Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orbea Bisiklet Sipariş Gecikmesi

bisikletli adam

Yıllar önceydi çokta güzeldi , şimdi düşününce..
Tepki
267
İsim
BAHADIR ÇELİKKIRAN
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese selam arkadaşlar !

Türkiyeden faturalı bir sıfır orbea alma niyetindeyim. Son zamanlarda yaşadıklarımdan sonra fatura ve sana sahip çıkan bir store'un arkanda olmasının ne kadar önemli olduğunu anladım. Bu hasetle aldığın referanslar doğrultusun da orbea bisiklet ve aram beyin namını duydum, bir çok müşterisi memnun kendisinden. Bir orbea da ben sipariş etmeyi planlıyorum fakat aklıma takılan tek konu şudur ;

Yakın arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla siparişler de ciddi gecikmeler yaşanmaktaymış. Şaka değil gerçekten 6 aydır bisiklet bekleyen arkadaşlarım var. Ben sipariş verdiğimde böyle birşey yaşar mıyım ne olur ne biter aklımı bunlar karıştırıyor. Tecrübeleri olan arkadaşlar bizimle paylaşırsa sevinirim..

Eğer bu gecikmeler kronik ise ciddi bir sıkıntı var demektir insanlar ciddi paralar ödüyor bu işe. Ben de böyle ödeme yapıp vw golf passat bekler gibi 6-7 ay bekleyip perişan olur muyum ?

• Beğen
Tepkiler: mavi silgi
Scudo
@bisikletli adam Hocam Murphy diye bir arkadaşınız da var mı?Muhtemelen siparişiniz gecikmeyecek olsa bile kesinlikle gecikecektir. :ssrtcbya:

@Adrenalin26 Fatih , kendisine yakın zamanda Orbea almıştı.Yanlış hatırlamıyorsam Aram Bey'in çok yardımcı olduğunu söylüyordu.

@hamlet2006 hocam galiba son bir kaç haftadır kendisiyle çok yakın arkadaşız :D
Aram beyin yardımcı olduğu ve çok pozitif biri olduğu noktasında herkes hem fikir fakat sezonun gelmesi ile birlikte yaşanan teslimat gecikmeleri daha da can sıkıcı olmaya başlamış gibi gözüküyor..

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
5 ay odlu gelicek bakalım daha, Bu virüs muhabbetinden doplayı Gümrükler sıkıntılı, bekliyoruz

• Beğen
Tepkiler: bisikletli adam
Hocam yanlış anlamayın beni fakat aklıma şu geldi şuan beş ay önce altının gramı 290 TL idi. Şuan 390 TL. 29.000 TL ödediğinizi varsaysak 100 gram altın eder ve 5 ayda 10.000 TL zarar demek bu. Bisikletin ücreti store da hala aynı ise bu arada ki zararınızı kim karşılayacak ? Yada bunun için bisikleti alacağınız kişi kurum kuruluşlar telafi için ne gibi bir çözüm sundular size ? Bir de girdiğiniz dert sıkıntı cabası. Ne sebeple olursa olsun hiçbir ürünün teslimatı bu kadar geç kalamaz diye düşünüyorum neticede tüm parçalar hazır zaten jant seti grup set gidon gidon boğazı sele borusu e geriye bir kadroset kalıyor onu da istediğiniz kadar costum edin o kadroset 5 aydır hala gelmediyse ki 6 aydır bekleyenler de var biliyorum orda ciddi bir sorun var demektedir.
Biz tüketici arkadaşların bu konu da yetkili bir ağızdan sebepleriyle tam olarak bu platformda aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum netice başlı başıma ben bile potansiyel bir müşteriyim ama bu durumları duymak beni soğuttu Orbeadan. Yani İspanyadan kendim organize edip getirtirtmem daha mantıklı gibi gelmeye başladı..

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Yani İspanyadan kendim organize edip getirtirtmem daha mantıklı gibi gelmeye başladı..

