Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Prof yarışçıların neden üst kas grubu daha zayıftır

muhiddin

Forum Bağımlısı
Tepki
980
Bisiklet
Giant
merak ediyorum.
prof bisikletçilerin üst kas grubu neden çok az?
oksiyen tuketımını daha aza ındırgemek için mi?

robert-forsteman-Quads.jpg

Robert hariç:)
şimdi hayır zayıf degıl deyıp robertı koymayın:)

sagan'ın bıle ust kas grubu çok zayıf
sportful-equipacion-replica-arco-iris-peter-sagan.jpg
g-cvr-120718-bradley-wiggins-kb-120p.jpg

var mı bilgisi olan?

Scudo
Çünkü üst kas gücüne fazla ihtiyaçları yok:harika::harika:

@Emre Yönlüer
tırmanışlarda işe yaramıcak mı?sırttakı kaslar ve sonucta bu adamlar uzun sure bısıklet ustunde kalıyorlar.
:)

Onlar icin gereksiz agirlik yapar guc harcar. O nedenle ilgili spor icin kas gelistirirler

@muhiddin koçaşoğlu Kasların hacimli olmasına gerek yok,güçlü ve esnek olmaları ayrı bir şey kas kütlesinin fazla olması ayrı birşey. Kas kütlesinin fazla olması kasın esnek yada hüçlü olduğunu göstermez.
Yokuşçular için vücudun üst bölgesindeki her fazladan kas kütlesi ağırlık yaptığı için gereksizdir. Yokuşta sporcuyu yavaşlatır.
Ayrıca üst kaslar büyüdükçe aero özelliği etkiler,geniş omuzlar ve gövde aero yapıyı bozar.
Klasikçiler haricinde çok kaslı,geniş bisikletçi bulamayız ki onlar ve sprinterler doğuştan olarak geniş yapılı uzun boylu kişilerdir. fakat onlar bile üst gövde olarak iri göğüs kaslarrına sahip değildirler.

@Hasan Saylık
teşekkurler:)

Herkese merhaba, başlıktan dolayı ilgisi olacağını düşündüğüm için buraya devam etmek uygun olacağını düşündüm.. Artık hayatımın günlük ve yıllık rutin planlarına bisikleti dahil ettim.. Ve bu çok büyük bir keyif ve bilinç kazandırıyor.. Bisiklete binmek benim için artık bir lüks ya da hobi değil de sanki beslenmek, nefes almak gibi bir ihtiyaç halini almaya başladı.. Şimdi bisiklet kompenentleri olsun, aksesuarları olsun, bisiklet bakımları, çeşitleri, haberleri dikkatimi çekmeye başladı.. Bisiklet sürmek için aslında sadece bisiklet üstünde olmak değil bisiklete binene kadar ve bisikleti bıraktıktan sonraki zamanlar da çok çok önemli hale geliyor hepimiz için.. Tüm bu girizgahtan sonra 😃 asıl soruma gelmek istiyorum.. Bisiklet kullanırken bacak grubu kaslarımız hayli çalışıyor, evet, hele ki kilitli pedal da varsa daha da etkili çalıştırmış oluyoruz ancak merak ettiğim şey akciğerlerimizi de aslında uyarıyor olmamızdan göğüs ve omuz kaslarını da aynı gün çalıştırmak, kas büyümesi açısından önemli olmaz mı? Bir arka kol ya da kanat çalışmak yerine? Bu kışı, bu düşünce ekseninde geçirmeyi planlıyorum, yaza hazırlık olması açısından.. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Herkese merhaba, başlıktan dolayı ilgisi olacağını düşündüğüm için buraya devam etmek uygun olacağını düşündüm.. Artık hayatımın günlük ve yıllık rutin planlarına bisikleti dahil ettim.. Ve bu çok büyük bir keyif ve bilinç kazandırıyor.. Bisiklete binmek benim için artık bir lüks ya da hobi değil de sanki beslenmek, nefes almak gibi bir ihtiyaç halini almaya başladı.. Şimdi bisiklet kompenentleri olsun, aksesuarları olsun, bisiklet bakımları, çeşitleri, haberleri dikkatimi çekmeye başladı.. Bisiklet sürmek için aslında sadece bisiklet üstünde olmak değil bisiklete binene kadar ve bisikleti bıraktıktan sonraki zamanlar da çok çok önemli hale geliyor hepimiz için.. Tüm bu girizgahtan sonra 😃 asıl soruma gelmek istiyorum.. Bisiklet kullanırken bacak grubu kaslarımız hayli çalışıyor, evet, hele ki kilitli pedal da varsa daha da etkili çalıştırmış oluyoruz ancak merak ettiğim şey akciğerlerimizi de aslında uyarıyor olmamızdan göğüs ve omuz kaslarını da aynı gün çalıştırmak, kas büyümesi açısından önemli olmaz mı? Bir arka kol ya da kanat çalışmak yerine? Bu kışı, bu düşünce ekseninde geçirmeyi planlıyorum, yaza hazırlık olması açısından.. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Aslında bisiklet üzerinde üst vücutta önemli bir göreve sahip diye biliyorum denge açısından, neticede ne kadar bacaklarımız ve kalçamız bizi taşısada core, bel ve omuzlarımızda dengemizi sağlamamıza yardımcı oluyor güçsüz omuzlar ile gidona hakim olmak zor olabilir ve ayrıca güçsüz bir core/bel bölgesi bizi taşıyamayabilir bu da aşırı yorulmamıza ve özellikle yokuşlarda iflas etmemize sebep olur diye düşünüyorum.Bisiklet üstünde üst vücuttaki kas gruplarımızın ne kadar dayanıklı hale geldiğini bilmiyorum ama mutlaka kuvvet egzersizleri yaparken üst vücutta göz ardı edilmemeli :)

