Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pahalı kameralar yerine cep telefonu tutucu?

minimalist

Aktif Üye
Tepki
93
İsim
Fırat AKYOL
Bisiklet
Sedona
Başta malum GoPro olmak üzere birçok pahalı kamera var.
Cep telefonum çok kaliteli video çekebiliyor yüksek çözünürlüklü.
Altta linkini paylaştığım bir tutucu ile bisiklete monte etsem,
onunla çekim yapsam, neyim eksik kalır? :D
Bu kameralara dört haneli paralar ne için ödeniyor?
Mutlaka bir farkı vardır ama değer mi?
Full HD çekim yapabiliyorum Lumia 920'mle.
Lumia'ların Carl Zeiss mercek kullanan modelleri çok iyidir, bilenler bilir.
Şu tarz bir ürünle telefonunu bisiklete tutturup çekim yapanlar var mı?

(link)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Cep telefonuna elinle biraz titreşim uygula netlik bozulmuyorsa kayıtta al derim ama zannetmiyorum kaliteli çekim yapacağını çünkü bisiklet üzerinde müthiş bir titreşim oluyor ve netlik bozuluyor.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Bu GoPro gibi aletlerin özelliği titreşimi çekim sırasında yok etmeleri mi o zaman?
Bu kadar para mutlaka çok özel bir şey için veriliyor olmalı.

@minimalist Eğer görüntüler tatminkarsa gayet rahat kullanabilirsiniz, ben kanalımda gopro kullanıyorum fakat onda bile titreşim olabiliyor...Bu kameraların esas özelliği extrem şartlar için kullanılabiliyor olmaları ve yüksek fps sayesinde yüksek hızlı aksiyonları kareleyebilmeleri... :)
Ama aynı özelliklerde 65 usd lik Xiaomi yi de gayet başarılı :)

Bilmem kaç bin metreden düşen Drone'ye takılmış olan GoPro hala sağlam kalıyordu.Biliyorum siz freefall falan yapmıyorsunuz ya da Drone uçurmuyoruz ancak şahsen ben yine de telefonumu riske etmezdim.Hele de tutucu aliexpress'ten falan ise.Xiaomi midir nedir öyle bir kamera var oldukça iş görüyor deniyor ve 300 TL civarı.Ona da bakabilirsiniz kamera lazımsa.Şahsen ben öyle yapacağım.

• Beğen
Tepkiler: Juan Bey
@Uptown Cyclist Ben iki hafta önce videosunu yayımladım kanalımda bi bakın, gopro ya çok yakın görüntüleri, video sonunda kıyas görüntüleri falan da var, çok başarılı bence ve benim gibi profesyonel çekim yapmıyorsanız işinizi fazla fazla görür :)

@Anonim İzledim videoyu o sayede iddia edebiliyorum :D

Şarj kamera full hd çalışırken kaç saat ya da dk. gidecek düşündünüz mü?

1920x1080, 25fps çekim yapabiliyorum. Denemedim henüz ama deneyeceğim.
Denemeye değmez demezse kimse ısmarlayıp bekleyeceğim bu parçayı iki üç hafta.
Sonuçlarını buradan paylaşırım daha sonra.
İnsan gözü zaten çok yüksek FPS'yi algılayamıyor, 24-25 FPS bizim için yeterli.
Fazlasının zararları var hatta beyin için.
O yüzden pazarlama stratejisi olarak görüyorum şahsen.
Çözünürlük önemli ama FPS'nin çok yükselmesi anlamsız.

@Utku D
Şarj olayı konusunda haklı olabilirsiniz.
Bir-iki saat çekim yapar diye tahmin ediyorum.
Ezbere de konuşmak istemiyorum.
Onu şimdi de deneyebilirim.
Akşam tam şarj yaparım evde, sonra açıp çekime başlarım pil bitene kadar.

@minimalist Dediğim gibi slow motion ya da çok aşırı hareketli videolar çekmiyorsanız fps 25 yeterli bende videolarımda 30 fps kullanıyorum

(link)

bunu gidona baglıyorum ön kamerayı acıyorum iki işi birden görüyor
kablosuz sayaç ve go pro :D

koluna da takabilirsin

ucuz yöntemli çözüm denedim iyi oluyo

tavsiyem bide balık gözü lensi kullan. telefon biraz dar açı kalır.
bu da telefon çekimi. dik koymak zorunda kaldım yan ayarlayamadım.
yan olsaydı da gene dar açı olurdu. yan gene güzel olurdu ama dediğim gibi dar açı.
ebaydan balık gözü lensi almıştım 3 dolara benim xiaomi yi den bile daha geniş gösteriyor.

Ben Xiamio kullanıyorum gayet başarılı. Tavsiye ederim. Cep telefonu iphone ile göğüs çekim aparatıyla test ettim gayet başarılı. Benim tek sıkıntım alışmışım Xiamio kameraya yelefon bana çok dar açı geldi. Geniş açı gibi olmuyor. Onun dışında oluyor mu oluyor sıkıntı yok ama göğüs aparatı şart gidon aparatında goprolar bile olmuyor titreşimden dolayı. Kask üstü yada göğüs en ideali. Kask üstüne telefon tehlikeli olmaz zaten en iyisi göğsüne takmak. Bunlar aynen gopro içinde geçerli. En iyi verim göğüste aldım.

Örnek videom göğüste ve Xiamio ile

@soneryen iPhone için göğüs aparatını nerden buldunuz acaba bende arıyordumda :)

@minimalist Lumia 820 cep telefonum var birde artık efsane olmuş halada iş gören iphone 4'üm var lumia sözüm ona zeiss optik tessar lens ama en ince ayarları yaptığım halde iphone 5'mp kamerası ile lumia'dan çok daha iyi çekim yapıyor videolarda bile iyi.marka fanı sanmayın evde samsungum'da var:) ama bazı modelleri çokda iyi değil dediğiniz lumiada zaten pureview kamera var onunda 820 modeline göre ekran çok daha iyi kameralarında artısı bu yönde oluyor adı üstünde aksiyon kamerası.

@Endorfin
Her şeye laf ettiririm, Lumia 920'min kamerasına laf ettirmem :D
820'den farklı herhalde bilemedim. Kısa film çekmeyi düşünüyorum ben benimkiyle :koptum:
Çekim kalitesi tartışılmaz. Piyasadaki telefonlar içinde en iyisi bence Lumia.
1020 modeli sonradan çıkmıştı, 920'yi aldığım için çok pişman olmuştum.
O telefon değil zaten, telefon özelliği olan bir fotoğraf makinesi/kamera :D

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Telefonlar için göğüs aparatları araştırdıgım kadarıyla 30-40-50 $ civarı bu da bence pahalı kaçıyor bi aparat için.
Sjcam veya xioami almak daha mantıklı olur bir aparata 50$ vermek yerine.

(link)
şöylede bir ürününü buldum tam fiyatı anlayamadım

@Kubilay Koparan
Normal gopro ve muadili için olan göğüs aparatına selfie çubuklArında takılı olan aparatı bağlayıp telefonu o şekilde bağlıyorsunuz

Geri