Aman hocam.:tskler: Forum ve Orbea Türkiye sizin kendinizin yurtdışından başka bir bisiklet almanıza hazır olmayabilir:bsmagryr::D

29.11.2019 da ödeme yaptım ocağın sonu eb geç şubatın ortası teslim demişti aram abi yani 2 aya gelecekti. Hala Bekliyorum.
Fabrikayla ilgili sorunlar girdabına denk geldiğimiİ düşünüyorum yoksa Aram abi dur şunların bisikletini 6 ay sonra getireyimde görsünler gününü diyeceğini zannetmiyorum. 3 ay önce filan Bisikletin gelsin gecikmeden dolayı ben seni memnun edicem demişti. Kötü niyetli bir insan olduğunu düşünmüyorum. Adanadan kalkıp dükkana kadarda gittim gördüm Sempatik birisi.
gelir inşallah Sağlık olsun.

Son düzenleme:
Herkese Merhaba,

Aralık ayında ben de Orbea Orca custom renkli sipariş verdim. Siparişi Aram'la birlikte girdik. Sistem Mayıs ayı teslim gösteriyordu. Orbea'nın İspanya sitesine girip bölgeyi İspanya seçerseniz teslim tarihlerini görebilirsiniz. Stok renkler hemen gelebiliyor. Ancak custom yaptığınızda gecikme oluyor. Bu Türkiye ile ilgili bir durum değil aslında. Geçen gün instagramda yabancı birinin gönderisinin altında 7 ay beklediğime deydi yazıyordu.

Stok renklerde genelde bekleme süresi çok az. Ancak custom renklerde çok uzayabiliyor. Bazı zamanalarda Orbea bisikleti gönderse bile Aram gümrükten çekmekte sıkıntı yaşabiliyor. (Özellikle elektrikli bisikletlerde)

Benim bisiklet fabrikadan çıkmış görünüyor. Ancak İspanya gümrüğünde sorun yaşandı.

Bunları bilerek sipariş vermeniz gerekli. Teknik destek anlamında hiç sıkıntı yaşamazsınız ve Aram malının her zaman arkasındadır.

Bir arkadaş OMX sipariş vermişti teslim tarihi sistemde Nisan görünmesine rağmen Orbea OMX'lerin üretimlerini biraz erteledi. Virüsten dolayı 2 hafta fabrikada üretim durdu.

Bir örnek vermek istiyorum;

Orbea fabrkası bir siparişte 51 kafro yerine 53 kadro göndermişti. 1 ay sonra yeni bisiklet gönderdiler ve özür hediyesi olarak Vision 5d gidon verdiler.

Gördüklerimin tamamını yazmaya çalıştım. Beklemek sizin için sorun değil ise gözünüz kapalı sipariş verebilirsiniz. Aram çok yardımcı oluyor.

Bu arada kendi bisikletimi sattım ve bisikletim gelene kadar bisikletsiz kalmamak için demo bir bisiklet verdi Aram. Demo bisiklet 2016 model OMR kadro ve 105 setli (Karbon).

İyi Günler

Genelde forumu takip ederim ancak çok yazan bir insan değilim. Konu Orbea olunca ve bekleyince yazmak istedim :)

Herkese Merhaba,

Aralık ayında ben de Orbea Orca custom renkli sipariş verdim. Siparişi Aram'la birlikte girdik. Sistem Mayıs ayı teslim gösteriyordu. Orbea'nın İspanya sitesine girip bölgeyi İspanya seçerseniz teslim tarihlerini görebilirsiniz. Stok renkler hemen gelebiliyor. Ancak custom yaptığınızda gecikme oluyor. Bu Türkiye ile ilgili bir durum değil aslında. Geçen gün instagramda yabancı birinin gönderisinin altında 7 ay beklediğime deydi yazıyordu.

