Scudo Sports

Performans rutinleri

lrfan

Cyclist
Tepki
11.116
İsim
İrfan Türetgen
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Öğrenci ve sporcularımla paylaştığım bir yazıyı bırakıyorum. Onlarla yarış / sürüş öncesi rutinlerimizi tartıştık, keza ritüelleri de. "Sizler ne gibi olumsuzlukları zihinde canlandırabilirsiniz bisiklet yarışı özelinde?" diye sorunca ilginç yorumlar çıkınca linki buraya da attım, gözümüzün önünden geçirmek iyi oluyor

(link)

Scudo
Çok faydalı bir içerik, teşekkürler hocam.

• Beğen
Tepkiler: oscak41 ve lrfan
Yokuş çıkmadan önce mataraları bisikletin matara kafeslerinden çıkarıp forma ceplerine koyarım. Hafif bisiklet önemli sonuçta.(Fausto Coppi taktiği)

Yokuş çıkmadan önce mataraları bisikletin matara kafeslerinden çıkarıp forma ceplerine koyarım. Hafif bisiklet önemli sonuçta.(Fausto Coppi taktiği)

Ben üstümde de ağırlık olmasın diye içiyorum.

Şöyle bir sakallarımı suyla sıvazlayıp kalkıklığını yapıştırırım. Aerodinamik olarak drag etkisini ne kadar azaltsam kar.

Önümde birileri kaza yapıp düşerse ve ben de kurtaramayacaksam "en azından düşenin üstüne atayım kendimi" gibi bir senaryo canlanır gözümde :komik:

yorulursam eer yokuşun yarısında kalleri çıkaramayıp yan yatmaktansa ya da kal takıcam diye yarısına kadar inmektense kendimi gaza getirip nefes ve nabız arasında git geller yaşamak

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Tam virajı güzel dönersin ama hesaba katmadığın anda yandan yersin.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Bir gün Göçbeyli çıkışındaki yokuşu çıkarken, karşıdan gelen köpek sayesinde bağırmayı keşfettim. Ortalık sakin zaten, yokuşlarda basarken bağırıyorum, placebo muhtemelen ama işe yarıyor, hele köpeğe karşı kesinlikle işe yarıyor.

Mutlaka parkurun kritik iniş ve virajlarını bisikletle 1 gün önce geçmeye çalışırım. Bisikletle geçmek çok efor gerektirecekse de en azından bir arabayla tur atmaya çalışırım. Yolun bozuk kısımlarını ezberlemeye, rüzgarın yönüne göre nerede pozisyon alacağımı hesaplamaya çalışırım. Özellikle uzun ve yokuşlu parkurlar için 1500-2000 kj sonrası max güç çıktılarıma bakarım ve yokuşlarda yada kaçanları kovalarken patlamayacak max seviyemde gitmeye çalışırım. Şu ana kadar 3 yarışta çok faydasını gördüm özellikle. Çeşme GF da yolun bozukluğundan lastik basınçlarımı ön 50 arka 55 ile yarışmaya karar verdim. Yol tutuş ve kas ağrısı yönünden çok faydalı oldu. Geçen yıl Didim federasyon yarışında da yolun bozuk kısımlarında her turda daha iyi yer tutup daha az eforla grupla gidebilme imkanım oldu. Son olarak da Fethiyede iki yokuşta da max gücümü kontrol ederek patlamadan gruplardan kopmamayı başardım. Son 1 kmde ise sprint atacak gücüm olmadığı için uzun soluklu bir tempoyla kürsüyü kaptım 2 snye farkla 🧿
Son olarak ise yarıştan önceki akşam mutlaka bir bira içerim totem olarak 🤣🤣

Mutlaka parkurun kritik iniş ve virajlarını bisikletle 1 gün önce geçmeye çalışırım. Bisikletle geçmek çok efor gerektirecekse de en azından bir arabayla tur atmaya çalışırım. Yolun bozuk kısımlarını ezberlemeye, rüzgarın yönüne göre nerede pozisyon alacağımı hesaplamaya çalışırım. Özellikle uzun ve yokuşlu parkurlar için 1500-2000 kj sonrası max güç çıktılarıma bakarım ve yokuşlarda yada kaçanları kovalarken patlamayacak max seviyemde gitmeye çalışırım. Şu ana kadar 3 yarışta çok faydasını gördüm özellikle. Çeşme GF da yolun bozukluğundan lastik basınçlarımı ön 50 arka 55 ile yarışmaya karar verdim. Yol tutuş ve kas ağrısı yönünden çok faydalı oldu. Geçen yıl Didim federasyon yarışında da yolun bozuk kısımlarında her turda daha iyi yer tutup daha az eforla grupla gidebilme imkanım oldu. Son olarak da Fethiyede iki yokuşta da max gücümü kontrol ederek patlamadan gruplardan kopmamayı başardım. Son 1 kmde ise sprint atacak gücüm olmadığı için uzun soluklu bir tempoyla kürsüyü kaptım 2 snye farkla 🧿
Son olarak ise yarıştan önceki akşam mutlaka bir bira içerim totem olarak 🤣🤣
Sadece bira içme kısmını anladım sanırım 😀

Bir gün Göçbeyli çıkışındaki yokuşu çıkarken, karşıdan gelen köpek sayesinde bağırmayı keşfettim. Ortalık sakin zaten, yokuşlarda basarken bağırıyorum, placebo muhtemelen ama işe yarıyor, hele köpeğe karşı kesinlikle işe yarıyor.
Çaresizlik ya, biz de gecenin köründe 15 köpeğin arasından geçmek zorunda kalınca komando marşını beğendiklerini öğrendik. Sanırım aralarında akıl sağlığımız hakkında iyi şeyler söylemediler :D Biz geçene kadar öylece hareketsiz şekilde bakakaldılar. Mutlaka denenmeli.

21 Haz. Çarşamba akşamı saat 21:00 Çağrı Terzioğlu kanalında canlı yayında olacağız, linki aşağıya bıraktım. 1. bölümünde start anına kadar hazırlıkları konuşmuştuk, kanalın arşivinde var. Şimdi ise start düdüğü ile birlikte yapılacak üzerinde duralım. GF'lar kapıda, haydi sohbete :hhhhhh:

Geri