Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Kerim BEŞER

Direkt kredi kartıyla ödeme yaptım,sorun çıkmadı. Umarım adresi yazarlarken sorun olmaz bunun için de posta attım,bakalım. Teşekkürler ilginiz için.

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
Scudo
@9magiko

içlerinde takipli olan bir tek merlin diye hep merlinden alıyordum. daha önce de bir jant seti almıştım sorunsuz gelmişti ama umarım bu sefer dediğiniz gibi olmaz. ptt nin de takip sistemi değişmiş ama çok da iyi olmamış. bakalım bekleyelim görelim. cevap için teşekkürler.

@münir.k

Tek avantaji takipli olmasi evet, ama 1 ayda geldikten sonra hele bu halde gelince takip etmeseydim diyor insan. Ben CRC'den topluca aliyorum kargoya da 20-25 dolar veriyorum hem takipli hem hizli geliyor. Merlin'le ugrasmaktan iyidir. "O cizikler normal, bize Mavic oyle yolladi biz de aynen size yolladik" diyebilen bir firma hakkinda baska yorum yapmaya gerek yok herhalde.

ChainReaction'da da sorunlu kargolar geliyor ama boyle bir durumda eminim en ufak bir soru sormadan hemen gerekeni yaparlardi.

Merlinden Xt I Spec Vite Kolu Aldım Ptt canını okumuş e mail çektik bir haftada yenisini gönderdiler vidaların.

@Özgür KK

Evet, şikayetler işe yaradı. bugün doğrudan buraya teslimat yapan kurye beni aradı. Güzelce telefonda kavgamı yaptım, içim rahatladı.
Adam resmen dalga geçiyor, 1 tane kargoyu getirmiş evde yokmuşum, zilde adım yazmıyor diye buraya oturmadığımı düşünüp iadeye vermiş. Diğer kargoları da getirdim evde yoktun diye dalga geçiyor. 4 kargonun 3 ünde sabahtan akşama kadar evde bekledim, göz göre göre yalan söylüyor.

Şikayetler işe yarıyormuş, ptt şikayet ve bimer e şikayet etmiştim, güzel oldu. Telefon numaramı da kaydetti, bundan sonra sıkıntı olursa doğrudan seni aryacağım dedi. Ama iade giden paket için yapılacak bir şey yokmuş, PİM de görünüyor paket.

Acaba BİMER şikayeti mi işe yaradı, yoksa ptt şikayet mi ? Ptt şikayet takip de son aşama kağıthane dağıtım merkezi görünüyor, bimer de de en son ptt ye iletildi yazıyor.

Yakın zamanda Evans'tan alışveriş yapan oldu mu acaba?
Bir sele satın aldım, 27'sinde kargolandı ama hala gelen giden bir şey yok. Yeni yıl diye mi gecikti yoksa kayıp mı oldu anlayamadım.
Evans "1-2 gün daha bekleyin, bu aralar mutlaka varacaktır" dedi ama artık umudum yitmeye başladı...
Takipsiz olunca da insan daha bir kıllanıyor :).

@Erdal YILMAZ

Hocam firma linkini verebilir misiniz acaba ? Bende forma almayı düşünüyorum fakat iyi bir yer bulabilmiş değilim.

@Edip Dinçer

Var.
27'sinde kargoya verdiler. 14 Ocak'a kadar gelmiş olmazsa bakarız dediler.
Gelmedi :D
Yarın tekrar göndermelerini isterim.

@Can Vural

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@Edip Dinçer

6 Aralıkta Evanstan alışverişim oldu. benim kargodanda haber yok. Neredeyse 40 gün oldu. Yalnız Kasım ayında CRC den yapmış olduğum alıverişte de böyle bir problem yaşamıştım, 25 gün bekledim arkasından yazışmalarımız oldu aynı üründen tekrar gönderdiler derken her iki üründe 35 gün sonunda 5 gün ara ile peş peşe geldi. Fazladan gelen ürünü iade etmek gibi bir seçenek olmadığı için şimdilik Evans'a mail göndermedim. Beklemedeyim.

• Beğen
O zaman çok da işkillenmemeliyim.
Neyse biraz daha bekleyelim madem :).

21'inde Merlin'den verdiğim sipariş dün geldi. 22'sinde verdiğim sipariş daha Türkiye'ye giriş bile yapmadı. Üstelik Hollanda'ya aynı gün sevk edilmişlerdi. Bi sıkıntı var ama bekleyelim bakalım.

• Beğen
Ptt den kaynaklı bir sorun yaşadığınızda şikayet etmekten çekinmeyin, her ne kadar şaşırtıcı gelse de ciddi bir şekilde ilgileniyorlar :)
Giden kargo için bir şey yapılamıyor ama en azından sonrakiler sorunsuz gelecek gibi görünüyor.

Gözünü sevdiğim Rapha. DHL Express ile ücretsiz yolluyor. Dün akşam İngiltere'den verdiler, bugün Türkiye'ye gelmiş.

DHL aradı gümrük belgelerinizi iletebilir misiniz diye. 1 2 gün içinde paket elinize ulaşmış olur dediler. Toplasan 4 gün sürüyor en fazla.

Tübitak'ın başına hayvanat bahçesi müdürünün atandığı bir ülkede, PTT'nin düzgün çalışmasını bekleyemezsin tabi.

işin ilginç yanı eskiden düzgün çalışan sistemin iyileşeceğine kötüye gitmesi. geçen senelerde 3 günde bile geldiği oluyordu düz posta ile. şimdi 8-10'dan aşağı inmiyor.

6 ocakta Bike Discount dan verdiğim siparişi az önce aldım.Fakat bir gün sonrasında verdiğim sipariş daha yok piyasada:)

• Beğen
Tepkiler: Ertuğrul Mengi
PTT ile E-posta üzerinden iletişim kurabilir miyim ve şu adres mi info@ptt.gov.tr ? İlla aramam mı gerekiyor veya , bilgisi olan paylaşır ise sevinirim.

19 Kasım 2014 Tarihinde vermiş olduğum ürün hala teslim edilmedi ve PTT nin sorgulama sayfasında da yer almıyor :(

Derken kargom geldi :D PTT sitesinde hiç bir hareket gözükmüyordu tam konu ile ilgili yardım isterken ki yukarıda yazmıştım paylaşacaktım önümde duruyor şu an :D

Sonuç olarak ümidinizi kesmeyin :)

Dosyalar

• 20150114_154305.jpg
    20150114_154305.jpg
    109,9 KB · Okunma: 47
Geçmiş olsun bu arada..Ptt nin işine akıl sır ermiyor gerçektende.

Ben de evans'dan iki adet lastik sipariş etmiştim. Bir ayı geçtiği halde gelmeyince para iadesi istedim sıkıntı çıkarmadan verdiler. Ama yine de çok sinir bir durum. Benimki acele değildi ama acele de olabilirdi. Sadece para iadesi ile mağduriyeti çözemezler. Vakit kaybı oluyor.
Bundan sonra sadece takip sistemi olan sitelerden alışveriş yaparım.

• Beğen
Tepkiler: evrenozbilen
@Edip Dinçer
Ben de aynı durumdayım; 26'sında sipariş verdim, aynı gün yolladılar, hala gelmedi.

Geri