Bisiklet sporunda biseps kaslarında erime ama triseps kaslarında gelişme olur diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Bisiklet kullanırken bacak grubu kaslarımız hayli çalışıyor, evet, hele ki kilitli pedal da varsa daha da etkili çalıştırmış oluyoruz ancak merak ettiğim şey akciğerlerimizi de aslında uyarıyor olmamızdan göğüs ve omuz kaslarını da aynı gün çalıştırmak, kas büyümesi açısından önemli olmaz mı? Bir arka kol ya da kanat çalışmak yerine?
Şu kısmı tam olarak anlayamadım.Birazdaha açmanız mümkün mü? Amacınız kas büyütmek mi ? Bisiklete bindiginiz gün göüs ve omuz çalışabilir miyiz diye mi soruyorsunuz ?

Şu kısmı tam olarak anlayamadım.Birazdaha açmanız mümkün mü? Amacınız kas büyütmek mi ? Bisiklete bindiginiz gün göüs ve omuz çalışabilir miyiz diye mi soruyorsunuz ?

Geçmişte 22 aylık aktif bir boks geçmişim olmuştu ve koşu bizim için çok önemliydi. Omuz ve göğüs genişliği bir avantajdır. Hocamız o zamanlar bize göğüs antremanlarında içeriden akciğerler ile de göğüs kafesini zorlamanız ve kapasitenizi arttırmanız gerekir demişti. Şimdi bisiklette de aynı şey söylenebilir. Ben bisiklet kullanıyorum ama bunu bel üstü kas gruplarını eritmek için değil de geliştirmek için bir destek olarak kullanamaz mıyım? Günlük rutin olarak 35-40 km lik sürüşüm oluyor.. Bunu vücuduma özellikle üst kas kütlesi kazandıracak destek şeklinde kullanabilir miyim?

