Scudo Sports

Ölümün de böylesi...

Anıl Kuşaksız

Forum Bağımlısı
Tepki
500
Ölümün de böylesi...

Bisikletle makam aracının kapısına çarpıp yer düştü, gelen otomobilin altında kalarak öldü!

Konya'da, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Abdüssettar Yarar'ın makam aracının kapısına çarparak düşen bisiklet sürücüsü, başka bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Lalebahçe Caddesi Selbasan köprüsü yakınlarında Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Abdüsettar Yarar'ı evinden almaya giden şoförü Salih Y, Yarar'ın otomobile binmesi için kapısını açtığı sırada bisikletli Ali Küçükarıcılar aracın kapısına çarparak yola düştü.
Bu sırada aynı yönden gelen Mustafa B. idaresindeki 42 FC 445 plakalı araç Küçükarıcılar'a çarptı. 3 çocuk babası olduğu öğrenilen 33 yaşındaki Ali Küçükarıcılar, olay yerinde hayatını kaybetti.
Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin incelemelerinin ardından mutfak malzemeleri satan bir iş yerinde çalıştığı belirtilen Küçükarıcılar'ın cesedi otopsi yapılmak için Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazaya karışan araç sürücüleri Salih Y. ile Mustafa B. ifadeleri alınmak üzere Lalebahçe Polis Merkezine götürüldü.

Scudo
hemen her gün şehir içi trafiğinde karşılaştığımız ani kapı açma olayları hepimiz için birer potansiyel tehlikedir.
defalarca başımıza geldi bu tür kapı açma olayları.
gerek araçlarımızla yada gerekse bisiklet veya motorbisikletlerimizin üzerindeyken karşı karşıya kaldık bu durumla.
halkımız dikkat ederek kapı açmayı nasıl ve nezam öğrenir bilemiyorum ama şu an için ocağına ateş düşen bir aile var.
Allah c.c. kalanlara sabır versin ve arkadaşımızında ruhu şad olsun.

çok kötü, benimde en büyük korkum, hiç yaklaşamıyorum, ve bu üzücü durum karşısında tanrıdan rahmet dilemekten başka elden bişey gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Hakikaten bu kapı açma eylemi ne zaman sona erecek çok merak ediyorum...Sonunda bir can almış olması ne acı...Söylenebilecek fazla bişey yok...Allah ailesine sabır versin...

benzer olaylar hepimizin başına geliyordur herhalde öndeki araba geçiyo kapı felan açan yok ben geçerken çat kapı açılıyo sanki bisiklette bir araç değil bisiklete saygı duymayanların ... neyse kalsın

Allah, ölen arkadaşımıza rahmet eylesin yakınlarına sabır versin.Çok üzücü bir olay.
Allah bu milleti ıslah etsin.

allah rahmet eylesin .defalarca açılan kapılara yada aniden burnunu yola çıkaran araçlara çarptım . allah esirgesin hepimizi .

ewet malesef ülkemizde çok bilinçsz sürücüler war aynı olayın benzeri benim başıma geldi sahil yolundayım bir bir araba kaldırımdan yola girecek bende bi araba ile yan yana gidiyorum sağ şettte araba ile kaldırım arasında sıkışmış gidiyorum o sırada salak adam hala yola girmeye çalışıyordu az daha paramparça olacaktım orda körmü bu adamlar anlamıyorum birde bile bile insanı sıkıştıranlar war bunlara ne demeli birde birden önümüze geçen ve frene basnlar bunlarla karşılaştığımda tek bir cümle kulanıyorum ........... çoc... napıyon sen sağına soluna baksana hayvan herif böyle admlara böyle davranılır genelde de bu adamlar ya taksici ya iett şöförler oluyor ölen arkadaşımızın mekanı cennet olsun ailesi ve sevenlerine Allah sabır versin

çok üzücü,allah rahmet eylesin,bunları yapanlar zaten akılsız,düşünmeyi bilmez insan yığınları...

