Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Patlak önleyici şerit

Scudo
Aydın abi güzel bir paylaşım.bunu yıllar önce kullanmıştım.Bilmedğim faydasını mutlaka görmüşüzdür..Ama günümüzdeki sıvıları kullanmak daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Haklısın ,ancak maxxis maxlite gibi çok ince bir lastikte en iyi sonucu bunda aldım
Sadece bu lastikte kullanıyorum.

Anlayamadığım olay neden ince bir lastik alıp 100 gr lık şerit kulanıyorsunuz. onun yerine 450 grlık sağlam bir lastik daha uygun bir fiyata alınabilir

@Semican Baydur

Acemiliğimizde ağırlığına vurulup aldığımız, sonra birkaç kez bisiklet elde eve döndüğümüz günlerden sonra iki seçeneğim vardı. Ya bunu çöpe atmak yada bir şekilde kullanmak.Şerit bir bakıma mecburiyetten alındı.
Şu an sorsan elbette sağlam lastik derim.......

• Beğen
Tepkiler: Semican Baydur
Bu lastiklerin zayif oldugu asikar, ancak yine ayni lastikleri problemsiz kullanan bir arkadas da taniyorum.
Forumdan Mehmet Karacam arkadasimiz da bu lastikleri kullaniyor ve anlattigina gore bugune dek lastigi sadece 1 kez patlamis.
Hatta kendisi isterse, burdan tecrubelerini detayli olarak aktarabilir.
Oyle tahmin ediyorum ki, bu patlak isinde kullanicinin agirligi da cok onemli rol oynuyor...

@Semican Baydur

Iyi hos demissin de, 450g'lik saglam bir lastik bulursan bana da haber ver:rolleyes:
Sonucta ozel koruma katmani olmayan tum lastikler, hemen hemen ayni patlama direncine sahipler.

@Bora Alben

Lafın gelişi demiştim ben zaten maxlite ve koruyucu katman kullanıncada lastiğin ağırlığı 480-500 arası bir şey oluyor 500-550 arasında lastikler bulunabilir diye düşünüyorum.

Yol bisikletlerinde MTB patlak önleyici şerit kullansam ne olur? Normalde teker 700x25c BEN BUNA 34MM enindeki bir patlak önleyici şerit takmak istiyorum. Aslında tekerim iyi ama yollar tam bir xxx gibi. Defalarca lastik patlayınca gidip 2 çift sıfır iç lastik taktım. Bugün oda yandan bir şey battı ve patladı. İyice deli etmeye başladı bu durum. Şöyle enli bir patlak önleyici şerit alım dış lastiğin iç kısmını janta gelene kadar kapatmayı düşünüyorum. (hatta 2 tane 1mmlik 34mmlik şerit bulursam bunları birbirine yapıştırım 2mmlik 34mm enli şerit haline getirmek istiyorum.İyice nefret ettim artık bu lastik patlaması olayından. Savaş açıyorum, hadi buyursun bakalım.:krnz:

Sorum şu, bu şekilde dış lastiğin içini janta kadar olan kısmını da(yanaklarıda ) kaplayacak geniş 34mmlik patlak önelyici şerit taksam yol bisikletinde sıkıntı olur mu?(tekerin yalpalaması, zıplaması vs)

Son düzenleme:
yıllardır zefal şerit kullanıyorum ve hiç patlak vakası yaşamadım.
sen çok yaşa zefal!

yıllardır zefal şerit kullanıyorum ve hiç patlak vakası yaşamadım.
sen çok yaşa zefal!
Zefal şeritler almış başını gitmiş yalnız, o nasıl bir fiyat valla.:eek:

Hiç deneyen yok mu bunu, 700x25c lastikte 34mmlik genişlikteki patlak önleyici şerit kullanmayı düşünüyorum. Hatta çift halinde toplam 2mmlik olarak takacağım. Benden başka bu fantaziyi düşünen olmadı mı acaba? :komik:

Ben de şerit kullanmaya başladıktan sonra patlak yaşamadım. Sizin bahsettiğiniz gibi bir şey denemedim. İki şerit üst üste daha kalın olsun diye kullanırsanız bence şeritler birbiri üzerinde kayar. Olması gereke yerde durmaz. İkisi arasına bir yapıştırıcı veya bir kaç yerine elektrik bandı yapıştırmayı deneyebilirsiniz. Şerit düzgün oturmazsa, kendisi iç lastiği kesiyor.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Hiç deneyen yok mu bunu, 700x25c lastikte 34mmlik genişlikteki patlak önleyici şerit kullanmayı düşünüyorum. Hatta çift halinde toplam 2mmlik olarak takacağım. Benden başka bu fantaziyi düşünen olmadı mı acaba? :komik:

Dolgu lastik daha sağlam, daha stabil, daha hesaplı, neredeyse aynı ağırlıkta olur. AliExpress'te 23'lük vardı, 25'lik de vardır.

