Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedal sökmeye 20 tl isteyen saraçoğlu bisiklet

reclif

Aktif Üye
Kayıt
13 Nisan 2013
Mesaj
146
Tepki
45
Şehir
istanbul
Bisiklet
Merida
Merhabalar,
İstanbul'da yaşıyorum genelde işlerimi dadaş bisikletle hallederim çok iyi insanlardır ve esnaflık, insanlık nedir bilirler.
genelde basit işleri evde hallederim ama alyan anahtarım kaybolmuş, bisikleti de kutuya koyacaktım, pedalları sökemedim, bari dedim bir bisikletçiye gideyim, 3-5 parası neyse veririz, uğraşmayayım.
dadaş bisiklet'in yeri biraz ters, dönüşte de bisiklete binemeyeceğim en iyisi sirkeci'ye gideyim tramvayla dönerim diye plan yaptım.
Konu bisikletçi: Saraçoğlu Bisiklet
daha girer girmez garip tavırlar sergilemeye başladılar. pedalleri söktürmek istediğimi söyledim,
Bana: bedava yapmam ama ücretli olur dedi. ben de tabiki ücretiyle olacağını söyledim.
1 dakika sürmeyen iş sonrası benden 20 tl istemesi üzerine bu fiyatın çok olduğunu ve kibarca indirim yapmasını söyledim. 10 lira teklif ettim,ki bence 10 lira bile bu iş için çoktur, kendisi kabul etmedi sesini yükselti ve hakaretler etmeye başladı. bu tavırlar üzerine ben 20 tl ödemeyeceğimi söyledim, kendisi hakaretlerine devam etti ve ben altta kalmayınca dükkandan kovmaya çalıştı.
bu terbiyesiz tavıra rağmen ben ücret ödemek istediğimi söyledim fakat kendisi hakaret etmeye devam etti. orada çalışan bir hanfendi de sakinleştirmeye çalışsa da fayda etmedi. ayrıca belirtmekte fayda var hanfendinin tavrı çok daha insancıl ve düzgündü.

özetle, müşterisine hakaret etmekten çekinmeyen, iş ahlakı olmayan bu kişi ve işyeri hakkındaki takdir sizin.
"sirkeci esnafı" adı çıkmış bir esnaftır, adını da böyle insanlar yüzünden çıktığını düşünüyorum.
olay sadece fiyat fahişliği değil, tavır ve ahlak yoksunluğu.
 
Scudo
Muhtemelen tahmin ettiğim yer. Hafif irice bi adamla bi bayan var. Eskiden sirkecide bi pasajın altındalardı. Böyle yorumlar yapmayı çok doğru bulmasamda burası için tutamayacağım kendimi, uzak durulması gereken bi yer olarak düşünüyorum. Biraz uzak ama galata merdivenli yokuşta iki bisiklet parçası satan yer var ikiside düzgün esnaf. Yukarıda kalanın karşısında tamir yeri de var ve gayet iyiler. Yolunuz düşerse gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz.
 
Arkadaşlar ne diye fiyat sormadan iş yaptırmaya kalkıyorsunuz ki? Hayatta en sinir olduğum şeydir :) Babamda da çok var bu huy, kurtaramıyoruz adamı. Fiyatını bilmediğiniz ürünü - hizmeti satın almayın.
Bu tip para avcısı bisikletçiler piyasada çok, bu yüzden bir iş yapılmadan önce fiyatı öğrenin; iş yapıldıktan sonra kontrol edin ve her şey olması gerektiği gibiyse parayı teslim edin. Bu kadar basit.
 
30-40 saniyede pedal sökeceksin, neden emeğinin karşılığını istemiyorsun? 20 TL kazanmak bu kadar kolay olmamalı, aynı 20 TL'yi normal bir vatandaşımız 3-4 saatte kazanıyor. Galiba bu tarz insanların en sevmediği müşteri benim, bir de insan diyorum yanlışlıkla. Hayatta sadece bu tarz insanlarla tartışmaktan zevk alıyorum, normal insanlara karşı çok fazla güleryüzlüyüm tabi. :)
 
Çocukluğumuzdan beri Bakkala su almaya dahi girsem önce fiyatını sorarız, ''Nedir fiyatı..'' diye... İnsanlara itici veya ayıp gelebilir, ama ASLA..
Belki İstanbul'da doğup büyümemizden, belki memur çocuğu olmamızdan gelen bi refleks de olsa en sevdiğim huyumdur.

