Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pepsi ve Coca Cola içtiğimizde vücudumuzda ne olur?

bisikletci

Forum Bağımlısı
Tepki
348
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bu sorunun cevabını cok aradım bi sitede cok şükür bulabildim .. Sizlerle de bunu paylaşmak istedim .. Malum yaz aylarında hepimiz ( istisnalar haric ) serinliği cola da buluyoruz .. Buzz gibi bi cola yaz aylarında çok çok iyi geliyor , fakat gelin görünkü iç dünyamızda durum nasıl ...

İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür. Kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigara da ki gibi) Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi....

alıntıdır ...

Scudo
teşekkürler, bilgiler için ömer abi...zararını biliyoruz ama bu yazıyı okuduktan sonra kesinlikle bir daha kola içmicem diyen varmıdır merak ediyorum??

Valla ben içmicem diyemiyorum .. Zararı ölüm olsa anca içmeyiz biz .. Hoş gerçi sigara da öldürüyor ama içen var :)

çok faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler. ölümden bile ders alamıyoruz ama...

Hiçbirimiz bundan sonra içmeyeceğim diyemeyiz fakat mümkün olan en az miktarda tüketmek de elimizde.Mesela kendimden örnek vereyim, yılda içtiğim kola miktarı toplam 2-3litreyi geçmez.
Kola yerine maden suyu, süt ve taze sıkılmış meyve suyunu tercih etmeliyiz.
Bunların tüketiminden dünyada son sıralardayız, bu da yeni neslin mineral bakımından yetersiz bünyelere sahip olduğunu gösteriyor.

Bundan sonra içmeyeceğim demiyorum, bundan öncede içmiyordum zaten..
Yaklaşık bi 5-6 senedir, cola gibi asitli içecekleri kestim, o zamanda beri yegane içeceğim su ve maden suyu oldu.
Çok sağlıklı beslendiğimden değil fakat colayı kestiğim zaman gerçekten pek gereksiz bi içecek olduğunu anladım..
Bir kere yemekte cola içtiğim zaman yemeğin tadını alamıyorum, ağzımızın içinde bi müddet o garip şeker tadı kalıyor. Yemeğin yanında hazmı kolaylaştırdığınada pek katılmıyorum, aksine ilk başlarda gaz yapıyor ve mideyi sıkıştırıyor.
Ayrıca bu içecek susuzluğuda gidermiyor, ilk etapta soğuk sıvı girişi ile beraber bir ferahlama hissiyatı doğsada, yüklü miktarda şeker alımından ötürü su istediği daha da fazla artıyor. Susuzluğu gidermek için su dışında başka bir içeceğe ihtiyaç duymaya gerek yok.

Hayatta içmiyorum bu tip içecekler,süt alır içerim ayran,meyve suyu vb

• Beğen
Tepkiler: wolfret
bravo arkadaşlar, buna olumlu cevap yazanları gördükçe, yeni neslin ve toplumumuzun içinde bilinçli beslenmeyi bilen ve uygulayabilen insanları görebilmek beni mutlu ediyor.

yaşasın kötülüüüüüük. ben içmekten zevk alıyorum vala :p nede olsa kilo almıyorum :)

bende kola ve asitli içecekler içmiyorum maden suyu hariç
en iyisi sudur ama doğal meyve suyu ayran süt de içilir
kolayı bırakın içmeyin

walla bravo size , tebriklerr .. Ben dayanamıyorum içmeden olmuo :(

Bol buzlu ayran gibisi var mı ya ? Kolayı bende sevmem içinde ne olduğu bile bellli olmayan bir içeceği içmek akıl karı mı ?

• Beğen
Tepkiler: candede
fatih,bende kola içmiyorum.ne yalan söliim günde 1 litre meyve suyu (şeftali)ve 0,5 litre ayran içiyorum.kola gibi asitli içeceklerden uzak olmaya çalışıyorum.
tükettiğim sıvıların neticesinde hazmım da rahat gerçekleşiyor kendimide daha rahat hisediyorum:)
ömer abi paylaşım için teşekkürler....:)

bende kesinlikle süt hayranıyım her gün 1 lt kadar soğuk süt içiyorum kola konusunda yaptığın uyarı için saol ben antrenmanlarda su içmeyi tercih ederim bazende antrenman öncesi enerji içeceği de içtiğim olmuyor deil ,kesinlikle çok etkilediğini söleyebilirim ama yarar yada zararı konusunda pek bi bilgim yok!!!
Bilgilendirmeler için sağolun :)

• Beğen
Tepkiler: candede
@Gökhan.Y

2-3 sene oldu içmeyeceğim diyeli. Bu yazı daha önce duyduklarımı anlatmış. Misafirliğe gittiğimde kıramadığım bazı durumlar olunca içiyorum tabi. Kırk yılda bir olsun varsın. Bi işe yaradığı yok, zararı da var bir de o kadar para veriliyor, yazık. :cool:

eskiden çok içerdim ama simdi azalttım bu yazıyıda okudukdan sonra komle burakacam.

teşekkürler paylaşım için.

Always c.c.. Hele ki şu yaz döneminde günde 1 litre tüketim oluyor. Kişi başı :). Kendisine meret demem adıyla hitap ederim. Daha önceleri bırakmıştım, 1 sene boyunca eve tek şişe girmedi. Ancak sonradan yine içmeye başlayınca "ben niye bırakmışım bunu tüh" diye hayıflanmıştım. Bazen öyle anlar olur ki; masada yemek hazırdır, soğuyodur, ama o yoktur, onsuz olmaz, markete koşulur, alınır, gelinir...

Geri