Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Özgür KK

Peki o sunum ücretini ürünü getiren adama mı verdiniz? Bir yerlere gidip işlem falan yaptınız mı?

Scudo
Kutunun Üzerinde Yazıyor Damga Vergisi
@Serden Us
Zaten Gelen Kargoyu tekrar açıyorlar incelemek için öylede bir bantlıyorlar ki Allaha Emanet.1 ay önce ptt'de çalışan görevli benim pakettekini görmemiş bende sonra başım bunlarla belaya gitmesin diye söyledim de verdim ücretini.

• Beğen
Tepkiler: S26
@can akıncılar

Hocam onu hatırlatmanıza gerek yok. Keyfi alıyorlar sunum ücretini. En azından bizim burda öyle. Hafta içi üç tane yurtdışı kargom geldi. Hiçbiri için de gümrük sunum ücreti almadılar. Paketlerin üstünde de böyle bir etiket yoktu.

Kaptan benim bir pakette sıkıntı oldu.Baktım 1 aydır gelmiyor aradım ptt'yi kardeş ne ayak paket büyük diye fatura tutuyormu diye inceledik dedi.Yahu 10 tane aynı paketten geldi hiç bir şey olmadı da bunda mı sıkıntı oldu dedim (ki pakette küçüktü).Eve de tebligat yollamışlar gittim Ordu Bilmem ne müdürlüğüne gidin diye...Telefonda iki dakikada hallettim.Ama ptt'de azarlamadığım adam kalmadı hep aynı numaraya yönlendiriyorlar çalışanlar tanımaya başladı...En Sonunda 1 haftadır 30 km'lik yere gönderemediniz gidin dedim Arasa,Yurt içi kargoya filan verin parasını karşılıyacam dedim.

Evet, ptt nin ne kadar dengesiz bir firma olduğunun kanıtı. Önceki kargolarımda yaşadığım sorunları hatırlarsınız, 2 ayda gelmişlerdi ve kurye eve getirmeyip 2 gün sonra iadeye vermişti.

Bir de buna bakın, tek fark diğerler China Air Mail ile geldi bu ise Hong Kong Post ile geldi.

1843 dosyayı görüntüle

Ben de şimdi ukim denen yerin ne iş yaptığını sormak için arıyorum.
2 km ötedeki kargomu alamama sebebini merak ediyorum...

an itibari ile 5 ocak da verdiğim sipariş ankara sınırlarında AMA! 1 aralıkta verdiğim sipariş halen ve halen işlem görülmemiş halde bu nasıl bir olaydır arkadaşlar!

Ekran Alıntısı.JPG Ekran Alıntısı.JPG

@VeyselKobal

Merhaba,

Merak etmeyin. Benim bilgilerimde yarım yazıyor. DHL sitesinde bütün adres görünmüyor. Karakter limiti var sanırım.

Daha öncede karşılaşmıştım aynı durumla. Paket geldiğinde üzerindeki adresin gayet düzgün bir biçimde yazdığını göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: V.K.
@Mustafa Y.

Çok sağolun, içimi rahatlattınız :)

Benim kargo için gümrüğe gittim. Orda kontrolü yapacak memurla görüştüm.
Kargonun içeriğini sordu ben de söyledim.
Ukim veya kim(artık neresi paketi kontrol ediyorsa) oranın niye paketi kontrol için gönderdiğini sordum.
İçeriğiyle alakalı olarak kontrol etmeleri için buraya yollamışlar.
Memur benden fatura felan istedi perşembe günü gidecem inşallah geri gönderme gibi bir şey olmaz.
Bir mineral yağ için nelerle uğraşıyoruz...
Eğer o yağ olmasa direkt olarak adresime geliyormuş, onun yüzünden buranın gümrüğüne kontrol amaçlı göndermişler.

@Yavuz SOYLU

Kargolar İngiltere'den genelde hızlı gelir. ABD'den gelen bir siparişimi 1.5 ay beklemiştim. Bir tanesi de ABD içinde bir çok eyalet gezip ülke dışına hiç çıkmadı 1 ay sonra takip kodu deaktif olmuştu. o_O

Sizi endişelendirmek için söylemiyorum tabii ki ama bunlar arada sırada olan şeyler. Daha 10 gün olmuş merak etmeyin kargonuz gelir.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Beni biraz önce ptt çağrı merkezinden aradılar, 444 1 788. Başka birisiyle konuştuğumdan açamadım, bir tahmini olan var mı ?
Şu an Türkiye içerisinde 1 tane kargom var sadece, o da bugün dağıtıma çıktı ama halen gelmedi.

@Yunus Emree

Yunus Emre, ben surekli Posta Isleme Merkezi'ne gidiyorum bu gibi durumlar sebebiyle. Oncelikle bu tip durumlarda kontrol etmek oradaki memurlarin gorevi, ve senin durumunda siparis verdigin urunu dogrudan geri gonderme haklari mevcut. Bunun yerine analize de gonderebilirler ama bu hem zaman hem de maliyet olarak senin de onlarin da kabul etmeyecegi bir surec. Butun bunlari goz onunde bulundurarak urunu almak istiyorsan, bence gorevli memura dogrudan bunun bisiklette kullanacagin bir yag oldugunu, Turkiye'de olmadigi icin yurtdisindan siparis verdigini, onceden bir sakincasi oldugunu bilmedigini soyleyebilirsin. Urune ihtiyacin oldugunu guzel bir dille anlatirsan gormezden gelebilirler.

@Özgür KK

Adresle ilgili bir sorun var ise size ulasmaya calisiyorlardir.

@9magiko
Paket kontrol edileceği zaman oraya gidip durumu açıklayacam sorun çıkaracaklarını sanmıyorum ama inşallah sorun çıkmaz.

13 Aralık günü aliexpresden verilen kargo dün bahcelievlere gelmiş.Açık uyuşmazlıgına 3 gün kalmıştı.Bugun dagıtıma cıkar umarım.Birde bike discount tan 6 ocakta aldıgım polar cs500 dun bahcelievlere girişi olmuş.Yine aynı siteden bir gun sonra aldıgım campagnolo shamal jantlar ve ultegra 6800 ruble den ses yok.

Selam arkadaşlar çok acil bir sorum var

PTT kargo takip sitesinde 70.6 lira gümrük ödemesi gözüküyor benden 143 lira istiyorlar bu nedendir nasıl çözümlenir teşekkürler bide chain reaksions sitesi adresimi tam basmamış postaneye bırakmış postacı şimdi aradı söyledi

@Yavuz SOYLU

Kargo hariç bedelin % 18 veya 19 unu hesaplayın ne çıkıyor yanlışlıkta olabilir veya kktc de olduğunuzdan vergi farkı olabilirmi öncelikle bunları bilmek lazım.

Yok Türkiye'ye gönderdim kargoyu ben oraya geleceğim için kargo dahil 150 dolar kargo hariç 143 dolar 330 340 gibi bir rakama denk geliyor yüzde 18i 70 lira zaten neden böyle oldu anlamadım

Devlet kargoları öncelikli olmak üzere, ülkeler arası sevk'lerde christmas sebebiyle yoğunluk problemi var. Zira Kasım 15'inde Aliexpress'ten aldığım ürünler henüz gelmedi. Allahtan ümit kesilmez diyelim, modaya uyalım :)

Geri