rab şükür der. Maksat 3 kuruş fazla kazansın. Yazık.

Aslı bisikletin kendisi bile 3000 altında satış yaptığı Cole Rollen Elite jant ilanlarını kaldırdı. Şimdi yeni ilanlarda 3900'ün üzerini çizip 3700'lü indirimli(!) fiyatlardan satış yapıyor. Eski ürünleri özellikle silip bir harfini değiştirip yeni ürün şeklinde ilan açıyorlar. Böylece fiyat takibi yapan uygulamalar 2 ayda fiyatın iki katına çıktığını göremesin.
Kur artışı deniyor ama nedense fiyatlar kur artışından çok daha yüksek oranlarda artıyor :snzdglsn:

@Burak Uğurlu Sallıyorum, ürün doların 8 lira olduğu dönemde 250 dolara alınmış olsun. Satış fiyatı olarak 340 dolar (2720 tl) yazdı. Ama şimdi o fiyata verse adamın eline 272 dolar geçiyor. 250 dolarlık yabancı bir ürün için 22 dolar kar yapmayı az bulup fiyatı yükseltebilir adam. Buna karışamayız.

Sirkeci'de alışveriş yaptığım bir bisikletçi direkt euro üzerinden fiyat söylüyor mesela. Böyle olunca onun da alıcının da kafası rahat.

100 dolarlık ürünü 100 dolara satsınlar sorun yok ama fırsatçılık yapıp 200 dolara satmak istiyorlar. Mesele bu.

Firma istediği fiyatı yazmakta serbest,ama sipariş verdikten sonra işine gelmeyip türlü bahanelerle siparişi iptal etmesi hiç hoş değil,böyle bir firmadan alışveriş yapmam.
Son anda bir duyum almıştır. Sattıkça yerine koyan biri ise, siparişi alınca dağıtımcıyı aramış anüüü yenisi o fiyata mı sağol ben hemen fiyatı gondikleyeyim demiştir. Daha beteri, olmayan malı satıp, siparişi alınca tedarik yoluna giden biridir. O zaman bu durum onun için normaldir. Sonuçta zarar etmek istemez. Gelelim satın aldığınız yere. Oradan bir ürün alıp düzgün bir alışveriş yaptığımı hatırlamıyorum. Ya eksik, ya kullanılmış, ya defolu, ya eski, illa bir kusurla geldi. Belki benim şansıma.

Son anda bir duyum almıştır. Sattıkça yerine koyan biri ise, siparişi alınca dağıtımcıyı aramış anüüü yenisi o fiyata mı sağol ben hemen fiyatı gondikleyeyim demiştir. Daha beteri, olmayan malı satıp, siparişi alınca tedarik yoluna giden biridir. O zaman bu durum onun için normaldir. Sonuçta zarar etmek istemez. Gelelim satın aldığınız yere. Oradan bir ürün alıp düzgün bir alışveriş yaptığımı hatırlamıyorum. Ya eksik, ya kullanılmış, ya defolu, ya eski, illa bir kusurla geldi. Belki benim şansıma.
Hocam yazdığınız durumlar tüketiciyi bağlamaz,satıcı zarara girmemek için iptale gidebilir,sonuçta bunu yapma hakkı var,fakat benimde bu firmadan birdaha alışveriş yapmayacağım gibi diğer alıcılarda muhtemelen alışveriş yapmayacaklardır.

Hocam yazdığınız durumlar tüketiciyi bağlamaz,satıcı zarara girmemek için iptale gidebilir,sonuçta bunu yapma hakkı var,fakat benimde bu firmadan birdaha alışveriş yapmayacağım gibi diğer alıcılarda muhtemelen alışveriş yapmayacaklardır.
Tüketici hakları kapsamında, duyurduğu fiyattan satmakla yükümlü olmalı. Avukat değilim. Detayı varsa da bilmiyorum.

@Burak Uğurlu Sallıyorum, ürün doların 8 lira olduğu dönemde 250 dolara alınmış olsun. Satış fiyatı olarak 340 dolar (2720 tl) yazdı. Ama şimdi o fiyata verse adamın eline 272 dolar geçiyor. 250 dolarlık yabancı bir ürün için 22 dolar kar yapmayı az bulup fiyatı yükseltebilir adam. Buna karışamayız.

Sirkeci'de alışveriş yaptığım bir bisikletçi direkt euro üzerinden fiyat söylüyor mesela. Böyle olunca onun da alıcının da kafası rahat.
Burada sorun yok. Serbest piyasa istediği zaman fiyat değiştirebilme hakkına sahip. Fakat bu konudaki sıkıntı ürünü sipariş eden birisinin siparişini iptal edip stokta yok deyip sonra yüksek fiyata çıkartması. İşte bu şark kurnazlığı. Bir mağazada bile etikette gördüğünüz fiyat yanlış bile olsa o fiyata alma hakkınız vardır. İnsanlık yapıp "abi unutmuşuz değiştirmeyi" diyen personeli zor durumda bırakmamak adına bir çok kez takma deyip etiketten farklı fiyata almışlığımız da vardır. Vicdan meselesi.

Ayrıca 100$ a alıp isterse 300$ a satar. Serbest piyasa. Alan varsa alır.

Tüketici hakları kapsamında, duyurduğu fiyattan satmakla yükümlü olmalı. Avukat değilim. Detayı varsa da bilmiyorum.
Belki kanuna göre yükümlülüğü vardır ama n11 gibi firmalar satıcının siparişi iptal durumunda satıcıya karşı yaptırımı yok,sadece siz alışverişe olumsuz yorum yazabilirsiniz.

Alışveriş geçmişime baktım, 2 kere ürün almışım bunlardan, biri bisiklet tamir sehpası, o temiz gelmişti, diğeri de ön far, o gayet kutusu açık, dükkanda vs. sergilenmiş gibi bir ürün olarak gelmişti, yani teşhir-kullanılmış ürün. Bunu aynı şekilde arka farda başka bir satıcıda da yaşadım, teşhirde haşatı çıkmış, kutusu sanki top oynanmış gibi bir arka far yollamıştı ve far arızalıydı, sonra 0 jelatinli yeni far yolladı ama onu da kim bilir kime tekrardan satmaya kalktı. İşin özeti, satıcıların %70-80i bu şekilde, ilk elinde kalan kötü malı itelemeye çalışıyor, ürünün fiyatı değiştiyse de size yaptıklarını yapıyorlar. İnsani ahlak kalmamış ki ticaret ahlakı bekleyelim. Sadece küçük satıcı da değil, bu hafta aynısını hepsiburada da yaptı, kullanılmış, haşatı çıkmış bir sıvı soğutma seti yolladı, ertesi gün aynı üründen tekrar sipariş ettim, jelatinli yepyeni bir ürün geldi bu sefer, kim kime nasıl tutturursa...

Bende bu satıcıdan 1 ay önce Sidi Shot2 aldım. Ama ilk önce mesaj çektim stokta var mı diye. Kendisi Aslı Bisikletten siparişi çekip kargoluyor. Aslı eğer fiyatı yüksek verdiyse stokta yok gibi birşey demiş olabilir 👍

Geri