muhiddin
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 980
- Bisiklet
- Giant
Aslında bisiklet üzerinde üst vücutta önemli bir göreve sahip diye biliyorum denge açısından, neticede ne kadar bacaklarımız ve kalçamız bizi taşısada core, bel ve omuzlarımızda dengemizi sağlamamıza yardımcı oluyor güçsüz omuzlar ile gidona hakim olmak zor olabilir ve ayrıca güçsüz bir core/bel bölgesi bizi taşıyamayabilir bu da aşırı yorulmamıza ve özellikle yokuşlarda iflas etmemize sebep olur diye düşünüyorum.Bisiklet üstünde üst vücuttaki kas gruplarımızın ne kadar dayanıklı hale geldiğini bilmiyorum ama mutlaka kuvvet egzersizleri yaparken üst vücutta göz ardı edilmemeliHerkese merhaba, başlıktan dolayı ilgisi olacağını düşündüğüm için buraya devam etmek uygun olacağını düşündüm.. Artık hayatımın günlük ve yıllık rutin planlarına bisikleti dahil ettim.. Ve bu çok büyük bir keyif ve bilinç kazandırıyor.. Bisiklete binmek benim için artık bir lüks ya da hobi değil de sanki beslenmek, nefes almak gibi bir ihtiyaç halini almaya başladı.. Şimdi bisiklet kompenentleri olsun, aksesuarları olsun, bisiklet bakımları, çeşitleri, haberleri dikkatimi çekmeye başladı.. Bisiklet sürmek için aslında sadece bisiklet üstünde olmak değil bisiklete binene kadar ve bisikleti bıraktıktan sonraki zamanlar da çok çok önemli hale geliyor hepimiz için.. Tüm bu girizgahtan sonra 😃 asıl soruma gelmek istiyorum.. Bisiklet kullanırken bacak grubu kaslarımız hayli çalışıyor, evet, hele ki kilitli pedal da varsa daha da etkili çalıştırmış oluyoruz ancak merak ettiğim şey akciğerlerimizi de aslında uyarıyor olmamızdan göğüs ve omuz kaslarını da aynı gün çalıştırmak, kas büyümesi açısından önemli olmaz mı? Bir arka kol ya da kanat çalışmak yerine? Bu kışı, bu düşünce ekseninde geçirmeyi planlıyorum, yaza hazırlık olması açısından.. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Şu kısmı tam olarak anlayamadım.Birazdaha açmanız mümkün mü? Amacınız kas büyütmek mi ? Bisiklete bindiginiz gün göüs ve omuz çalışabilir miyiz diye mi soruyorsunuz ?Bisiklet kullanırken bacak grubu kaslarımız hayli çalışıyor, evet, hele ki kilitli pedal da varsa daha da etkili çalıştırmış oluyoruz ancak merak ettiğim şey akciğerlerimizi de aslında uyarıyor olmamızdan göğüs ve omuz kaslarını da aynı gün çalıştırmak, kas büyümesi açısından önemli olmaz mı? Bir arka kol ya da kanat çalışmak yerine?
Şu kısmı tam olarak anlayamadım.Birazdaha açmanız mümkün mü? Amacınız kas büyütmek mi ? Bisiklete bindiginiz gün göüs ve omuz çalışabilir miyiz diye mi soruyorsunuz ?
Haftalık 300 kilometre adamı düz duvara tırmandırttırır 😃 Tebrik ederim takip ediyorum sizi, azmizini kutlarım. Tırmanışın arka kol yani triseps ve ön kol kaslarını geliştirdiği bilinir. Vücut sıkılaştırma konusu bende de ağustos ayında zirveye ulaşır, eylül ayı gibi yağ birikmeleri başlar ve bu aylarda günlük pantolonların düğmelerini 2 haftada bir patlatmaya başlarım(malesef). Neyse seneye yaz yaparız bir şeyler 😄Sayın @SerdarCYCoo2Bursa özellikle temmuz ortalarından bu yana haftalık ortalama 300 km gibi sürüşlerim oluyor. Yine kendimde gördüğüm değişimden yola çıkarak konuşuyorum, vücudum sıkılaştı ve arka kol kasım (terim bilmem 😅) belirginleşti.
Hiç üst vücut çalışmadım. Tırmanmanın üst vücudu daha çok geliştirdiğini düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim. 😅
Dipçe: Bu arada yeni konu açmayıp alakalı bir konuya devam ettiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. 🙂
Geçmişte 22 aylık aktif bir boks geçmişim olmuştu ve koşu bizim için çok önemliydi. Omuz ve göğüs genişliği bir avantajdır. Hocamız o zamanlar bize göğüs antremanlarında içeriden akciğerler ile de göğüs kafesini zorlamanız ve kapasitenizi arttırmanız gerekir demişti. Şimdi bisiklette de aynı şey söylenebilir. Ben bisiklet kullanıyorum ama bunu bel üstü kas gruplarını eritmek için değil de geliştirmek için bir destek olarak kullanamaz mıyım? Günlük rutin olarak 35-40 km lik sürüşüm oluyor.. Bunu vücuduma özellikle üst kas kütlesi kazandıracak destek şeklinde kullanabilir miyim?
Çok sağolun yorumlara.. Her bir yorumdan yeni bir şey öğrenmek mümkün... Ben de aslında vücudumun bel ve bel altı kısmını inceltirken üst kısmını da aynı zamanda büyütmek, kısa zamanda daha fazla farkındalık yaratacaktır.. Yani bölge bölge, 6 aya yayılan bir program yerine 4 aylık ve v bisiklet ile desteklenmiş bir program, çok daha kısa sürede pozitif bir etki yaratıyor olacak.. Ben geçmişte öğrendiğim kadarıyla vücudumuzun yarısına yakınını bacak kütlesi oluşturuyor neredeyse (+%40).. Doğal olarak vücudu çalıştırınca aslında vücudumuzu da çalıştırmış oluyoruz.. En büyük kas grupları da bacaklarda sonuçta.. Bizim antrenörümüzün önerisi de her bölge sonrası mutlaka bacak programı da olmalı derdi.. Ben de bu ihtiyacı bisikletle çözerim diye düşünüyorum..
ben hep şey diye düşünüyorum.Çok sağolun yorumlara.. Her bir yorumdan yeni bir şey öğrenmek mümkün... Ben de aslında vücudumun bel ve bel altı kısmını inceltirken üst kısmını da aynı zamanda büyütmek, kısa zamanda daha fazla farkındalık yaratacağını umuyorum. Yani bölge bölge, 6 aya yayılan bir program yerine 4 aylık ve v bisiklet ile desteklenmiş bir program, çok daha kısa sürede pozitif bir etki yaratıyor olacak.. Ben geçmişte öğrendiğim kadarıyla vücudumuzun yarısına yakınını bacak kütlesi oluşturuyor neredeyse (+%40).. Doğal olarak bacakları çalıştırınca aslında vücudumuzu da çalıştırmış oluyoruz.. En büyük kas grupları da bacaklarda sonuçta.. Bizim antrenörümüzün önerisi de her bölge sonrası mutlaka bacak programı da olmalı derdi.. Ben de bu ihtiyacı bisikletle çözerim diye düşünüyorum..