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
bu başlığı Konya kelimesini aratırken gördüm. Adı geçen genel sekreter benim liseden öğretmenimdir, daha sonra il kültür turizm müdürlüğü olmalı yanlış hatırlamıyorsam, orada müdürlük yapıyorken hatırlayan olursa "beyaz çorapla ayakkabının arkasına basarak konferans dinlediği için" görevinden alınmıştı.

Evet baktım. benim bahsettiğim görevden uzaklaştırmada 5.5 yıldan daha eski mesele

allah rahmet eylesin bende çok üzüldüm.yapılacak şey bu tür araçların yanından gayet temkinli ve her an kapı açılacakmış gibi birde araca fazla yanaşmadan sakince yanlarından geçmek.

@DurgunDeniz verilen eğitimde sıkıntı yok. Sıkıntı insanlar. Ehliyet kursunda aynaya bakmayı öğretmiyorlar mı? Sinyal vermeyi öğretmiyorlar mı? Veya sınavda trafik levhaları çıkmıyor mu? Hepsi oluyor ama insanlar ehliyeti aldıktan sonra her şeyi salıyor. Sinyal vermekten acizler işte...

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@charlieselim sorun da orada zaten.İnsanlara kuralları en ufak ayrıntısına kadar öğretiyorsun ama o bunun önemini kavramadıktan sonra ne önemi var ki?Eğitim,eğitim,eğitim...Öyle sıkı bir eğitim verilmeli ki,insanlar bunun ciddi bir şey olduğunu kavrasın.Ama haklısınız sanırım,ülkede ki insan profili efendi efendi sürmekten çok uzak,daha çok egzoz patlatan tiplere özeniyorlar.

Aynayı kontrol etmeden kapıyı açma konusunda çok şey söylenebilir. Fakat bunları ben söyleyemem. Neden? Çünkü ben de yaptım. Normalde her zaman araçtan ineceğim zaman aynayı kontrol ederim. Kesinlikle bu huyumdan hiç şaşmam gerçekten her seferinde kontrol ederim. Fakat o gün ne olduysa unuttum. Kafamda başka bir şey vardı. Arabayı park ettim. Yanımda da otobüs vardı kırmızı ışıkta bekleyen. Dedim ya her zaman aynayı kontrol ederek kapıyı açan ben o gün aynaya bakmadan kapıyı açtım. Kapıyı açmamla birlikte bir çatırtı koptu ve motosikletliyi gördüm. Hemen indim bir şeyin var mı diye sordum. Adam zaten hala bisikletin üzerindeydi ve herhangi bir yara almamıştı. Bisikletinde ufak bir çizik oluşmuştu sadece. Benim de arabanın kapısında ufak bir hasar vardı. Benim hatam olduğunu söyledim ama adam da bir şey demedi. Sonra da kendi yolumuza devam ettik. Fakat etkisinden günlerce kurtulamadım bu olayın. Eğer kapıyı bir saniye önce açmış olsaydım adam bodozlama girecekti kapıya. Belki ciddi bir yaralanma olacaktı. Gerçi sonradan düşündüğümde şunu da fark ettim ki adam da şeritten gitmiyordu. Yani ileride kırmızı ışık yanarken yanımda duran otobüsle benim aramdan geçmeye çalışıyordu hızlı bir şekilde. Fakat tabi ki burada hatanın büyük kısmı bana ait. O yüzden bazen anlıyorum ne olmuş olabileceğini. Benim gibi her seferinde aynayı kontrol ederek kapıyı açan birinin bile başına bunlar gelebiliyor yani.

Gönül isterdi ki bu kazada sadece hatıra olarak kalsın. Fakat ortada yitip gitmiş bir can, geride kalmış acılı bir eş ve 3 çocuk olduğunu düşününce içim acıyor. Acaba bisiklete binerken güvende miyim diye soruyorum her defasında kendime. Yani bu kaza haberlerini okudukça bir hiç uğruna hayatımızı mı riske atıyoruz acaba diyorum. Sonra araba kazaları geliyor aklıma. Trafikte hiçbir zaman güvende değiliz. Kendimiz de hata yapabiliriz karşımızdaki de yapabilir. Lütfen dikkatli olalım.

Geri