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Sayın @SerdarCYCoo2Bursa özellikle temmuz ortalarından bu yana haftalık ortalama 300 km gibi sürüşlerim oluyor. Yine kendimde gördüğüm değişimden yola çıkarak konuşuyorum, vücudum sıkılaştı ve arka kol kasım (terim bilmem 😅) belirginleşti.
Hiç üst vücut çalışmadım. Tırmanmanın üst vücudu daha çok geliştirdiğini düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim. 😅
Dipçe: Bu arada yeni konu açmayıp alakalı bir konuya devam ettiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. 🙂

Bisiklet sporunda alt ekstremite kasları dinamik bir şekilde çalışırken, gövde ve üst ekstremite kasları statik olarak çalışırlar. Gövde ve üst ekstremite kasları hareket oluşturmak yerine denge ve stabilizasyon görevini yerine getirirler. Dolayısıyla bisiklet sporcusunun üst ekstremite ve gövde kas hacmi alt ekstremite kas hacmine göre çok daha azdır. Aslında bu özel bir çaba ile dengelenebilir fakat profesyonel bir bisikletçi buna ihtiyaç duymaz va hatta istemez. Çünkü gövde ve üst ekstremitelerde ekstra kas kütlesi demek gereksiz yere taşınacak ağırlık demektir. Göğüs, sırt ve kol kaslarının normalde solunum kapasitesine az da olsa etkisi vardır fakat bisiklet üzerinde ki pozisyon nedeni ile bu etki ihmal edilebilir düzeye iniyordur diye tahmin ediyorum. Yani uzun lafın kısası amaç bisiklet üzerindeki performansın arttırılması ise bence üst taraf kaslarının hacmini arttırmak gereksiz bir çaba olur.

Sayın @SerdarCYCoo2Bursa özellikle temmuz ortalarından bu yana haftalık ortalama 300 km gibi sürüşlerim oluyor. Yine kendimde gördüğüm değişimden yola çıkarak konuşuyorum, vücudum sıkılaştı ve arka kol kasım (terim bilmem 😅) belirginleşti.
Hiç üst vücut çalışmadım. Tırmanmanın üst vücudu daha çok geliştirdiğini düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim. 😅
Dipçe: Bu arada yeni konu açmayıp alakalı bir konuya devam ettiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. 🙂
Haftalık 300 kilometre adamı düz duvara tırmandırttırır 😃 Tebrik ederim takip ediyorum sizi, azmizini kutlarım. Tırmanışın arka kol yani triseps ve ön kol kaslarını geliştirdiği bilinir. Vücut sıkılaştırma konusu bende de ağustos ayında zirveye ulaşır, eylül ayı gibi yağ birikmeleri başlar ve bu aylarda günlük pantolonların düğmelerini 2 haftada bir patlatmaya başlarım(malesef). Neyse seneye yaz yaparız bir şeyler 😄

Kas kütlesini beslenme ve dinlenmeyi göz önüne alarak her seferinde biraz daha zorlayarak artırabiliyoruz. Bisiklet üzerinde zorlamanın sınırları var, belli bir noktadan sonra kaslar büyümek yerine sıkılaşıyor. Bu da vücudun daha ince görünmesine sebep oluyor. Keza benim görüşüm sağlıklı olanı da bu. Yok ben üst bölgeyi de geliştirmek, büyütmek istiyorum diyorsanız ağırlık çalışması şart. O zaman önceliğiniz ağırlık çalışması olacak, bisikleti de kardiyo antremanı olarak yapacaksınız.

Geçmişte 22 aylık aktif bir boks geçmişim olmuştu ve koşu bizim için çok önemliydi. Omuz ve göğüs genişliği bir avantajdır. Hocamız o zamanlar bize göğüs antremanlarında içeriden akciğerler ile de göğüs kafesini zorlamanız ve kapasitenizi arttırmanız gerekir demişti. Şimdi bisiklette de aynı şey söylenebilir. Ben bisiklet kullanıyorum ama bunu bel üstü kas gruplarını eritmek için değil de geliştirmek için bir destek olarak kullanamaz mıyım? Günlük rutin olarak 35-40 km lik sürüşüm oluyor.. Bunu vücuduma özellikle üst kas kütlesi kazandıracak destek şeklinde kullanabilir miyim?

