Scudo Sports

Presta/Schrader valf dönüşümü ve Jant hakkında yardım

Meriç G.

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Carraro
Bugün bir hata ettim, yapmamam gereken bir şeyi yaptım ve aldığımdan beri servise götürmediğim bisikletimi "artık kapsamlı bir bakımdan geçirteyim" diyerek kendi servisi yerine eve yakın diye mahalle bisikletçisine götürdüm. (Ne deseniz haklısınız)

Bakıma ilave olarak yeni lastik de istedim ve 700 35c olan eskisinin yerine mümkünse daha ince ve slick bir modelle değiştirmesini rica ettim. Schwalbe filan diye başlayarak marka saymaya başladımsa da çok seçeneğimin olmadığını çabucak idrak ettim. Çok üstünde durmadım, ince olsun da idareten kullanırım diye düşündüm. Bugün bisikleti almaya gittiğimde gördüm ki adam daha dişsiz olmakla beraber 38c bir model takmış, ağırlığı eskisini aratmıyor, üstelik iç lastiği değiştirirken bana sormadan presta sibop uyumlu janta ellerindeki schrader siboplu iç lastiği uydurmak için jantın deliğini genişletmişler. Adam lastiği şişirirken bu modelin maksimum kaç PSI desteklediğini sordum, bilmediğini söyledi. (Sonradan baktığıma göre standart 50-75 PSI arası istiyormuş)
Neyse, adam göz kararı orta sertlikte şişirdi lastiği eve gittim, bende yer pompası olmadığından mini pompa ile şişirmeye çalıştım. Schrader sibopta conta da olmadığından mini pompayı bastırıp kilitlediğimde yerine iyice yerleşmek yerine sibobu itiyor, sibop içe doğru gömülüyor ve pompayla doğru düzgün hava basamıyordum. Geri götürüp durumu anlattım fakat adamın lastik üzerindeki basınç değerleri hakkında en ufak bir bilgisi olmadığı için dinlemedi bile. Ertesi gün yetkili bir servise götürmek üzere sinirle geri dönerken daha 100m gitmemiştim ki arka lastik büyük bir gürültüyle patladı. Adama geri döndüm, iç lastiği değiştirdi ve bisiklete binmeden, yanımda götürerek geldim.

Yarın yetkili bir servise gideceğim. Bisikleti nasıl eski haline döndürebilirim? Presta için yeni jant seti almam gerekiyor, ortalama bir jant, iç ve dış lastik seti ne kadara mal olur? Bisiklet Carraro Sportive 225, pahalı bir upgrade yapmaya değeceğini sanmıyorum fakat bu halde Schrader sibobu ile, özellikle de adamın taktığı iç lastikle kullanmaya çekiniyorum.
Bisiklet üzerinde 622x19c jantlar mevcut. Hybrid modellere uygun olan diğer jantlar hangileridir? Jantların disk fren uyumlu olup olmama durumu var mıdır? Bir de, bu jantlara 700 35c'den daha ince lastik takılabilir mi?

Fikir verebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Ben schrader valfe değiştirip benzincide hava basayım istiyorum

@omerkaratas
Adaptör alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: omerkaratas
Geri