Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

NG650 v pişmanlıktır.. 1 haftada olanlar

@Jokurx Salcano ng650 v bilmiyorum hiç binmedim lakin bisiklet sporu gerçekten paraya bakıyor haklısınız.Bazıları ekonomik bir spor diyor da hiç de alakası yok.Vazgeçme.Tavsiyem hizmet bisikleti alman donanım yok sıkıntı yok bas pedalına bak yoluna düşük bütçeyle en iyisi bu bana göre.

Scudo
Bisiklet sporu paraya bakıyor yanlış bir algı. Değişir zamanla zaten. Bu bahsettiğiniz problemler 30.000 liralık bir bisiklette de gayet yaşanabilecek problemler. Çünkü karşındaki şey bir makine. Bir mekaniği ve bir mantığı var. Baştan sona okuduğum tüm şikayetler azıcık araştırma ve bir alyan takımı ile çözülebilecek şeyler. Lastik patlar, vites ayarı bozulur, fren teli kopar... Hangi bisiklet olursa olsun. Sadece sabır ve öğrenme yetisi lazım. Youtube'da araştırıp bulabilirsin hepsini. Ng 650 ile 30.000 km yol yapan arkadaşım var benim. Sevgiler.

Sendeki sorunlar cok basit seyler. Dert etmeye degmez. Zincirin atmasi tamamen montaj hatasi. Zincirin yamulmasi da dogal olarak zincir atmasindan.

Hele lastigin patlamasini dert etmen cok gereksiz. Lastik bu ne kadar ve nasil surdugunun bir onemi yok, her an patlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: BicycleLover
Şimdi yazıyorum buraya nazar değecek ama :) Bisikleti aldıktan sonra ilk gün takla attım. 2. gün montaj hatasından arka aktarıcıyı yokuş yukarı çıkarken janta kaptırıp kırdım. Bu son oldu 5000 km ne lastik patlattım(ilk kez geçen hafta) ne de bir arıza oldu ki fitness olmasına rağmen dağ yollarında gezdim çoğunlukla. Sadece arada vites ayarlarını yeniledim o kadar. Bir de 4 ay önce uzun yola gideceğim için akort ayarı falan bir elden geçirttim. Mekaniği basit bir şey bisiklet. Çok karışık değil ama dikkat ve sabır istiyor. Biraz çaba ile uzun süreler ihtiyacını karşılar aldığın bisiklet. Masraf kısmına gelirsek kullanım şekline ve amacına bağlı. Sen maddi olarak büyük kısmına katlanmışsın zaten. Bundan sonra ufak tefek bakım ve tamir işlerini öğrenirsen sorunsuz kullanırsın. Hem yaşın itibari ile bize göre daha hızlı öğrenirsin. Eğer hayata bu bakış açısı ile devam edersen şimdiden söyleyeyim diğer alanlarda da durum pek farklı değil.

Bana da aynı şeyler rr 6.3 ile oldu. Vites ayarı sürekli kaçıyor. Hatta ilk aldığım gün zincirim koptu. Ama yine de aynı bisiklet benim bebeğim gibi şu an üç gündür binemedim ve kafayı yeme aşamasındayım. Dostum eğer garantisi gitmeyecekse çevrendeki en iyi bisikletçiye götür. Bidaha dene zaten burda çok iyi bilen insanlar var. :D:D @Jokurx

@Dedekorkut

Malesef paraya bakıyor inkar edenler olsada..

@yusufixx

Tamam olurda daha yeni almışım hani 1 hafta oldu 1 ay geçseydi bari.

@S.Koca

Bunların çok erken başladığı için isyan ettim ya.

@barayda

İşte oda para. Bu sporda paraya bakıyor. Para demek iyi kalite iyi hizmet demek. Bakın arkadaşım benden önce aldı bisikleti mosso wildfire hyd. Hep beraber sürdük ama tüm sorunlar bende oldu. Onun bisikletine hiç birşey olmadı daha. Onun ki 920 tl mi ne. Para artınca bozulma oranıda azalıyor. Bunu farkettim veya salcano dandik marka..

@sivasli0658

Yok götürmedim daha.

@Jokurx Dostum ben de çok az bir para vermedim ama bir yerde haklısın. Ben daha hiç "aşırı kaliteli" bir bisiklete binmedim. Bindiğim en iyi bisiklet kendiminki ona da forumlarda demediğini bırakmayan insanlar var. Yani demek istediğim sorunlar devam ederse garantisi vardır değiştirmeyi düşünebilirsin. Zaten değiştirmeden önce kontrolden geçer. Anlaşılır sorun.