Bir şey veya hizmet alırken önce fiyatını sorarsanız, işte bu tür sıkıntılarla karşılaşmazsınız..
 
@Gökhan Akkaya eski bir bisiklet için uygun boyda kamalı mil arıyordum dolaşıyorum sirkecide her dükkanı. Burayada sordum var 60 lira dedi normalde on lira her yerde ama boyu uymuyordu olanların. Tamam dedim illallah etmiştim çünkü bulamamıştım bi türlü. Ver bakayım bi dedim elimde orjinali var boyunu kıyaslayıp aynıysa alıcam. Yok dedi parayı ver vereyim. Koşarak uzaklaştım kavga etmemek için.
 
@karanbatu adam parayı vermeden kaçan müşteri gördüyse. sirkeciye tee 8 yıl evvel gittim. o zaman ışid yoktu ortamlarda. suriyeli de. o zaman bile ordaki hiç bir esnafı beğenmedim.
 
adam dolar bazlı çalışmış :koptum:
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Malasef var böyle esnaflar. Arkadaşa 30-40 liralık gidon yükseltmeye 100 lira fiyat çekmişler. Sonra ben internette gördüm parçayı 30 tl 10 tl de işcilik 40 yapar diye ona gittik 20 tl aldı. Kim sorsa bisikletçi ona yönlendiriyorum. He birde bisikletine bakıp fiyat çeken sözde esnaflar var. Bu abi bende 100 tl lik bisiklet varkende aynı fiyat şimdiki gianta da aynı fiyat çekiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Malesef ahlak sıkıtımız ticaretimizede bulaşmış. İşlem.ne kadar basit olursa olsun önce fiyatını sorunki madur olmayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Kabul edelim 20tl pedal sökmek için gerçekten de yüksek bir ücret ancak siz neden fiyatı sormadan işi yaptırdınız ki? Yani bu hangi iş olursa olsun ustaya iş yaptırmadan önce fiyatını sormazsanız başınıza böyle dert olur...
 
sirkecinin en pis esnaflarından birincisidir kendisi...sattıgı malzemelerın bir kısmını dolar üzerinden satar ve 5 liralık malzemeye 20 lira der..bu yuzdende çok müşterisi olmamıştır hiçbir zaman..aynı zamanda kendini çok begenmiş bir esnaftır..mütevaziliğin yanından bile geçmemiştir..
 
  • Beğen
Tepkiler: karanbatu
sakarya'da ömerim bisiklet denen yer de aynen bu şekilde çalışıyor. vites sorunuyla gittim, 1 dakika baktı şu değişecek bu değişecek dedi. eyvallah var mı bir borcum diye sırf ayıp olmasın diye söyledim, bi çay parası bırak dese bırakacağım ama 5 lira istedi. vermedim tabi :)

özellikle de böyle basit işlerde bisikletçilere vereceğiniz parayı tamir malzemelerine verin, bisikletinizi kendiniz tamir edin. alet edevat olup da bir bisikletçinin yapabilip sizin yapamayacağınız hiçbir şey yok. bence sadece ağır işlerde gidin.
 
Bana da 1 tel değişimi için 70 TL istedi. O saatte açık bı tek o vardi. Yolda kaldım diye mecburen verdim :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Baba Cengiz
Aklıma mahallemizdeki eski bisikletçi geldi belki hala açıktır. Bisiklet üzerinde herhangi bir parçada en ufak sorun varsa anında yenisini almamız gerektiğini söylerdi bazen ufak parça değisimlerinde hem sağda solda yağlanmış kirlenmiş ikinci el küçücük işlevsiz bir parçaya 5-10 Tl isterdi (tabi bu 4-5 yıl önce ozaman tl değerliydi)
 
bu tip esnaflar sayesinde tamir yapmayı öğrendik valla biraz daha uğraşsam ben bile dükkan açacam :)

bu tip esnaflar sayesinde tamir yapmayı öğrendik valla biraz daha uğraşsam ben bile dükkan açacam :)
 
Geri