Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nereden geldiğini bulamadığım sürtme sesi

kerem E

Daimi Üye
Tepki
231
İsim
kerem
Bisiklet
Bianchi
Merhaba. Bisikletimde 1-2 gündür orta göbekten geldiğini sandığım bir sürtme sesi var. Ses şöyle; hani fren pabucu lastiğe sürter de bir ses gelir ya aynı o ses geliyor. Pedal çevirmeyi bıraktığım an seste kesiliyor. Bisikletçiye götürdüm, arka göbek mili kırılmış dediler ama mil kırılsa ses, pedal çevirmeyi bıraktığım zamanda gelmez mi ?

Scudo
Pedal çevirdikçe mile daha çok yük bindiğinden ses yapıyor olabilir. Jant dönüşünde de yamukluk varsa muhtemelen göbektendir. Sesi iyice dinleyip bulmaya çalışın ama bazen göbekten geliyor sandığımız ses seleden bile gelebiliyor. Emin olamıyorsanız başka bisikletçilere de gösterin. Kolay gelsin. :)

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@Berke Şahan Yarın bisikleti alıp önce sesin kaynağını bulmaya çalışacağım ardından da,dediğiniz gibi başka bir bisikletçiye götüreceğim. :)

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
Bende de aynı bu ses var delirtiyor beni kabak lastik vardı değiştirdikten sonra olmaya başladı deidm heralde lastik tırtıklı ondan

• Beğen
Az kaldı bu lanet bisikletten kurtulucam yakin zamanda. Şimdi lanet diyince de olmadı 5 yıldır hizmet ediyor bana :) :)

• Beğen
Acile Foruma topluca ses kasma eğitimi vermemiz lazım

Adamlar b den yağdırıyor bizimkiler ses nerden geliyor diye soruyor Böyle bir şey olabilir mi

Benim de yeni aldığım yol bisikletindeki sürtme değil de chimes (zil) tipi sesin kaynağını bulamadım. Ilk bakıma gitti ama ses devam.

• Beğen
Bisikletçim bisikleti yapmış, şu anda jantı örüyormuş. Bisikleti alınca tekrar buradan yazarım.

@kerem E
Sorunun ne olduğunu yazsaydınız, sonrası için tecrübe olurdu.

• Beğen
Bende de var bugün farkettim, arka göbekten geliyor büyük ihtimal bilya ları bozdu. Yarın bi söküp bakacağım duruma göre foto atarım buradan belki başkasının işine yarar.

• Beğen
@Şerif Feridun Sorun, arka milin 8 olmasıymış. Yeni göbek ve ruble takıldı. Önceki göbeğim galiba no-name bir göbekti, yeni göbeğim ise shimano fh-tx800, önce ki rublem shimano mf-tz 21 idi yeni rublem ise, shimano cs-hg20-7.

@kerem E göbek ve örme işlemine ne kadar para verdiniz acaba?

• Beğen
@Desert Fox Göbek+ruble+örüm galiba 200 ya da 250 TL. Ödemeyi ben yapmadığım için tam bilemiyorum.

Aynı olay bende de vardı bir şey yapmadım, bir süre sonra arka tekerleğin bir çok demiri kopmuş sağa sola sallanıyordu bisiklet binilmiyordu bile. Bugün 60TL ödedim birde ona.

• Beğen
bende de buna benzer bir sıkıntı vardı pedala yüklenince ses geliyordu örta göbek vidası gevşemişti sıktırdım geçti ama şimdi yeniden başladı göbek yamulmuş :(

• Beğen
Geri