Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön vites 1 den 2 ye zor geçiyor ne yapmam lazım

srtkmc

Aktif Üye
Tepki
443
İsim
Serhat
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım biraz bilgi sıkıntım var :)

Ön vites 1 den ikiye geçirirken zor geçiyor,arttırıcı tuşuna sonuna kadar basıp hatta biraz elimi tutarsam geçiyor ya da 3 e geçiricekmiş gibi tekrar tuşa hafiften basarak 2 ye geçiriyorum.

Öbür türlü vites 1'de o arttıran aparat orta yerde (2. vitesin konumunda)kalıyor.

Çözümü basitmidir benim gibi amatör biri halledebilirmi.Kırsal bir yerdeyim götürebileceğim bir bisikletçi yok.
Sanırım h ve l vidaları ile halledilicek.Sizce çözebilirmiyim bulaşayımmı bu işe.

Bu şekilde kullanmak hareketli aksamlara zarar verirmi.

• Beğen
Tepkiler: unzm
Scudo
Tel gerginliği ile alakalıdır vites kolundaki gerginlik aparatı var ordan ayarlanıyor ama videoları biraz incele derim kafana göre oynama

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vites değiştirilen kolun orada ufak vidaları var tel gerginliğini değiştirip ön arttırıcının konumunu ayarlayor eğer cok solda kalırsa örneğin 2.-3. ayna dişlisine geçmez çok sağda kalırsa küçültmke istendiğinde bir ufak dişliye geçirmez zincir ön arttırıcıya sürter vs

vida derken bildiğimiz vida değil kablosunun tam değiştiriciye baglandığı yerde elle sıkılıp gevşetilen plastik bir aksam

Zarar vermez diye biliyorum, sadece seni uğraştırır. İnternette araştırırsan güzel kaynaklar videolar var ama düzgün yaptığına da emin olman lazım, zincir vs atmaması için.

Bisiklet 5+ yıllık ise kablolar da eskimiş olabilir, ne kadar ayar yaparsan yap kısa süre sonra yine ayarı kaçacaktır. Bu durumda kablolar değişecek.

Vites kolunun ucundaki plastik parçayı çevirerek uğraştım sanırım daha gergin oldu şuan daha iyi kesinlikle.Hala arttırma tuşuna sonuna kadsr basmam gerekiyor ancak oncekonden iyi.
Biraz daha çevirdiğimde tam istediğim kıvama geldi anca bu sefer 3. Vıtesteyken arttırıcı zincire deniyordu.Tekrar geriye çevirip orta şeker kıvama getirdim.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Geri