Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT Kargo

@Emre Tekinarslan İşin uçaklı kısmını bilemem ama eger ptt kargo ile yollayacaksan bisiklet kutusu bulmaya çalış ve sonra iç kısmından güzelce destekle(bulabilirsen strafor,balon naylon vb.)PTT kargo da çalışan birisi olarak şunu söyleyebilirim.İst-İzmir arası ekspres arabası ile gelecek bisikletin izmir'e kadar.Oradan da Aydın'a,adres veya şube teslimi isterseniz Aydın'dan da istediğiniz seçeneğe teslim edilecek.Ekspress aracı cok yogun bir arac degil,bi zarar gelmez ama yine de tedbirinizi alın derim.Ha ucakla ücretsiz tasınır ya da cok cüzi bir miktar alınacaksa ucak tercihiniz olmalı.PTT kargo'da tutacagı ucret 35-40 tl yi geçmeyecektir.Herhangi bir şubeye gidip kabul servisinde calısan arkadaslardan birine hesaplattırabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: sspl
Scudo
Fiyat makul bence elimdeki iki bisikleti seneye yollayacagim memlekete cnkü :) daha once sadece kadroyu 20 liraya istanbuldan ankaraya yollamistim , sadece strec film kullandim basina bir olay gelmemisti

Ortalama 2 kiloluk jant setini Ankaradan-İstanbul'a 40 TL'ya getirdiler. En az 80-100 lirayı gözden çıkar.

• Beğen
nisan ayıında istanbuldan adanaya onurair le 25 tl ödeyerek getirmiştim bilginize

arastırmalarıma göre de en ucuz onurair taşıyor

• Beğen
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize.
Bisiklet alma durumu kesinleştiğinde alternatifleri tek tek gözden geçireceğim ve bana en uygununu uygulayacağım.
Ayrıntıları buradan paylaşırım tekrardan. Benzer işlemi yapmayı düşünen arkadaşlara referans olur.

Bu konuyu hallettiğimize göre sorduğum 2. soru hakkında bilgisi olan arkadaşlardanda fikirlerini bekliyorum.

@Emre Tekinarslan Ben de salı günü işe gittiğimde şu fiyat konusunu bi kesinleştireyim.Sanırım ağırlık olarak ortalama 15 kg olsa olur.

İkinci sorun için kesinlikle bilen biri ile gitmeni öneririm.Hatta o şehirde yaşayan bir bisikletliden yardım isteyebilirsiniz.

@Barış TURAN
Aynen hocam. 10-11kg civarı bisiklet, paketlemesiyle brüt 15 diyebiliriz. çok minnettar kalırım.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Aşağıdaki link, kargo bölümündeki Ptt memurunun kullandığı arayüzün neredeyse benzeridir. Bisiklet kutusu ile göndereceğini düşünerek desi oranlarını gir, ilgili bölümleri işaretle bu rakamın 3 aşağı 5 yukarı aynısı çıkacaktır.

(link)

• Beğen
@Emre Tekinarslan
ptt kargo eskiden sadece ağırlık hesabı yapıp 15 lira gibi fiyatlara bisiklet gönderebiliyormuş. bundan 3-4 sene kadar önce arkadaşıma bisiklet göndermeye çalıştığımda oradaki görevli eski düzenin artık işlemediğini söyleyerek (daha sonra internetten de öyle olduğunu öğrendim) ağırlık yerine desi hesabı yaptı. yani mal hafif olsa da çok yer kapladığı için hacmini hesaplayarak ücret çıkarmıştı ve 50-60 tl gibi bir fiyat söylemişlerdi. sürat kargoya gidip 10-15 lira daha düşük bir fiyata göndermiştim en sonunda.

@Emre Tekinarslan hocam anladığım kadarıyla bisikleti İstanbul'dan alıp Kuşadası'na döneceksiniz.
O zaman şu öneriyi yapayım istedim; eşyalarınızı kargoya verin, bisikleti de düzgünce paketleterek uçakla beraberinizde götürün.
Ağırlık 20 kg'yi de aşmadığından uçakta ekstra bagaj maliyeti çıkmayacaktır.
Bisikletçiler genellikle yeni bisikleti açıp monte ettikten sonra bisikletin kolisini (yani ambalajını) çöpe atıyorlar.
Böyle bir karton ambalaj temin ederek bisikletiniz düzgünce paketlenebilir düşüncesindeyim...

• Beğen
Merhabalar
Ptt kargo cumartesi günü dağıtım yapıyormu kargo benim adıma kayıtlı değil ben pttye gidip alsam sorun çıkarmı kimlik istiyorlarmı teşekkürler :)

@kutlucan merkezdeki açık gözüküyor ama kargo benim adıma değil oraya gidip alabilirmiyim sorun çıkarmı

Cumartesi ptt kapalı değil.
Bazı ptt ler açık, internetten telefonunu bulun ya da direk gidip bakın..

• Beğen
Tepkiler: kursatxxx
Biraz önce kargo teslim aldım :) Bulunduğunuz yere, şubeye ve kuryenin izin durumuna bağlı olarak değişebilir. Eğer kargo sizin adınıza değilse vekalet veya faks olmadan verme ihtimalleri çok çok düşük. (Yüzde 2 falan)

Anladım :) cevaplarınız için teşekkür ederim

@Ali.K

%2'yi nasıl hesapladın be kardeşim. :) O değil de senin herhangi bir günün herhangi bir saatinde 'biraz önce kargo almış olma ihtimalin' %90'ın üzerindedir.

• Beğen
Tepkiler: yokgibi ve Ali.K
merkezler öğlen 12-13 e kadar açıktı galiba

Geri