Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT Kargo

Birçok kargo şirketinin bu şekilde hizmetleri mevcut. Ancak oldukça pahalıya gelen bir hizmet. Kargo ücretine ekstra olarak kapıda ödeme hizmet bedeli alıyorlar. Ayrıca ücreti satıcının hesabına geçirmek için de havale ücreti kesiyorlar. Astarı yüzünden pahalıya geliyor yani. Oldukça zararlı bir iş. Özelliklede düşük bedelli alışverişlerde. Şöyle misal vereyim yanlış hatırlamıyorsam aras kargo idi 11 12 liralık kargonun ücreti 21 tl mi ne tutmuştu. Ayrıca kapıda ödenilen tutardan 7 tl de havale masrafı kesilmişti.

Scudo
Kargo şirketi konusunu araştırdım fakat bişey bulamamıştım ama güvenli ticaret için sahibinden.com veya sanalpazar üzerinden belirli bir komisyon karşılığında alışverişinizi yapabilirsiniz.Genelde alıcı bu yönteme yanaşmıyor tabi onun için ürün bedelini alıcıdan direk talep edersiniz alıcı kabul ederse ticareti gerçekleştirirsiniz iki türlüde dertli bir iş benim bildiklerim bu kadar.

yorumlarınız için teşekkür ederim galiba en iyisi paypalla ilk önce ödemeyi alıp öğle kargoya vermek

Aliexpress'den yaptigim alisveris bugun Izmir Bayrakli PTT Merkezi'ne geldi . Takibini izledigim zaman 'teslimat yapilamadi' yazildigi an atladim bisiklete solugu Bayrakli'daki PTT Merkezi'nde aldim. Gerekli yere gidip paketi elime aldim ama paket teslimati yapilmadi. Paketin uzerinde ismim yazmadigi gerekce gosterildi. Oysa telefon numaram ve isyeri adresi yaziyor. Aliexpress'in mobil uygulamasindan siparis vermistim. Adres ekleme bolume başlık olarak 'Işyeri' yazdigimdan dolayi o basligi alıcı ismi seklinde yazilmis. Dolasiyla paket 'isyeri' adli kisi olmadigindan teslimat mumkun olmadigi soylendi. Ispatlayabilecegimi soylesem de ikna edemedim. Pazartesi tekrardan deneyecegim almayi bakalim umudum olmasa da. Tekrardan Çin bayraminin araya girmesiyle 15-20 gün beklemistim . Kargonun geri donmesi tekrardan yollanmasi paranin iadesi toplam bir-iki ayi bulur bu surec. Bana Izmir Bayrakli'nin Bornona P.I.M'inde calisan birisi varsa forumda yardimci olabilirse cok memnun olurum. Bisiklet lambalarinin bulundugu paketi elime alipta geri gidiyor olusunu seyretmek cok can sıkıcı bir durum...

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Merhabalar,
Kuşadası'nda ikamet ediyorum. Haftaya istanbula gidicem. Gidiş-Dönüş biletimi uçak olarak aldığımdan, bisikleti kargolamayı düşünüyorum. Oradan bisikleti eğer sahibiyle anlaşabilirsem alıp Kuşadası'na geri getireceğim.

Sizce PTT Kargo'yu tercih etmeli miyim?
10-11kg bir bisiklet için ne kadar para öderim tahmini olarak?
Başka çözüm yollarınız alternatifleriniz varsa memnuniyetle dinlerim. 23'ünde istanbulda olacağım 1 hafta gibi bir süre zarfı içinde fikirlerinizi bekliyorum.

Ayrıca başka bir sorum daha var alacağım bisiklet hakkında Btwin Triban 3 buldum satıcı arkadaş 10 defa bile binmediğini söylüyor. Fiyat olarak da 700 lira demiş. Kendisi ile fiyat konusunu konuşmadık belki biraz daha indirebilirim 650 seviylerine. Bisikleti daha görmediğim için temiz mi bilmiyorum. Triban3 piyasası da aşağı yukarı bu seviyelerde diye gördüm sizce fiyat nasıl? bu konudaki yorumlarınızı da esirgemeyin lütfen.

Kazasız belasız, bol eğlenceli sürüşler dilerim hepinize.

İstanbul'a sadece bisikleti almak için mi geliyorsunuz? Eğer öyle ise bisikleti görmeden gelmeyin bence. Fiyatını konuşun ve fotoğraf isteyin görün öyle gelin. Taşıma içinde uçakla getirilebilir sanırım kargoya gerek olmaz bence.

• Beğen
Tepkiler: sspl
@Burakb993
Bisiklet için gelmeyeceğim sadece güzel fiyata bilet bulmuştum 1 ay önce, sınavlardan sonra 1 hafta bi tatil yapayım dedim. Gelmişkende bu bahsettiğim bisiklete bakacağım uygun olursa alıp gelmeyi düşünüyorum. Gelmeden nasıl göreyim? :) Sun Express firmasını kullanıyorum uçağa ne kadar para veririm tahmini olarak?

