Scudo Sports

Paslanmış dağ bisikletimi sıfırdan dizeceğim

Tepki
28
İsim
Ali Ö
Bisiklet
Bergamont
Ufak yaşlardan beri bisiklete binmeye bayılırım. 3 sene evvel ekonomik sınıf bi dağ bisikleti alıp köye götürmüştüm orda biniyordum sonra üniversite sınavları dolayısıyla 1 1.5 sene kullanamadım. Haliyle pas tutmuş her yeri.
Bu yaz allahın izniyle uzun bi tura çıkmayı düşünüyorum adanadan başlayıp muğlaya kadar gitmeyi düşünüyorum. Bu yüzden bisikleti sıfırdan kendim dizeceğim fren papuçlarından sibobuna kadar. Fakat 26" jant var kendisinde. ama uzun yol yapacağım için 29" istiyorum. Şimdi arkadaşlar 26" lik dağ bisikletine ye 29" jant taksam randımanlı olur mu? Eğer olmaz diyorsanız bu bisikleti yine sıfırlayıp kardeşime vereceğim. Kendime de 29" alacağım. Sizin öneriniz nedir? Teiekkürler

Scudo
Kardeşim öncelikle foruma hoşgeldin. Konuna gelince bisikletin sanıyorum çelik kadrolu büyük ihtimal çift amortisörlü bir bisiklet.
Lafı fazla uzatmadan söyleyeceğim yapacağın masrafa değmeyecektir. Bir bisikleti sıfırdan toplamak,yenisini almaktan daha pahalıya geliyor. (aynı donanımlı hatta.)
Hatta en basit sorun 26'' jantlara göre yapılmış ve V-Fren mekanizmasına sahip kadrona ve maşana 29'' lik tekerlekler uymayacaktır.

@AliÇimen
Hocam hoşbulduk :) aslında böyle işlerle uğraşmayı seviyorum ama 29" uymaz diyosanız haklısın. O zaman ben bunu en az maaliyetle dizmeye çalışayım sözüm var çünkü bacıya :) peki bana gelirsek fiyatı 1000-1100 lirayı aşmayacak şekilde önereceğin bi bisiklet var mı?

Kardeşim uzun yola gideceksen, ya yol bisikleti yada şehir bisikleti almanı öneririm.

Geri