Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Novara Randonee Bike - 2012

halil fatih akbaş

Forum Bağımlısı
Tepki
262
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar merhaba
Uzun süredir cro-moly ve çelik uzun tur bisikletleri arıyorum. Flat Bar'lı olanları tercih etmeyi düşünüyorum. Çünkü istediğimde Cyclocross çevirmek için. Novara'nın bu modelini çok beğendim parasına göre ekipmanları çok iyi. Fakat kadrosunun kalitesi konusunda hiçbir fikrim yok. Bu bisikletle ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. Buna alternatif olabilecek düşüncelerinizi de değerlendirmek isterim.Buyrun detaylar...

(link)

Scudo
Merhaba, ben de bir süredir tur bisikletlerini araştırıyorum internette karşılaştığım bilgilere göre sağlamlık konusunda en çok Novara' dan bahsediliyor, özellikle Safari modelinden:

http://www.mohrnet.com/images/NovaraSafari01.jpg

Sanırım cyclocross bisikletlere hiç benzemiyor kadro açıları ama gayet sağlam gözüküyor. Bunlar da işinize yarayabilir:

(link)

(link)

(link)

Randonee modeli Trek 520 ve Surly Long Haul Trucker gibi modellerle benzerlik taşıyor. Novara daha çok "commuting bikes" denen kategoride ve sağlamlık ön planda.

Bruce Gordon bisikletlere de bir bakın derim pahalı olsa da sadece kadro satışı mevcut.

http://cache1.bigcartel.com/product_images/37976790/175.JPG

Resimdeki Basic Loaded touring modeli $750 fiyatı var. Bagajsız hali ise $500. Bisikletin kendisi ise $3300 (flat bar)

• Beğen
Tepkiler: halil fatih akbaş
yahu bu bisikletlerin hepsi birbirinden mükemmel hergün saatlerce bu bisikletlere bakıyorum sonum hayır olsun:) Novara bana çekici gelmesi flat bar ve fiyatı donanımı beni çok şaşırttı. Acaba sitesinden alsak gümrükte sorun yaşarmıyız? Shipping 50 dolar diyor araştırmaya devam :d

Ben de bakıyorum biraz :D Novara zaten REI ailesinden bir marka imiş. Gümrükte hiçbir sorun yaşamazsınız. Hatta net olarak söyleyeyim. $1000 bisiklet fiyatı + $180 (Gümrük Vergisi -KDV-) + $50 kargo + 2 Lira 10 Kuruş :D

• Beğen
peki gümrüğe ödenen miktarı nasıl ödüyoruz?

Toplam ödenen ücrete ek olarak, Avrupa Birliği ülkeleri, Çin vs için , özellikle Amerika için de 'dir bu oran.

• Beğen
Vergilendirilme işlemi TC Başbakanlık Gümrük Müdürlüğü yetkililerince yapılıyor ama Ptt görevlisine ödüyorsunuz. Sizi evde bulamazsa gene kargonuzun bekletildiği Ptt şubesinde ödüyorsunuz ancak bu sefer artı olarak 2 Lira 10 Kuruş daha alıyorlar depo ücreti diye. Bu arada Ptt ile geleceğini varsaydım ben. REI firması hangi kargo şirketiyle gönderiyor bilemem onu öğrenirseniz diğer ihtimaller hakkında da bilgi verebilirim.

@Doğa Can Yaman

Bu 2 Lira 10 kuruş işi de yeni çıktı daha önce böyle bir şey yokken, ekstra bir makbuz ile ibraz etmeksizin 2 Lira 10 kuruş veriyoruz.

• Beğen
Ben de öyle düşünüp makbuzunu istedim verdi adam depo maliyeti diye yazıyordu orda ama saçmalık gene saçmalık işte ne koparsak kârdır şeklinde düşündüğümüz için. Param çıkışmadı 5 Kuruş eksik verdim ona bile laf etti gıcık bir adam var Eskişehir' de yurtdışı postalarla ilgilenen tek kişi o sanırım tanıyorsunuzdur.

