Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

@aknorl Yalnız şehirde kullanılan cip ler gerçek cip değil....Dağa çıksın bakalım daha ilk çamurda saplanır:hihi::hihi:
Onlara sadece cip görüntüsü verilmiş araç demek lazım:harika::harika:
Not:Gerçek cip Land Rover Defender dır,bana göre:cool::cool:

Scudo
bir ilk yapın :D yol bisikleti alın dağ bayır gezin :D elinizde kalmazsa peşinizden gelenler olur :D

@Emre Yönlüer
Doğru..
Yıllar önce bbc'nin belgeselinde 6-7 tane SUV karşılatırdılar.. en iyisinin nissan patrol olduğu çıktı. Ama dediler ki hepimiz biliyoruz ki bununla şehir kulübüne gidemezsiniz... sonra range rover'e binip el salladılar... ama dediğin gibi defender listede yoktu bile.. o arazi aracı bunlar SUV...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Bende de MTB var ve her yerde kullanabiliyorum. Şehirde MTB kullanımı ile ilgili tespitim, genelde MTB kullananları değil de yol bisikleti kullananları yorduğu. Kullanıcı diyor ki "dağda, uzun yolda, tırmanışlarda, asfaltta, çimende, merdiven inerken, kaldırıma zıplarken gayet rahat kullanıyorum, yarışlara da katılmayacağım" yol kullanan arkadaş diyor ki "cahillikten, görüntüsüne aldanıp alıyorlar " ne diyeyim, sinema işte.

Bari cyclocross alalım da biraz rahatlasın herkes..

florya-yeşlköy arası sahilde mtb ile anca bir tur atabilirken yol bisikletliler bu süre zarfında iki tur atabiliyor. ben ise mtb'yi banka dayayıp soluklanıyorum onları izlerken de keke yol bisikleti alsaydım diyorum.

@kmert aldırma sen mtb ye devam.
yol bisikleti yol odaklıdır. gözünü yoldan ayıramassın. yani istesende ayıramassın duruş ve sürüş posizyonundan dolayı kafanı kaldırıpta sağa sola bakamassın :D
dağ bisikleti manzara odaklıdır. gezerken etrafını raat raat gözlemleyebilirsin.

Lise çağında iken, manava gidip dağ bisikletımın kollarına ıkı yana da içinde karpuz olan posetlerı gecırdım. hava yagmurluydu asfalt yolda vıraj alayım derken bır kaydım offff o biçim. Fena düşmüştüm yere :komik:

çünkü şehirde dağ yollarından farksız

• Beğen
Tepkiler: ender yüksel
Böyle belediyeler varken dağ değil downhill sürmemek hata.

• Beğen
Tepkiler: ender yüksel
Niye hammallık ediyorsunuz ki abiler mtb nin lastik yapısı itibariyle çok dişli bir yapıya sahiptir.Dağda,taşta,toprakta deydiği her yeri tutmak için lastikleri yeri kavrayan yeri tutan lastiktir.Bir yol bisikletinin lastiğinin amacı ise minimum sürtünme ile maximum mesafe kat etmektir.En iyi bence ya iki tane bisikletin olcak biri mtb biri yol bisikleti ya da alın bir tane Carraro sportive serisinden bir bisiklet.Özellikle 227 veya 225 lastiği hem zırhlı olup hemde hidrolik disk frenleri var hemde ön amortisörü olduğundan dolayı şehir içinde çukurdan veya Arnavut taşlı yollarda çok rahat edersiniz.Bu yüzden karışım bisikletler candır.
CARRARO SPORTIVE 225 <3 <3 :)

• Beğen
Tepkiler: DKN
eskişehirde parkur yapmaya gerek yok zaten yollarda bolca atlama ,çukur,tümsekler mevcut o yüzden bu yollarda dağ bisikleti gider

• Beğen
bende carraro 225 var arkadaşın ise whistle marka mtb si . geçen şehir içinde değiştirmek istedi. o inanılmaz memnun kaldı ve mtb aldıgı için pişman olduğunu ifade etti. sadece şehir içi kullanıcısıyız.

ben ise carraro dan ona geçerken , daha hantal bir sürüş fark ettim.

• Beğen
Tepkiler: DKN ve Baturay T.
@the_dr tabikide çünkü bizde michelin protek lastiğimizle asfaltta yağ gibi kayıyoruz.Onların çok dişli lastiği asfaltı tutup daha hızlı yavaşlamasını daha fazla yorulmasını sağlıyor.Ve bisikletlerin ağırlığıda bunda büyük bir faktördür. :)

• Beğen
Tepkiler: DKN ve the_dr
@Baturay T.

hem ağır hem gidonu bana çok büyük geldi , daha önce mtb kullanmamıştım . sürtünme inanılmaz fazla , asfaltta tercih etmeyeceğim bir bisiklet.

• Beğen
yorgunlukmuş ağırlıkmış falan filan.. Kalın lastik güven veriyor abi çukurlu yola girince eller ağrımıyor lastik patlar mı akord kayar mı derdi olmuyor yayaların arasına çok rahat dalabilip ani manevra yapılabiliyor :D yol bisikleti de kullandım ama yok abi ani manevra yok konfor yok hopla zıpla olmuyor.. MTB candır gerisi heyecan :D

@roberock43 yol bisikletinede güzel elcik tak güzel sele tak tayt giy eldiven giy aynı konforu alırsın.Sıkıntı bisiklette değil senin ona nasıl bindiğin ? Ayrıca özel lastikler var raptiye girse bile patlamıyor ince teker içinde var.Al onlardan kafan rahat olsun. :)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Baturay T. Hocam agresif sürüşe gelmiyor yol ince teker de güven vermiyor bana :D öyle saçma zeminlerde düştüm ki ince teker bana gitmez :D

• Beğen
@roberock43 geçmiş düşüşlerin için geçmiş olsun öncelikle üzüldüğümü belirtmeliyim :(.Yol bisikleti biraz narin bisiklettir yani dağa göre öyle hoplayışlara sıçrayışlara imkan vermez,el vermez.Şunu söylemeliyim her yiğidin ayrı bir yoğurt yiğişi vardır.Herkesin yetenekleri farklıdır.Bazı insalara görede mtb(KALIN TEKER :) )hızlanmada , hızlı iken ani manevralarda hantal geliyor.

• Beğen
Tepkiler: roberock43
@Baturay T. Aynen öyle hızı güzel ama narin ha param olsa bitane de yol alırım sırf hızı için ama keyif odaklı ve agresif sürüş içğn mtb biçilmez kaftan :)

Geri