Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Nietzsche' nin kitabı İnsanca, Pek insanca

• Beğen
Tepkiler: Şeref Tuzcu
Scudo
1984 - GEORGE ORWELL. Günümüz dünyasından ve ülkemizden bol miktarda kesitler bulunan bir distopya romanı. Sanki günümüz Türkiye'sini okuyormuş gibi oluyorum. Can yayınlarından okuyorum, dili akıcı ve çevirisi iyi.
DENEMELER- MONTAIGNE , Gece uyuyamadığım zamanlarda zihnimi meşgul etmek veya yormak için 1-2 deneme okuyorum.Uykuya dalmamda yardımcı oluyor.İş bankası kültür yayınları çevirisini okuyorum. Çevirmen kitabın yazıldığı dönemin dilinden dolayı çevirmenin sıkıntılı olduğunu bu yüzden çevirdiği denemelerden sadece tam anlamıyla çevirilebilen ve anlamı karşılayan denemeleri kitaba aldığını söylüyor. Çoğunluğunu okumuşumdur, şimdiye kadar bir sıkıntı görmedim. Diğer yayınlarda sayfa sayısı fazla olabiliyor.Bu durumda çok daha fazla denemenin kitaplara dahil edildiğini gösterir.O yüzden yayın evi belirtme ihtiyacı hissettim.

Aşağıda aklıma ilk gelen kitaplardan birkaçını sıraladım. Özellikle Rönesans dönemi İngiliz, Fransız ve o dönemin diğer Avrupa yazarlarını; Sümeroloji ve Babil mitolojisini çok severim.

1. Voltaire - Felsefe Sözlüğü
2. Thomas Paine - Akıl Çağı
3. Erasmus - Deliliğe Övgü
4. Volneyn Kontu - Yıkıntılar
5. Montigne - Denemeler
6. Sigmund Freud - Totem ve Tabu
7. Bertrand Russell - Neden Hristiyan Değilim
8. José Rodrigues dos Santos - Tanrının Formülü
9. Herodotus - Tarih (Dokuzlu)
10. Muazzez İlmiye Çığ - Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sümer'deki Kökeni
11. Jean-Jacques Rousseau - Yalnız Gezenin Düşleri
12. Alice K. Turner - Cehennemin Tarihi
13. Jiddu Krishnamurti - Yeni Bir Yaşam
14. Richard Dawkins - Tanrı Yanılgısı
15. Orhan Hançerlioğlu - Düşünce Tarihi
16. Hasan Ali Yücel Klasikleri
...

Ömer Hayyam "Dörtlükler"
Sabahattin Ali "İçimizdeki Şeytan"

Bu kitaplar sevdiklerim arasında yerini alır. Yaşadıkları dönem olarak birbirleri arasında 700 yıl fark olan bu şair ve yazarı okuduktan sonra günümüzle kıyaslandığımda, yaşadığımız dünyanın değişmediğini ve buna bağlı olarak bu dünyayı ciddiye almamak gerektiğini fark ettim.

Selam herkese :)
Son zamanlarda okuduğum ve tavsiye edebileceğim birkaç kitabı paylaşıyorum ;)
Camdaki Kız - Gülseren Budayıcıoğlu
Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk
Vezir Gambiti - Walter Tevis
Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir - Hakan Mengüç
Göğe Bakma Durağı - Turgut Uyar
Tanrılar Okulu - Stefano D'Anna
Umarım beğenirsiniz. Şimdiden iyi okumalar :harika:

Orhan Pamuk-Kafamda Bir Tuhaflık
60lı yıllardan başlayıp,2014'e kadar gelen zamanın İstanbul'unu çok gerçekçi ve sanki fotoğraf çekmişcesine anlatmış Orhan Pamuk. Kitap o zamandan bu zamana kadar olan siyasi olayları,İstanbul'un yaşadığı kültürel değişimleri romanın baş kahramanı olan sokak satıcısı Mevlut'un hikayesi ile birlikte çok gerçekçi bir biçimde anlatmış.Sosyolojik tespitler fazlasıyla var ve etkileyici,tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: everhard
Lord of The Rings - anlatmaya gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: appendix
Dana once yazan belki vardir ama;

Dan Brown - Dijital Kale

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Merhabalar,
Kendimi bildim bileli tabiri caizse önüme ne gelirse okuyorum. Roman, kitap, şiir, bolca üniversite bi de :hhhhhh: İnsanları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla da birkaç yerde düzenli kitap hediyelerim oluyor. Bunun içinde ayrıca sosyal medya aracılığıyla yardımlarım devam ediyor. İmkanı olmayan kişilere de bana iletildiği sürece ve kendi araştırmalarımla haberim olduğunda ayrıca diledikleri kitapları alarak hediye ediyorum. Forumda da eminim kitap okumayı bisikletle bağlantılayanlar olacaktır. Ben hemen hemen her sürüşümün sonunda kitap okuduktan sonra dönüş yoluna geçiyorum. Burda da bu aktiviteyle bağdaştıranlar, aktiviteyle bağdaştırmadan kitap okuyanlar, okuduklarını paylaşmak isteyenler, tavsiye edenler, kitaba ihtiyacı olanlar olursa diyerek konu açmak istedim.
Şuan için bir şiir kitabı tamamlamaya çalışıyorum. Belki ilerde sizlere hediye edebileceğim bir kitabım olur. Burda not olarak kalsın. :)

Doğan Cüceloğlu'nun Var Mısın? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler kitabı en son okuduğum kitap. Kitapseverler için ilk okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Gelmiş geçmiş en büyük Türk bisiket sporcusu Ali HÜRYILMAZ hocamız hakkında Mehmet Büyükarı ağabey'in yazmış olduğu son rampa kitabını önerebilirim.

Geri