Kas kütlesini büyütmenin yolu kabaca, kas liflerinin yırtılması ve ardından da vücudun yırtılan dokuları tamir etmek için orada yeni kas dokuları oluşturması ile gerçekleşiyor. Dolayısıyla kütleyi büyütmenin yolu, kasların zorlanması ile mümkün. Bu yüzden vücut geliştirme ile uğraşanlar kaslarını büyütmek için örneğin 5 kg ile 20 tekrar yerine 15 kg ile 5 tekrar yaparak kütleyi arttırmaya çalışıyor ( ağırlıkları tamamen örnek olsun diye salladım)

Bisiklette üst gövdeni, yeni kas kütlesi yaratacak kadar zorlamak pek mümkün olmadığı için gözle görülür bir değişim olacağını sanmıyorum. Ama bisikletin kondisyon, nefes kullanımı ve nabız kontrolü için size çok faydası olacağı da kesin.

Çok sağolun yorumlara.. Her bir yorumdan yeni bir şey öğrenmek mümkün... Ben de aslında vücudumun bel ve bel altı kısmını inceltirken üst kısmını da aynı zamanda büyütmek, kısa zamanda daha fazla farkındalık yaratacağını umuyorum. Yani bölge bölge, 6 aya yayılan bir program yerine 4 aylık ve v bisiklet ile desteklenmiş bir program, çok daha kısa sürede pozitif bir etki yaratıyor olacak.. Ben geçmişte öğrendiğim kadarıyla vücudumuzun yarısına yakınını bacak kütlesi oluşturuyor neredeyse (+%40).. Doğal olarak bacakları çalıştırınca aslında vücudumuzu da çalıştırmış oluyoruz.. En büyük kas grupları da bacaklarda sonuçta.. Bizim antrenörümüzün önerisi de her bölge sonrası mutlaka bacak programı da olmalı derdi.. Ben de bu ihtiyacı bisikletle çözerim diye düşünüyorum..

Çok sağolun yorumlara.. Her bir yorumdan yeni bir şey öğrenmek mümkün... Ben de aslında vücudumun bel ve bel altı kısmını inceltirken üst kısmını da aynı zamanda büyütmek, kısa zamanda daha fazla farkındalık yaratacaktır.. Yani bölge bölge, 6 aya yayılan bir program yerine 4 aylık ve v bisiklet ile desteklenmiş bir program, çok daha kısa sürede pozitif bir etki yaratıyor olacak.. Ben geçmişte öğrendiğim kadarıyla vücudumuzun yarısına yakınını bacak kütlesi oluşturuyor neredeyse (+%40).. Doğal olarak vücudu çalıştırınca aslında vücudumuzu da çalıştırmış oluyoruz.. En büyük kas grupları da bacaklarda sonuçta.. Bizim antrenörümüzün önerisi de her bölge sonrası mutlaka bacak programı da olmalı derdi.. Ben de bu ihtiyacı bisikletle çözerim diye düşünüyorum..

Belirttiğiniz gibi vücudumuzdaki en büyük kas kütlesi, bacaklarımızda. Yırtılan kas dokusunun tamiri için oluşturulan yeni kas dokusunun yapımında, vücut enerji ihtiyacını yağlardan karşılar. Bu yüzden kaslandıkça, yağ oranımız da belli oranda düşmeye başlar. Ayrıca vücudun adaptasyon yeteneğini de unutmamanız gerekiyor. Yani siz bisiklet sürmeye başladığınızda ilk etapta bacak kaslarınız zorlanacak ve kas yırtılmaları gerçekleşecek, yeterli oksijeni pompalayamadığınız için kaslarınızda laktik asit üretilecek ve bunun sonucunda yorgunluk hissedeceksiniz. Buraya kadar tamam ama vücudunuz buna giderek adapte olacak ve daha çok oksijen pompalayacak, daha az yorulacaksınız ve yeni kas dokularının da eklenmesi ile birlikte artık o zorlanma noktasını geride bırakmış olacaksınız. Bundan sonra yeni kas kütlesi oluşmayacak.