• Beğen
Çok yumuşak bir şey değil zırhın malzemesi. Zırh içeride pek fazla bükülmeyecek, dış lastiği yanlara doğru genişlemeye zorlayacak.
Lastik en az 28mm imiş gibi genişleyecek, ayrıca yanaklara zırh tarafından sert baskı olacak.

Optimal bir şey olmayacak. Yine de isterseniz bir deneyin, fotoğrafları ve izlenimlerinizi paylaşırsınız.

• Beğen
Ben de şerit kullanmaya başladıktan sonra patlak yaşamadım. Sizin bahsettiğiniz gibi bir şey denemedim. İki şerit üst üste daha kalın olsun diye kullanırsanız bence şeritler birbiri üzerinde kayar. Olması gereke yerde durmaz. İkisi arasına bir yapıştırıcı veya bir kaç yerine elektrik bandı yapıştırmayı deneyebilirsiniz. Şerit düzgün oturmazsa, kendisi iç lastiği kesiyor.
Çift alırsam 2sini üst üstte yapıştırdıktan sonra montajın yaparım zaten. 2mmlik şerit yok piyayasada bu arada.
Dolgu lastik daha sağlam, daha stabil, daha hesaplı, neredeyse aynı ağırlıkta olur. AliExpress'te 23'lük vardı, 25'lik de vardır.
Hocam zaten lastik iyi ve yol bisikleti lastiği 700x25c Lakin yollar çok pis, sürekli patlayıp duruyor. Nefret ettim en son.En son 2 tane sıfır iç lastik aldım, ilk turda ikiside patlayınca artık kafam attı. Çift şerit takmayı düşünüyorum 1mmden 2mmlik ek bariyer olur. genişlik 34mm zaten. Oda ölçtüm lastiğin kendi bariyeride o kadarmış zaten

Çok yumuşak bir şey değil zırhın malzemesi. Zırh içeride pek fazla bükülmeyecek, dış lastiği yanlara doğru genişlemeye zorlayacak.
Lastik en az 28mm imiş gibi genişleyecek, ayrıca yanaklara zırh tarafından sert baskı olacak.

Optimal bir şey olmayacak. Yine de isterseniz bir deneyin, fotoğrafları ve izlenimlerinizi paylaşırsınız.
34mm, lastiğin sadece üst yüzetini tutuyor hocam, lastiğin üst genişliği ölçtüm.yanakları kapatmak olmayacakmış zaten.

...34mm, lastiğin sadece üst yüzetini tutuyor hocam, lastiğin üst genişliği ölçtüm.yanakları kapatmak olmayacakmış zaten.

Yol lastikleri için satılan şeritler genelde 19 mm, MTB lastikleri için olanlar 34 mm. Bence 34 mm 25 mm'lik bir lastik için çok geniş. Zaten teorik olarak lastiğin dışının en geniş yeri yaklaşık 25 mm. İçinin en derin kısmı en fazla 21 mm civarıdır. 34 mm'lik şeritler sığmaz, sığması için lastiğin şeklinde kıvrılması lazım, iki tanesi üst üste yapışınca ne kadar kıvrılır bilemiyorum. 34 mm genişlikte bir mukavva kesip lastiğin içine oturtmayı deneyip ne şekil aldığını görmek lazım.

Yol lastikleri için satılan şeritler genelde 19 mm, MTB lastikleri için olanlar 34 mm. Bence 34 mm 25 mm'lik bir lastik için çok geniş. Zaten teorik olarak lastiğin dışının en geniş yeri yaklaşık 25 mm. İçinin en derin kısmı en fazla 21 mm civarıdır. 34 mm'lik şeritler sığmaz, sığması için lastiğin şeklinde kıvrılması lazım, iki tanesi üst üste yapışınca ne kadar kıvrılır bilemiyorum. 34 mm genişlikte bir mukavva kesip lastiğin içine oturtmayı deneyip ne şekil aldığını görmek lazım.
Swalwe one modeli zırhlı lastik var hocam, ondaki zırh kısmını ölçüğümde üsttee 3cm yakındı zaten. Şimdi 3.4 cmlik takarsan sadece sağ ve soldan 0,2cm aşıyor. Buda yanlara baskı yapmayacağını gösterir. Kalınlık konusuna gelince bence en fazla total hava basıncını düşürür. Dış lastik 130psi destekliyor. Ben zaten 120pside kullanıyorum. Bunu yaparsam 110 psidan sonrası zorlar, fark etmez gibi sanki? Kayma olayına gelince çiftr taraflı banla sabitliyorum ben tüm kullandığım şeriti.
Valla en son sıfır 2 iç lastiğide ilk gün patlattıktan sonra

Son düzenleme:
Geri