Stok renklerde genelde bekleme süresi çok az. Ancak custom renklerde çok uzayabiliyor. Bazı zamanalarda Orbea bisikleti gönderse bile Aram gümrükten çekmekte sıkıntı yaşabiliyor. (Özellikle elektrikli bisikletlerde)

Benim bisiklet fabrikadan çıkmış görünüyor. Ancak İspanya gümrüğünde sorun yaşandı.

Bunları bilerek sipariş vermeniz gerekli. Teknik destek anlamında hiç sıkıntı yaşamazsınız ve Aram malının her zaman arkasındadır.

Bir arkadaş OMX sipariş vermişti teslim tarihi sistemde Nisan görünmesine rağmen Orbea OMX'lerin üretimlerini biraz erteledi. Virüsten dolayı 2 hafta fabrikada üretim durdu.

Bir örnek vermek istiyorum;

Orbea fabrkası bir siparişte 51 kafro yerine 53 kadro göndermişti. 1 ay sonra yeni bisiklet gönderdiler ve özür hediyesi olarak Vision 5d gidon verdiler.

Gördüklerimin tamamını yazmaya çalıştım. Beklemek sizin için sorun değil ise gözünüz kapalı sipariş verebilirsiniz. Aram çok yardımcı oluyor.

Bu arada kendi bisikletimi sattım ve bisikletim gelene kadar bisikletsiz kalmamak için demo bir bisiklet verdi Aram. Demo bisiklet 2016 model OMR kadro ve 105 setli (Karbon).

İyi Günler

Genelde forumu takip ederim ancak çok yazan bir insan değilim. Konu Orbea olunca ve bekleyince yazmak istedim :)
@ates88 bey iyki yazdınız ! Çok açıklayacı aydınlatıcı oldu. Aram beyin iyi niyetin herkes hem fikir galiba bu çok sevindirici. Umarım herkesin bisikleti sorunsuz bir şekilde bir an önce teslim edilir. Sizin gibi tarihi bilerek sipariş verenlerin gecikme hakkında bir sorunu olmaması lazım aslında..

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@ates88 bende senin yazdıklarına benzer şeyler yazdım zaten. Tek sıkıntım bana 2 aya teslim denmesi idi. Bana bak bu iş en erken 4 aya gelir sıkıntı çıkarsa uzayabilir denseydi çıkar hemen yandaki trek bayisine giderdim.
Biz 3 arkadaşız adana da. canyon almaya karar verdik ultegra setli aero bisikletler. 13 bin lira bisiklet 2 binlira civarı da vergi işte ortalama 15-16 binliraya gelecekti. Çalıştığım antranörüm orbea almamı önerdi aram abiden bahsetti. Bende antranörümü dinlerim yani. Eyvallah hocam dedim. Bütçemi arttırdım arkadaşlarımı sattım canyondan vazgeçtim. Onlar canyon sipariş ettiler 14 gün sonra kapıya geldi bisikletler. Bende dalga geçiyorum bi sıkıntı çıkarsa görürsünüz filn diye. Onlar 5 aydır biniyor hatta satmaya karar verdiler ben hala bekliyorum. O değil bu sefer onlar benle dalga geçiyorlar hani orbea diye hehe.
Bu arada canyon kullanan tanıdıklarımdan servisle garanti ile ilgili bir sorun sıkıntı duymadım canyon da malının arkasında duruyor.

Aram abiyi hayatımda bir kere gördüm. Onun dışında sağda solda yazılanları okudum iyi birisi. Kişiliğine malının arkasında durmasına bi itirazımız yok. Problem şu ki malının arkasında duracağı mal yok Ortada :)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@mavi silgi Merhaba

Siz hangi modeli sipariş verdiniz custom muydu peki?

@bisikletli adam Rica ederim ne demek. Ben sipariş verirken geç kalma durumunu da göze almıştım zaten.

