@Jokurx
Para olayina takmissin. Haklisin bir yere kadar paraya bakiyor. Ama hersey degil!
1. Once hakkini ara servise, salcanoya, tuketici heyetine git sorununu coz.
2. Internete girebiliyorsun. Bolca arastir ogren "ne,nedir, nasil yapilir"
3. Cevrendeki bisikletcilerle (forumdaki gibi bisiklet kullanicilari ile yani) tanisip kaynasmaya calis. Onlardan teknik ve alet destegi icin yardim iste. Sosyal iliskilerin iyiyse ve dogru konusmayi davranmayi biliyorsan seni kimse kirmaz.
4. Olmadi tamirciye sirin ol, al 2,5 litre bi mesrubat gotur. "Abi param yok su senin aletleri kullanip kendim yapabilir miyim?" tarzini dene. Olmadi "sen su isimi hallet yarim gun senin dukkani temizleyeyim, su isini cozeyim" de.
Ilk bisikletimi aldim, ilk sorunumda tamirciyle sorun yasadim, tornavida, 2 kucuk ingiliz anahtari, 1 pense ve 1 tel kesici ile her isimi halletmeye basladim. O zamanlar alyan yoktu
Lastik levyesi neymis? Kasik sapiyla, eski kirik yemek bicagiyla teker sokerdim.
Para isteyen kismi bisikleti satin almak!
Bazilarinin hic almadigi ama alsa iyi olacak aksesuarlardan kask, eldiven, gozluk, aydınlatma
10 TL ye decathlondan 2 tane alabilecegin ic lastik, 5 TL civari yama seti, bir mini pompa veya yakinlarinda benzinlik, 5-10 TL arasi alyan caki veya alyan takım, pense, tel kesici, yildiz ve duz tornavida.
Alabiliyorsan yurtdisindan 100 - 150 TL arasi mal olacak kaliteli bir bisiklet seti.
Cok istiyorsan bisiklet kiyafetleri veya kendi kiyafetlerin.
Suluk ve suluk kafesi alamiyorsan at cantaya bir pet sise.
Sonrada ne tamirciye minnet edersin, ne tamir parasi odersin. Bisiklet haricindekileri almazsanda sana 2-3 yontem onerdim.
"Hersey para" olarak takarsan hersey para olur.
Al bak burada bisiklete dair her turlu danisma ve teknik bilgi bedava
Edit: 1-2 imla duzeltmesi yaptim...