Selamlar, konsollara gecen hafta gelen %50 ek vergi sonrasi PS5'in Turkiye'de gorecegi ilgiyi ben de merakla bekliyorum. 8-9k civari bir fiyati olur heralde. Ben de iki konsolun da (simdilik) top versiyonlari var, heralde son euro ve vergiyle 4 katina falan cikmistir degerleri.
Xbox'im olsa da ana platformum PS, 1000 uzeri trophim var. God Of War, Horizon: Zero Dawn ve Death Stranding'de Platinum Trophylerim var. Su anda PS platformunda en az 1000 saatlik oynanirlik ve hikaye dengeli icerik mevcut. Oynadigim oyunlari baz alarak yorum yapmam gerekirse; oynanirlik seviyorsaniz yani dovus mekanikleri, RPG ogeleri hosunuza gidiyorsa God of War, Horizon: Zero Dawn, Spider Man, Control hatta eski olmasina ragmen MGS 5: Phantom pain, hikaye seviyorsaniz, yani 10 kusur butonun kombinasyonlariyla ssatlerce bolum sonu canavarlariyla ugrasmayayim, hikaye alsin gotursun arada dovus vs olsun diyorsaniz da The Last of Us ve Unchartedin serilerini tavsiye ederim.
Yine sahsi fikrim bu oyunlarin tamamindan sinematografik ve audiovizuel olarak ayrilan, ustad Hideo Kojima'nin Konami'den ayrildiktan sonra kendi studyosunda gelistirdigi, sinema ve televizyon dunyasinin tanidigimiz bircok unlunun basrol aldigi Death Stranding. Bence bir PS4 sahibinin kesinlikle oynamasi hatta bitirmesi gerek bu oyun kullanicilar tarafindan "ya sev ya nefret et" seklinde birbirine zit yorumlar aldi. Death strandingle ilgili spoilersiz inceleme yazimi (link) okuyabilirsiniz.
Herkese iyi oyunlar.
(link) by (link), on Flickr