Öncelikle konuyla doğrudan alakalı olmadığı için özür dileyerek başlamak istiyorum.
Konu açamadığım için bu konuyu hortlatmak zorunda kaldım. Hem vakit hemde nakit durumundan dolayı anca evlendikten sonra sevdamız olan bisiklete erişebildim
Çok para harcamadan önce bir alışayım diyerek 2 yıl önce Salcano Sole 26 aldım kendime. Herhangi bir değişiklik vs yapmadım. Uzun bir sürüş yapmamakla beraber 2 yıldır kesintisiz haftalık ortalama 80-100 km yol yapıyorum. Şimdi ufak ufak problemlerimi sıralamak istiyorum. Bu sebeple sizden yardımlarınızı ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.
1- Bisikleti aldım alalı yaz ve kış farketmeksizin minicik bir eğimde bile bisiklet beni inanılmaz oranda zorluyor.
2- Yine aldım alalı arka aktarıcıda vites atarken 1-2-4-6-7 diye geçiyor vitesler 3ncü vites ve 5nci vites atmıyor.
3- Ön aktarıcının ayarlarıyla mı alakalı bilmiyorum ama 3 vites seviyesi varken vites 3ncü üstüne çıkabiliyor
bu sebepten dolayıda ister istemez zincir bir yerlere sürtüyor.
Bugün bir bisikletçiye bakım için bisikletimi götürdüm. Rulmanları falan tamamen çıkartıp yağladığını gresini değiştirdiğini fren ve vites tellerinde kalibrasyon yaptığını genel yağlama ve temizliğini yaptığını ancak vites aktarıcılarının ve kollarının tamamen değişmesi gerektiğini söyledi. Birde arka teker üstünde bulunan dişlilerin arkasındaki plastikte çatlamalar vardı onu tamemen çıkarttığını söyledi bunda bir problem olurmu ?
Şimdiden değerli tecrübe ve vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.