Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orta göbek çeşitleri

@İbrahim YÜCEDAĞ kotu degil ama krank takili degil iken elle puruzsuz donus sagliyorsa degistirmenizin faydasi yok. Rulmanli oldugundan uc asagi bes yukari ayni sonuctur alacaginiz. Orta gobekte cok farketmez. Yani 1000 TL verip seramik rulmanli olsa bile size faydasi % 0.01 olur. Degmez yani. Anca farkli aynakol icin mecbur kalirsaniz (octalink-hollowtech gibi) degisin.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim YÜCEDAĞ
Scudo
Ben de tekrardan sorayım. Karemil, Octalink ve Hollowtech in sağlamlık, dayanıklılık açısından kıyası nasıldır ? Benim şu an bisikletimde bulunan karemil göbek çok sık katur kutur sesler çıkarmaya başladı bakım yapması usandırıyor :D

Caniniz para harcamak istiyorsa komple degisin aynakol ile yoksa ayni aks uzunlugunda yeni bir karemil gobek alin takin yeterlidir. Inanin 300 tl verseniz daha kalite diye dusundugunuz karemil gobek taksaniz yada octalink yapip aynakol degisseniz fark olmaz tabi farkli disli oraninda aynakol alirsaniz degisim olur o da dis sayisindandir sistemin degismesinden degil.

Bendede kare mil vardı bende değiştirmeyi düşündüm ama böyle bi değişim hiç bişeye yaramicak sadece param gidicek. Onun yerine bozulduğunda değiştirmeye karar verdim

önceki mesajlarda var mı bilmiyorum orta göbek istisnalar dışında(spezailded işte her neyse vs) bsa diştedir ve bu standarttır. market bisikletlerinde de carraroda da aynı diş kullanılır, sadece mil uzunluğu değişir aynakola ya da tercihinize göre değişebilir

bu arada kalite demeyin performansı etkileyen şey rulmanın seramik mi çelik mi olmasıdır(bilyelerinin). ya da çok ağır kullanımlar için sağlam yamulmayacak bir mile ihtiyacınız var ki o da 35-40tl civarında bulunuyor

hatta 40 tl üstü(genelde) plastik- bakalit yataklı olduğu için daha kısa ömürlü oluyor

@pcmnyk
kere milin tek sıkıntısı aynakolu çıkartmak içn çoğunlukla aynakol çektirme aparatına ihtiyacınız olur ki bu da uzun turlarda çok değerli 200gramınız demek

bir de kare milin modası geçtiği için truvativ dışında adam gibi aynakol olmaması(neredeyse)

Göbek değişimi bence boşa masraf gibi. Göbek yerine aynakol değişmek daha mantıklı.

@Tolga Çelebi
öyle demeyin halen kasetsiz kullananlar var :)

Bilyeli daha eski tip gobek varsa ve denemedim bilmiyorum kaset gobek takiliyorsa elbette takilmasi iyi olur ama puruzsuz donen bir karemilli gobeginiz varsa cok fark etmez. Yani ille degisim ise altus tourney gibi vites sisteminiz varsa onlari bir iki kademe uste tasirsaniz en azindan daha puruzsuz ve yuk altinda mumkun olan daha rahat vites degisimi elde edersiniz.

Bazen telefondan cevap yazdigimda harf hatalari ortaya cikiyor lutfen kusuruma bakmayin.

@SOZUAK
ben tourney set aldım(yeni bir bisiklet topladım yavaş yavaş yükselteceğim) çünkü megarange kullanıyorum en iyi tourney ile uyuyor(sonuçta tourney megarange,megarange tourney ile kullanılmak üzere üretilmiş :D), 7li sistemleri 9lu sistemlere tercih ederim sincir daha az çapraz düşüyor,bu yüzden de dik yokuşlar için 12-34 bir megarange tam 7li sistemin kralı

vites geçişlerinde flan sıkıntı yok birden yediye atlayabiliyorum

Şimdi kötü değil konfor farkı var yoksa kötü olsa 10 sene kullanılamazdı. O şekilde düşünmeyin. Ben de çok kullandım o serilerden. Megarange serisinde bir anda vites aşırı rahatlıyor, o nedenle tutulmayan kısmı o, çoklu viteslerde amaç mümkün olduğunca daha az boşluklarla ince ayar yaparak vites değiştirebilmeniz.

@mfmayliba2
yanlış konu sanırım :D

@SOZUAK
evet ama 9lu sistem kullanmadan dik yokuşları aşmanın en kolay yolu bu, birden boşa çıkmak biraz saçma geliyor kullanırken ama alışıyor insan

@selket ana sayfada gözükmüyor. Ondan dolayı buraya yazdın Decathlon dan gecicem de, Konuyu kirletmek istemedim bir problem var sanki .

@mfmayliba2
önemli değil işin bitince silersen iyi olur :D

Şimdi gördüm de birden yediye atlıyorum değil olay. Zamanla ihtiyaç duydukça, daha iyisini kullandıkça anlayacaksınız farklarını. Zaten güçlendikçe megarange gereksiz olacak kendi kas gücünüzle istediğinizi elde edeceksiniz. İşte o zaman da megarange keşke olmasaydı diyeceksiniz.

@SOZUAK
Doğru olabilir dediğiniz 2senedir single speed kullandım saha 2hafta falan oldu bu bisikleti toplayalı ondan önce de 1hafta vitesli sürdüm yani 3haftadir vitesli kullanıyorum :D

Merhaba bu forumdaki ilk mesajım o yüzden hatalarım varsa affola. rockrider 8.3 kadroset üzerine kendi mtb mi toplamak istiyorum ama aklımda deli soru(n)lar var. Kadronun göbeği pressfit 92 (bb92) aynakol göbek uyumu arasında sıkıntılarım var. Uyan modelleri arıyorum sram x9 serisinin ancak tam uyumlu olduğunu görüyorum. shimano serilerinin uyum durumu nedir veya hangi modeller kullanılmalı. arıca ön aktarıcı direct mount bağlantılı yine model seçiminde nelere dikkat edeceğimi bilmiyorum. bu spora yeni başlayan birisiyim. bu donanım ve fiyatlar benim seviyemin üstünde diye düşünüyorum. Sizlerin profesyonel bakışında yorumlarını bekliyorum.

Bende kaset KL 08A var anahtar alıcam varmı tavsiyeleriniz anahtarlar standartmı bunların?

Merhaba arkadaşlar. Bisikletimin pedalına fazla yük bindiğinde orta göbekten çıtırdamalar geliyor(özellikle dik yokuşları tırmanırken). Bu yüzden uzun zamandır sökülüp bakımı yapılmayan orta göbeği söküp bakım yapmak istiyorum. Bunun için nelerin gerektiği hakkında sizlere danışmak istiyorum. Bİldiğim kadarı ile 14 lokma anahtarı ve mekanizmasını tam anlayamadığım çektirme denen alet kullanılacak. Başka neler kullanılmalı ve bu orta göbeğin tipi nedir?

Dosyalar

• IMG_20161119_115509.jpg
    IMG_20161119_115509.jpg
    118,9 KB · Okunma: 62
  • IMG_20161119_115521.jpg
    IMG_20161119_115521.jpg
    117 KB · Okunma: 63
  • IMG_20161119_115535.jpg
    IMG_20161119_115535.jpg
    102,8 KB · Okunma: 62
  • IMG_20161119_115545.jpg
    IMG_20161119_115545.jpg