Özetle, sürekli pedal basıyor olmanız, bacak kaslarınızın durmadan gelişeceği anlamına gelmiyor. Eğer öyle olsaydı tüm bisikletçilerin devasa bacak kaslarının olmasını beklerdik, ama gördüğünüz gibi hiç de öyle değil. Bunun sebebi, bizi bu gezegende şu an için baskın tür yapan şey; yani adaptasyon :)

Bisiklet size muhteşem bir kondisyon, damarlarınızda dolaşan daha çok oksijen verdiği gibi ayrıca mental dayanıklılığınızı da arttırmanızda inanılmaz faydalı. Boks gibi bir sporla uğraşıyorsanız, bence bu bacak kaslarından bile önemli bir ek fayda.

Çok sağolun yorumlara.. Her bir yorumdan yeni bir şey öğrenmek mümkün... Ben de aslında vücudumun bel ve bel altı kısmını inceltirken üst kısmını da aynı zamanda büyütmek, kısa zamanda daha fazla farkındalık yaratacağını umuyorum. Yani bölge bölge, 6 aya yayılan bir program yerine 4 aylık ve v bisiklet ile desteklenmiş bir program, çok daha kısa sürede pozitif bir etki yaratıyor olacak.. Ben geçmişte öğrendiğim kadarıyla vücudumuzun yarısına yakınını bacak kütlesi oluşturuyor neredeyse (+%40).. Doğal olarak bacakları çalıştırınca aslında vücudumuzu da çalıştırmış oluyoruz.. En büyük kas grupları da bacaklarda sonuçta.. Bizim antrenörümüzün önerisi de her bölge sonrası mutlaka bacak programı da olmalı derdi.. Ben de bu ihtiyacı bisikletle çözerim diye düşünüyorum..
ben hep şey diye düşünüyorum.
Gündelik hayattaki bisiklet kullanmamızı fitnessta vücud geliştirmenin bi parçası olarak düşünüp bisikletin eksik çalıştırdığı yerleri de salonda halledip full body çalışmış olmak. Sonuçta pro yarışçı değiliz ki üst vücuttan kaybettiğimiz kiloları performansa yansıtalım.O şekil bi pro yarışçı vücudu da çok güzel durmuyor bence. Bu tarz programlar internette vardır veya fitness hocaları yazarlar gibi.
Tabi bu dediklerimi uygulayacak adam lazım her şeyden önce.

Son düzenleme:
Ben daha düzenli fitness yapıp da çok iyi performans gösteren görmedim. Gözlemlediğim güzel sprint atsalarda çok çabuk yoruluyorlar. Bende bisikletten önce fitness yapmıştım %12 - %13 yağ oranında 80 kg'dım. Bisiklete başladıktan sonra Aynı yağ oranında 70 kg'a düştüm. Omuzlar, göğüs, kollar eridi gitti. Kanat kasları ve arka kollar kendini korudu. Bunun nedeni ise tırmanma stilim, uzun mesafede olsa ayakta tırmanıyorum ve stilimin bir parçası olarak gidonu da etkili bir şekilde kullanıyorum. Power metresi olanlar bilirler özellikle düz yolda duruşunuz, küçülmeniz göz ardı edilemeyecek kadar watt kazandırır. Ne kadar çok kol, omuz kası varsa o kadar az kendinizi küçülte bilirsiniz. Tırmanışta da bu kaslar ağırlığı artırır, ayrıca aktif kullanılmıyor olsa bile oksijen harcarlar. Bir diğer konu kas türleri, kırmızı ve beyaz kaslar. Beyaz kaslar patlayıcı, yüksek güç üreten kaslardır. Hacimleri büyüktür fakat güç üretim süreleri çok kısıtlıdır. Kırmızı kaslar ise düşük hacimli, esnek ve uzun süre güç üretmeye devam ederler. Salon bisikletçileri ile yol bisikletçilerini görünüş olarak ayıran yegane sebep bu.

Geri