Satıcıdan fotoğraf falan isteyip görün diye söyledim ama işin içinde tatil varsa sorun yok :) Bildiğim ve duyduğum kadarı ile 20 lira civarı hatta hiç ücret ödemeden bile alınabiliyor uçağa. Arayın sorun bence en sağlıklı bilgi oradan alınır zaten.

• Beğen
@Burakb993
Cevabınız için çok teşekkür ederim zaten maksimum 6-7 kg bir bagaj ile gidicem. 15kg hakkım var bir kaç kilo geçerse çok bir para vermem sanırım. Check-in esnasında bunu soracağımda şimdi bilen biri vardır belki diye buraya yazayım dedim :) Fotoğraflarını gördüm orada temiz görünüyordu fakat canlı olarak görmek lazım tabi hatta bulursam daha iyi anlayan biriyle gitmeye calısıcam :)

@Burakb993 bomboş bi uçak ise ancak ücretsiz alırlar ama istanbul uçakları.... Durum malum full gidip full dönüyolar

• Beğen
Bisikletim ptt kargo ile geldi. Lüleburgaz'dan Kutahya nin bir ilcesine satici kargoya verdim dedikten 18 saat sonra kargo elimdeydi.

Sasirtici degil mi :D

70 TL odedim.

İçinde ekstra aynakol, pedal, iki canta, alet edevat iki lastik +11 kiloluk da bir bisiklet vardi

@Ulaş Çavuşoğlu Bir kaç yerde duymuştum ücretsiz taşındı diye de o yüzden söyledim. Kesin bilgim yok tabii. Dediğiniz gibi yoğunluk ile ek ücret hatta daha fazla ücret bile talep edebilirler.
@Emre Tekinarslan Rica ederim. En iyisi durumu anlatıp oradan öğrenmek. Genel olarak bisikletin durumuna bakın. Sürün vites geçişlerine ve frenlerini kontrol edin. Kadrosun da çatlak kırık-vuruk var mı ona çok dikkatli bakın. Jantların akort durumuna bakın. Aklıma gelen şeyler bunlar. Zaten daha bilgili arkadaşlar yorum yapacaktır. :)

• Beğen
@Atalay ÇELİK

70 lira PTT Kargo için biraz fazla geldi bana. SunExpressin sitesinde baktığımda 30 KG'a kadar bisikletler özel rezervasyon yapılırsa iç hatlarda kg başına 6 TL ile ücretlendiriliyormuş. Bu hesaba göre bisiklet 10 kg olsa 66 Lira ödeyeceğim. Yani demek istediğim aşağı yukarı aynı paraya denk gelicek ama sizin ekstralarınız da varmış gerci.

@Burakb993 kutularken bol bol köpük sıkıştırın aralara aman dikkat birbirine çarpıp çizilip kırılmasınlar kutuyuda güzel ayarlayın hatta mümkünse bi bisikletçi yardımıyla kutulama yapın en iyi onlar bilir doğru düzeni teslimattan gelen 10 larca bisikleti açıyolar sonuçta

• Beğen
@Ulaş Çavuşoğlu
Eğer alma işlemini gerçekleştirirsem öncelikle Decathlona gidip paketleme mevzusunu konusucam yoksa başka bir bisikletçiye gidip paketleme hususunda yardım almayı düşünüyorum. Hiç olmadı kendim yapıcam tabi sizinde önerilerinizi alıp :)

@Murat.Bagci
Buradaki kutuya 12000 gr yazdım 19 TL çıktı. Doğru mudur acaba? Arkadaş 70 liradan bahsetmiş yukarıda

@Emre Tekinarslan boşuna decathlona gitmeyi uğraşmıyolar adamlarım bisiklet bölümü çalışanları sanki silah zoruyla oraya konulmuş gibiler yol bisikletine park ayağı takıyolar düşün durum vahim git sahilde bi bsikletçiye delta aktif pedal vs oralarda 3-5 liraya profesyonel yardımı yaparlar sana @Delta zaten. Forumunda sponsor firması

Fiyatı kafadan salladım tabi onların biliceği iş :islik:

• Beğen
@Emre Tekinarslan SunExp'in bisiklet ucreti ayriydi valiz ucretlerinden farkli olabilir. Direk MH arayip ogrenseniz daha sogru olur.

Kargo kullanacaksan diye soyledim.

18-19 kilo gibi bi kutum vardi benim

• Beğen
@Emre Tekinarslan kutunun eni boyu yukselik bilgilerini girmeden yazmissiniz kargoda desi miktari onemlidir. o da tek kiloya bagli degildir zaten

@Ulaş Çavuşoğlu

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Eğer alırsam bunu göz önünde bulunduracağım. Çok sağolun

@Murat.Bagci
Haklısınız. 80-90 liraları buldu. En mantıklı seçenek otobüsle getirmek gibi...

@Atalay ÇELİK
Dış hatlarda farklılaşıyormuş. Dediğiniz gibi aramam lazım. Cevabınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Geri