Bir taraftan da ustaların sorunu bizden dinleyip binmemeleri var. Yani sorunun ne olduğunu da hissetmeden yapılmaz. Bir dahaki gidişinde ustadan binmesini iste bende öyle yapacağım. Umarım sorumlarımız çözülür. :D

@Jokurx Öncelikle geçmiş olsun. Yaşadıklarına rağmen bisiklet sporundan soğumanı istemeyiz. NG650 fiyat/performans oranı en yüksek modellerden birisidir. Senin talihsizliğin bisikletini Bursa daki en dandik servise götürmen. Salcano nun fiyat politikası olmasaydı ben de dahil bu forumun yarısı bisiklete başlayamazdı. Ayrıca v fren bisiklet montajı 5 dk lık bir iştir. Keşke biraz internetten araştırsaydın. Böylece nasıl kurulduğunu görür, bisikletini kendin kurardın.

@Osman Tuğrul

İlk götürdüğümde suriyeli bi eleman vardı ona emanet etmş gitmiişler galiba. Az buçuk türkçe biliyordu. Ve yaşlı bi eleman vardı anlat o yapar dedi . İşte vitesler zor geçiyor , zincirler attıyor dedim ön vitesler attrıcıdan 1 vida oynattı tamam dedi. Bu seferde arkalardan ses gelmeye başladı tır tır. Hızlanınca. 2. Defa gittim bana malzeme yok dediler 3 . Defa gittim usta yok dediler. Sıkıldım artık gitmekten. Bunlar parasız bi iş yapmazlar. Salcano servisleri çok kötü. Çevremde bana yakın 3 servis vardı 2 si kabul etmedi zaten. Bu kaldı tek

@barayda

Ne binmesi bro aşırı ilgisizler ya :) Parayı basıp mağazasından alsaydın ama köpek gibi ilgilenirlerdi.

@krmtoprak

Çevremde bana yakın 3 tane vardı 2 si kabul etmedi zaten. Mecbur buna götürdüm

@Jokurx Dostum bence senin yapabileceğin en mantıklı şey çevrendeki en iyi bisikletçiye götürüp parası neyse vermen. Psikolojin bozulur bak böyle. :D

@Jokurx başına gelenlere üzüldüm. Ancak halledilmeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
1 Yıldır NG 650V 27,5 kullanıyorum. Bütçe durumunda dolayı ve fazla araştırmadığımdan dolayı bisiklet mağazasından NG650 yi aldım.

Değiştirdiğim aksamlar;
Ön aktarıcı berbattı acera serisi ile değiştirdim düzeldi.
En çok problem arka jantta çıktı. Çok fazla tel kopukları ile uğraştım(Kilomdan dolayı). En sonun da iyi bir bisikletçiye gidip 3.2mm tel ile yeniden ördürdüm.
Arka göbeği rulmanlı seri ile değiştirdim. Üzerine 1000km devirdim hiçbir akor bozukluğu olmadı. (Yani tamircinin dediği doğru çıktı).
Ben inatla NG650'yi kullanmaya devam ediyorum. Kötü bir bisiklet mi değil ancak vasatı aşamıyor maalesef.
Biraz fazla ilgi istiyor. Zincir halen daha ilk günkü gibi temizliğini ve bakımını önem gösteririm.

Ülkemizde servisler iyi çalışmıyor. Hele internetten alıp servis bulmaya çalıştın mı durum daha da zora giriyor. Ben fabrika ile baya yazıştım. Israrım üzerine arka jantı yenide ördüler. Ancak NG650lerde fabrika çıkışlı arka göbek yamuk. Ne yaparsan yap düzelmiyor.
Her neyse durum bu ben devam ediyorum binmeye. O bozuluyor ben yapıyorum. Bugün söküp bakımlarını yapıp devam edicem.

@Jokurx
Para olayina takmissin. Haklisin bir yere kadar paraya bakiyor. Ama hersey degil!
1. Once hakkini ara servise, salcanoya, tuketici heyetine git sorununu coz.
2. Internete girebiliyorsun. Bolca arastir ogren "ne,nedir, nasil yapilir"
3. Cevrendeki bisikletcilerle (forumdaki gibi bisiklet kullanicilari ile yani) tanisip kaynasmaya calis. Onlardan teknik ve alet destegi icin yardim iste. Sosyal iliskilerin iyiyse ve dogru konusmayi davranmayi biliyorsan seni kimse kirmaz.
4. Olmadi tamirciye sirin ol, al 2,5 litre bi mesrubat gotur. "Abi param yok su senin aletleri kullanip kendim yapabilir miyim?" tarzini dene. Olmadi "sen su isimi hallet yarim gun senin dukkani temizleyeyim, su isini cozeyim" de.