Ben yaşadıklarımı yazıyorum. Bunları bilerek sipariş verdik. Daha önce sipariş verenlerle çok konuştuk. O yüzden geç kalmasını çok önemsemiyorum.

Her sipariş geç kalacak diye bir durum söz konusu değil. Zamanından erken gelenler de var. Early Birds grubundan baya Orbea alan var.

Sipariş verdiğim bisikleti de ekliyorum.

turuncu orbea.jpg

@ates88 konu dışı ama ateş ediyor. Yolda görsem nazarlık takarım

• Beğen
Tepkiler: ates88
@ates88 Ateş bey vallahi silah gibiymiş hayırlı olsun. Evet renk seçtim üzerine de ismimi yazdırdım. Ocak sonu şubat başı hayırlı olsun denmişti. Kafama da pek takmıyorum dediğim gibi aksilikler girdabında sürüklendik biz. Aram abinin bunda bi suçu olduğunu düşünmüyorum.

Şubat ayında demo bisiklet yollıyim madur olma dedi. İstedim 1 haftaya gönderdi yurtiçi kargo bir cumartesi sabahı 10 gibi kapımı çaldı. Tam kutuyu sırtlanacaktım ki 86 lira kargo ücreti var deyince mümkün değil dedim. Allah çarpsın param yoktu cebimde olsa alacaktım aram abi bana 86 lira borçlusun diyecektim. Kargocu gerilim yaptı. Bugün biraz yoğunuz alıyosanız alın almıyosanız geri götürelim dediler. Al götür abi dedim.

aram abi bisiklet geri gelince beni aradı sitemli Sesi sağlık olsun abi dedim. Kargo ücreti konusunda da seni sıkıntıya soktuysam kusura bakma dedim üzerine bide özür diledim. :)

Daha yüzüm gülmedi ama vardır bunda da bi kısmet. hayırlısı.
buda benim

75DEE04F-B90A-432A-B02A-477DE0A1406F.png75DEE04F-B90A-432A-B02A-477DE0A1406F.png75DEE04F-B90A-432A-B02A-477DE0A1406F.png75DEE04F-B90A-432A-B02A-477DE0A1406F.png75DEE04F-B90A-432A-B02A-477DE0A1406F.png

• Beğen
Tepkiler: ates88
@mavi silgi Muhtemelen sizin bisiklet ile benimkisi aynı sipariş grubuyla gelecek. Aynı dönem sipariş vermişiz. Çok fazla parametre mevcut. Aram riskli iş yapıyor. Sonuçta sipariş üzerine çalışıyor.

İnşallah sorunsuz gelir bisikletlerimiz.

Şahaneymiş. Zaten custom olması renk seçenekleri fena çekiyor insanı :)

@bisikletli adam Bir önceki giant mağduriyet başlığınızda sağlam iki bisikletiniz daha olduğunu okudum. Gözünüz kapalı orbea alabilirsiniz. Giantta yaşadığınız sıkıntıları aram ani yaşatmaz size. Zaman sorununuzda yoksa ki sizinki bizim kadar gecikmez (biz kötü bi döneme denk geldik) (Noel firüs gümrük sıkıntıları vs) Aram abiyi arayın bi görüşün bence. Orbea karbon kalitesi güzel powermetre aynakol filan istersiniz.
@ates88 ateş bey instagram adresiniz varsa verin sizi ekliyim. Bisiklet camiası olarak kenetlenmeliyiz. Şalgamda yollarım size

Bisikletin tamam olup , kargoya verilmesi 1 ay oldu. Sonunda geldi dendi ama bir sorun olmuş, gelen malların bir kısmı Almanya bir kısmı ispanya da, bir garip durum. Böyle kötü çalışan bir sistem görmedim ben daha. Şahsen pişmanlık içindeyim , bit umut gelir diye umuyoruz. Eskişehir’de bir abimizin OMX i nerdeyse 1 sene oldu gelecek 😟

Geri