Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okçuluk sporuna başlamak istiyorum, ilgili arkadaşlar bilgilerimizi paylaşalım...

[
@maboc
Ben zeytin agacindan ateste isitarak sekil vererek yapardim. Yay gergisinide insaat telinden yapardim roket gibi giderdi mubarek agaca bile saplanirdi ucuna taktigim gazoz kapagindan agirlik ve civi sayesinde :D

Buda ogluma plastik su borusundan yaptigim çakma osmanli yayi :DYavruUEMANKS1.jpg 20150201_140822.jpg

Scudo
yüksek isabet, hız ve ileri teknolojiyi sevenler için gelsin. compound bow (makaralı yay)

Kompozittir ( 2parcadir sokulup takilabilirdir ) su borusunu isitma yontemiyle sekil verdim

@ozgur908
Evet super bunlar dostum avdada kullaniliyor

@mariokaldato

Yavru kurtun elinede maşAllah pek yakışmış :)

@M.Yalınkılıç Okmeydanı'nda okçular teknesi var, orada eğitim alabilirsin, Tabi benim görüş ve düşünce tarzıma uymadığı için mekan ilgimi çeksede bakmadım :).

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aykuttasdelen Evet oraya gitmeyi ve hatta eğitim almayı çok istiyorum ama işten güçten fırsat bulamıyorum... Allah Celle Celalühü cümlemize hayırlı bereketli sağlıklı ömür nasib etsin, anca emekli olduktan sonra (Takribi 20 sene sonra) herhalde bu okçuluk işine girebileceğiz :)

Teşekkür ederim.

Osmanlida yay ustalari ayni zamanda hattat olurlarmış
Dip not geceyim

Bir kaç sene önce bende bu işe merak salmıştım evde bir tane geleneksel yay var balığa gittiğimizde ok atıyorum ara sıra.

Dk 20 den sonra okçuluk ile ilgili olan bölümü başlıyor.

• Beğen
@Emre Varol 'un paylastigi ilk video'dan baslamak istersen haberin olsun:

Geleneksel okculuk cok zahmetlidir. Bir kere turk yaylari kompozit oluyor, yani cok parcadan olusuyor. Ahsaptan anlamiyorsaniz da farki parcalari bir araya getirip yaptiginiz yay bukulebiliyor.

Bir yay en azindan yarim sene demlemeye birakilir. Bu da baslama esigini yuksekltiyor tabi. O kadar sure bekledikten sonra yayin atmasi (yamulmasi) da cabasi tabi.

Yay yapmak icin gerekli malzemeler de ugrastiriyor. Kasap kasap kesilmemis asil tendonu ariyorsunuz mesela. Sonra boynuz yontuyorsunuz falan, cok saatler harcaniyor.

Geleneksey kemankeslik topluluklari, dogal olarak olur da biri baslar diye fazladan yay bulundurmuyorlar. O yuzden bu tur topluluklarda kemangerlik de yapiyorsunuz (yani atacaginiz yayi yapmaniz gerekiyor).

Bir de kesintisiz aktarilmis bir bilgi yok, yani Dr Metin Aksoy gibi sonradan arastirma yapip heves edenlerin bilgi aciga cikarip yorumladiklari bilgiler var. O yuzden yapilanin aslina ne kadar yakin oldugunu kestirmek de guc.

Bir zamanlar makaralı yaylarda Türkiye 2.si olmuştum, yay, ok, hedef ve gerekli ıvır zıvırlarınız varsa bir de atış pozisyonu ve bazı teknikleri öğrenirseniz tamamdır ama bunların dışında yay ayarlarını yapmayı bilmeniz de gerekiyo önemli bişey çünkü (cep telefonundan okçuluk öğreten bir hocayı arayıp öğrenebileceğiniz birşey.)
Önemli bir tavsiye: Alacağınız yay oku sağlam atan birşey olsun, gevşek olunca rüzgardan çok etkileniyo (bunun ne demek olduğunu 2. Turnuvada 17. Olarak öğrendim)

• Beğen
@Çetin ŞAHİNÖZ @gokhankoc Kızım bugün başladı Marmara Okçuluk Klubüne. Cumartesi Pazar derste olacağız kış boyu. Hala gidip geliyorsanız forumdaşlarla tanışmak keyifli olur :)

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Beğen
@Kaan.Özçelik cumartesi 15 pazar 9 grubundayız denk gelirsek görüşürüz tabi ki

Eğlenceli bir spor,aslında benim için spor olmaktan öte.geleneksel yay kullanıyorum lamine osmanlı yayı,orjinal yayları kullanmaya hem gücüm hemde maddi durumum el vermiyor.her pazar bu işe gönül veren bir grupla atışlara gidiyorum,yayları değil ama okları,aksesuarları (tirkeş,zihgir okçu yüzüğü) kendimiz yapıyoruz yerimiz şimdilik cam piramitin ordaki benzinliğin yanında boş çukurda.olimpik okçulukta imkanlar daha fazla malesef:agla: osmanlı yayım (kurulmamış hali) ve oklarımın bazıları 20160323_142208_HDR.jpg

@gokhankoc
Kızım yeni başladığı için Cumartesi Pazar 13.45 grubunda. Biraz ilerleyince 15.00 grubuna geçer belki. Ama bir Cumartesi onun çıkışını geciktirip sohbet etmek isterim.

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Gevur yayları, yani olimpik yaylar cidden çok para. Kaliteli bir atış yapacaksanız en az bir metal yay almalısınızki zaten gövde 500-600'den başlar. Tabii birde ok işi de var. 2 milyar yaya verip 10 liralık carbon oklarla atış yaparsanız bir şeye benzemez :D

Çok pahalı almaya gerek yok başlangıçta, makaralı bir tanede düşünüyorum osmanlı yay20160925_182800[1].jpg ın yanına 1000tl civarı taksit le olduktan sonra çokta pahalı olmasaa gerek :)bu gün ki talimlerden gökten 3 ok düştü krona:D

Aranızda eski milli takım sporcusu var :) ama uniden sonra bırakmak zorunda kaldım. 10 senemi geçirdim. Zamanım ve imkanım olsa da tekrar başlasam. Sorunuz varsa cevaplarım arkadaşlar

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ankarada uygun fiyatli nerelerde kursu vardır bilen varmı

Geri