• Beğen
@Doğa Can Yaman

Doğa, yurtdışı postalarımı Ankaradaki ev adresime gelecek şekilde ayarladım, Eskişehir de kimdir bilmiyorum fakat tek bir bildiğim var Eskişehir PTT kargolar büyük postaları (kadro vs.) kapıma kadar getirmek yerine zile basıp aşağıdan arabalarından almamı istiyor, madem oldu olacak zaten arka sokağımda gidip şubeden alayim aynı şey. İşin özüne gelirsek durum bundan ibaret her an ekstra bir ücret karşımıza çıkabilir hiç bir şeye göre hareket etmemek lazım.

aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık!!!!Türkiye'de bisikleti bulamıyorsun hadi yurt dışından alayım diyorsun bu seferde bürokrasi önüne engel çıkartıyor bir yığın ek ücret ödüyorsun. Farkındaysanız her konuda en zorla karşılaşıyoruz. PTT'de dağıtımda çalışan arkadaşım var anlatmasına göre dağıtımda acayip çakallıklar dönüyormuş ve nerdeyse hiçbir görevli prosüdür uygulamayıp işin kolayına kaçıyormuş PTT'nin bence bir an evvel denetlemeye gitmesi gerek.

PTT de kargo kaybolsa, bir muhattap bulabileceğimi ya da zararımı tazmin edeceklerini hiç sanmıyorum, çok paranoyak yaklaşıyorum bu konuda PTT`ye karşı, başına böyle bir durum gelen varsa bizi aydınlatırsa sevinirim.

Şimdi ben yurtdışından getirttiğim ürünler için neden PTT yi tercih ettiğimi izah edeyim:
Öncelikle ürününüzün gümrükte takılma ihtimali çok düşük.Zira PTT gümrüğü,diye bir birim var ve tüm malları tür ve vergilendirme usulüne göre ayırıyor.Paketin içeriğine göre 75Euro'yu geçse bile,çok göze batmayan bir çok ürün elinize geçiyor(Vergisiz)Aynı ürün özel kargo aracılığıyla geldiyse çok sıkı denetleniyor.Denetlemeyle kalmayıp,o özel kargo bilinçli olarak ürününüzü bir kaç gün bekletirse PTT'de 2.5 tl olan ücret 25-30 tl yi buluyor.Bu hacimli ürünler için daha da yüksek.Bu forumda,özel bir kargo şirketiyle ürün getiren bir arkadaş'ın yaşadığı trajikomik bir olay okumuştıum.
Zaten biz ne söylersek söyleyelim.Aldığımız ürünü onlar hangi kargo şirketi ile çalışıyorlarsa onunla gönderecekler.PTT 2012 itibarı ile bir çok uluslararası çalışan firmalar ile anlaşmasını feshetti.Bu alanda "özel kargoculuğa bir kıyak mı geçiliyor" Şeklinde bir soru akla gelmiyor değil.
Bir diğer husus ta PTT kargo'da ürününüzü "Tracking code" ile günlük olarak izleyebilirsiniz.Bilmeyenler için (link) Paketlemeden,giden gümrüğe,oradan sizin gümrüğe gelişi,bekleme süresi,dağıtıma çıkışı anlık olarak sisteme kaydedilir.Özel kargoda böyle bir uygulama yok.Elinizde telefon kırk kere arar akraba olursunuz:)
Formalite işini gözünüzde büyütmeyin.Bisikletiniz bağlı bulunduğunuz PTT müdürlüğüne gelir.Arar ya da bir çağrı pusulası bırakırlar.Gider,% 18-20 öder,alır ürününüzü gelirsiniz.

Her ülkede Ptt nin anlaşmalı olduğu firmalar var yani her ülkenin bir pttsi var kargonuz onlara verilirse size de ptt ile geliyor bunun için büyük bir şey almadan önce bütün ayrıntıları öğrenmek lazım. Ben en son ebay.co.uk dan gidon sipariş ettim. Sipariş sayfasında kargo şirketine baktım Royal Mail idi sonra ptt ile anlaşmalı olduğunu öğrendim ve onayladım. Bir hafta sonra geldi ama ptt görevlisi alt kattan yüzüme bile bakmadan uzattı "Doğa sen misin?" ve gitti :D Almanya' da ise Deutsch Post mu ne öyle bir şey var bildiğimizi DHL nin ulusal posta servisi. O da ptt ile geliyor mesela.

• Beğen
Arkadaslar ben Amerika dayim. Turkiye ye bisiklet alip donmek istiyorum. Burada yaygin olan Novara marka bisiklet var. Acaba bir Scot, Trek kadar iyi midir. Almaya deger mi?

Geri