Ilk bisikletimi aldim, ilk sorunumda tamirciyle sorun yasadim, tornavida, 2 kucuk ingiliz anahtari, 1 pense ve 1 tel kesici ile her isimi halletmeye basladim. O zamanlar alyan yoktu :) Lastik levyesi neymis? Kasik sapiyla, eski kirik yemek bicagiyla teker sokerdim.

Para isteyen kismi bisikleti satin almak!
Bazilarinin hic almadigi ama alsa iyi olacak aksesuarlardan kask, eldiven, gozluk, aydınlatma
10 TL ye decathlondan 2 tane alabilecegin ic lastik, 5 TL civari yama seti, bir mini pompa veya yakinlarinda benzinlik, 5-10 TL arasi alyan caki veya alyan takım, pense, tel kesici, yildiz ve duz tornavida.
Alabiliyorsan yurtdisindan 100 - 150 TL arasi mal olacak kaliteli bir bisiklet seti.
Cok istiyorsan bisiklet kiyafetleri veya kendi kiyafetlerin.
Suluk ve suluk kafesi alamiyorsan at cantaya bir pet sise.

Sonrada ne tamirciye minnet edersin, ne tamir parasi odersin. Bisiklet haricindekileri almazsanda sana 2-3 yontem onerdim.

"Hersey para" olarak takarsan hersey para olur.
Al bak burada bisiklete dair her turlu danisma ve teknik bilgi bedava :D

Edit: 1-2 imla duzeltmesi yaptim...

@barayda

Arkadaşımın eniştesine götürcem. Anlıyormuş sanırsam belkş ucuzada kapatırım. Hata çıkmasın çıkarsa az çıkar diye aldım bu bisikleti verdim o kdar para ama nerdee..

@suat akman Belki onları alabilecek durumumuzda yoktur

@Jokurx

@Jokurx
Yoksa ne yapabilecegini soyledim zaten...
Merak etme hepimiz gulluk gulistanlik yasamiyoruz. Ben dahil sorsan herkes ne dertler icerisinde, coluk cocuk, kira, evn masraflari, faturalar, kredi kartlari, saglik giderleri...
Muthis denilen ekonominin cokme halinde olusu, maaslarin artmamasina ragmen herseyin zamlanmasi, sarsintidaki isletmeler nedeni ile masslarin odenememesi...
Surada bir nebze hobisi ile ilgili okuyup yazarak hayata mutlu bir dokunus saglamaya calisan, kirip sarip isler tuttugumuz bisikletle 2 pedal alarak rahatlamaya calisan o kadar cok insan var ki!
Herkes derdini dokse yikilir buralar...
Tek dertli ve sıkıntılı sen degilsin ama pesimist bir bakisla yilginlasan tavirdakide su anda sen gorunuyorsun. Topla biraz kendini ;)

Bana kalirsa asla Turkiyede uretilen yada herhangi bir seyi Turkiyede olan bir bisiklet almayin derim.

geçmiş olsun tabikide paraya dayanıyo 400 liraya eski çelik kadrolu bisikletimi topladım sıfırdan şimdi belki 2000 km devirmiştir çok şükür hiç birşey çıkarmadı tavsiyem geç olsun ama bisikletten anlıyosan kendin topla kafan rahat olur

• Beğen
Tepkiler: Dedekorkut
@Jokurx Yav sen nasıl bir yere düşmüşsün :) Allah sana kolaylık versin. Ben internet'den aldım bisiklet, gidip kurdurdum, şuanlık bir sorunum yok ama birşey olursa ve garanti kapsamındaysa, paşa paşa yapacak o servis, yok yapmam yok kabul etmem diyen bayi mi? olur ne kadar saçma birşey. Salcano'yu ara bayiyi şikayet et o zaman.
@pietro Leatherchest Yaklaşımız bence çok yanlış.

Birde jokurx, çok kişi var bu forumda bu bisikleti alıp memnun kalan, biraz düşük maliyetli olabilir evet, biraz iyi parça kullanılmamıştır evet, ama zart diye sorun çıkaran bisiklet yok, ha sizin var sizde başka bir durum var demek ki direk Salcano NG650 diye başlığa yazmışsınız hiç hoş değil, alacak kişilerin akıllarını biraz da olsa bulandırıyorsunuz.

@Osman Tuğrul

Vallahi ben olanları yazdım. Bir kaç yerde daHa gördüm ng650 nin ilk haftadan sorun çıkardığını fakat aldırmamıştım. Bu forumfada görmüştüm. Hani 1-2 ay kullansam bozulsa neyse. Daha ilk gün ikinci günden başladı malesef. Alacak arkadaşlar için bir uyarı olsun. Şansları nasıl olursa belki onlarınki sorun çıkarmaz.

Geri