Aydın Yıldırım
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 407
- Bisiklet
- Giant
Zefal şeritler almış başını gitmiş yalnız, o nasıl bir fiyat valla.yıllardır zefal şerit kullanıyorum ve hiç patlak vakası yaşamadım.
sen çok yaşa zefal!
Hiç deneyen yok mu bunu, 700x25c lastikte 34mmlik genişlikteki patlak önleyici şerit kullanmayı düşünüyorum. Hatta çift halinde toplam 2mmlik olarak takacağım. Benden başka bu fantaziyi düşünen olmadı mı acaba?
Çok yumuşak bir şey değil zırhın malzemesi. Zırh içeride pek fazla bükülmeyecek, dış lastiği yanlara doğru genişlemeye zorlayacak.Hiç deneyen yok mu bunu, 700x25c lastikte 34mmlik genişlikteki patlak önleyici şerit kullanmayı düşünüyorum. Hatta çift halinde toplam 2mmlik olarak takacağım. Benden başka bu fantaziyi düşünen olmadı mı acaba?
Ben de şerit kullanmaya başladıktan sonra patlak yaşamadım. Sizin bahsettiğiniz gibi bir şey denemedim. İki şerit üst üste daha kalın olsun diye kullanırsanız bence şeritler birbiri üzerinde kayar. Olması gereke yerde durmaz. İkisi arasına bir yapıştırıcı veya bir kaç yerine elektrik bandı yapıştırmayı deneyebilirsiniz. Şerit düzgün oturmazsa, kendisi iç lastiği kesiyor.
Çift alırsam 2sini üst üstte yapıştırdıktan sonra montajın yaparım zaten. 2mmlik şerit yok piyayasada bu arada.
Hocam zaten lastik iyi ve yol bisikleti lastiği 700x25c Lakin yollar çok pis, sürekli patlayıp duruyor. Nefret ettim en son.En son 2 tane sıfır iç lastik aldım, ilk turda ikiside patlayınca artık kafam attı. Çift şerit takmayı düşünüyorum 1mmden 2mmlik ek bariyer olur. genişlik 34mm zaten. Oda ölçtüm lastiğin kendi bariyeride o kadarmış zatenDolgu lastik daha sağlam, daha stabil, daha hesaplı, neredeyse aynı ağırlıkta olur. AliExpress'te 23'lük vardı, 25'lik de vardır.
34mm, lastiğin sadece üst yüzetini tutuyor hocam, lastiğin üst genişliği ölçtüm.yanakları kapatmak olmayacakmış zaten.Çok yumuşak bir şey değil zırhın malzemesi. Zırh içeride pek fazla bükülmeyecek, dış lastiği yanlara doğru genişlemeye zorlayacak.
Lastik en az 28mm imiş gibi genişleyecek, ayrıca yanaklara zırh tarafından sert baskı olacak.
Optimal bir şey olmayacak. Yine de isterseniz bir deneyin, fotoğrafları ve izlenimlerinizi paylaşırsınız.
...34mm, lastiğin sadece üst yüzetini tutuyor hocam, lastiğin üst genişliği ölçtüm.yanakları kapatmak olmayacakmış zaten.
Swalwe one modeli zırhlı lastik var hocam, ondaki zırh kısmını ölçüğümde üsttee 3cm yakındı zaten. Şimdi 3.4 cmlik takarsan sadece sağ ve soldan 0,2cm aşıyor. Buda yanlara baskı yapmayacağını gösterir. Kalınlık konusuna gelince bence en fazla total hava basıncını düşürür. Dış lastik 130psi destekliyor. Ben zaten 120pside kullanıyorum. Bunu yaparsam 110 psidan sonrası zorlar, fark etmez gibi sanki? Kayma olayına gelince çiftr taraflı banla sabitliyorum ben tüm kullandığım şeriti.Yol lastikleri için satılan şeritler genelde 19 mm, MTB lastikleri için olanlar 34 mm. Bence 34 mm 25 mm'lik bir lastik için çok geniş. Zaten teorik olarak lastiğin dışının en geniş yeri yaklaşık 25 mm. İçinin en derin kısmı en fazla 21 mm civarıdır. 34 mm'lik şeritler sığmaz, sığması için lastiğin şeklinde kıvrılması lazım, iki tanesi üst üste yapışınca ne kadar kıvrılır bilemiyorum. 34 mm genişlikte bir mukavva kesip lastiğin içine oturtmayı deneyip ne şekil aldığını görmek lazım.