Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Neyse beklemedeyız alcaz elbet :D

Scudo
Ula ben şubeye gidiyordum kargo eve gelmiş annem aramasa gidiyordum olmayan kargoyu aramaya.

Türkiye'ye ücretsiz kargo var mı acaba bu siteden? Gönderiler için takip numarası veriyor mu? 130€ civarı alışveriş yapma durumum var.

ben su ürünü aldım 20 günde geldi istediğim gibi ürün tavsiye ederim

(link)

paypal dolandırıcılıktan 25mn dolar para cezasına çarptırılmış haksız aldığı ücretleri iade edecekmiş bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

bike-components sitesinde tedarik süresi 2-7 gün diyen ürünlerden alan var mı daha önce?
Sitelerde güvenemiyorum bu tür alışverişlere, çoğu iptalle sonuçlanıyor çünkü.

Benzer şartlarda alışveriş yapan varsa bilgi verebilir mi?

Yeni bir konu açmak istemedim o yüzden "ilk" yurtdışı alışverişim sonuçlandığı için Süreci anlatmak istedim.

Öncelikle aradıklarım lastik ruble ve pedaldı. Continental Raceking 27.5 iki adet lastik, Sram pg951 ruble ve BB Downhill pedal aldım. Bu ürünler için kargo dahil en düşük fiyatı bike-components.com'da buldum ve toplam 78 Euro ödedim ama kargo 15 Euro civarındaydı. Yani ürünler yaklaşık 63 Euro.
9 Mayıs günü siparişi verdim cuma akşamdı onlar Pazartesi günü kargoya vermişler ama ben takip kodunu içeren maili almamıştım. O şekilde bir hafta bekledim ve sonunda online destek bölümünden yardım istedim . Bana zaten gönderdiklerini söylediler ama yeniden gönderdiler belki ben sildim bilmiyorum sonuçta sapasağlam takip kodumu aldım.

Takibe göre dhl paketi gümrüğe teslim etmişti, birkaç gün sonra kargo PTT'ye teslim edildi zaten o sırada normal koddan farklı harfle başlayan bir kod veriyorlar o PTT'de çalışıyor. Kargo PTT UKim'e girdikten 2 gün sonra KİM'e devredildi sonra da hemen Samsun'a yolladılar. Dün yola çıkan kargom bugün geldi ve gümrük ücreti sadece 3.6 lira.

Sonuç olarak bu süreç 11 gün sürdü ama tek tavsiye edebileceğim şey belki siz Euro kuru olarak daha pratik bir yol bulursunuz. Ben direk Türk Lirası hesabı olan işbankası bankamatik kartımdan çektirdim ve normal kura yakın çok yakındı.

O'nun dışında paketi açınca herşey tamam olacak ama bir şüphem yok zaten :)

Herkese sağlıklı pedallamalar, hayırlı günler ✋

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve S26
Ve işte sapasağlam parçalarım :)

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    97 KB · Okunma: 78
Bisiklet alipta gumrukte vergi yemeden gecirenler var mi

şöyle bir şey yaşayan var mı, ptt izmir çankayadaki adres yerine bornovaya göndermiş paketimi ve teslim edilemedi demiş(bravo) dün sabah, o saatten beri bir işleyiş bir ilerleme yok

121/05/201522:45:00Gonderi musteriden alinmistirReceive item from customer (Otb)--Malaysia (Yurt Disi)
222/05/201514:49:00Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)The item was forwarded to the destination country (Otb)--Malaysia (Yurt Disi)
323/05/201503:30:00Gonderi yurtdisina sevk edildiSend item abroad (EDI-received)--Malaysia (Yurt Disi)
425/05/201507:44:50PTT İşyerine GirdiYurtdışı Kabul Geliş Kaydı YapıldıİST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİMBAKIRKÖYİSTANBUL(AVR)
525/05/201507:45:26Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindiReceive item at office of exchange (Inb)--Turkey
625/05/201510:44:50Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen)Send item to customs (Inb)--Turkey
725/05/201513:22:59PTT İşyerine GirdiTorbaya EklendiİST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİMBAKIRKÖYİSTANBUL(AVR)
825/05/201516:30:50Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk EdildiSend item to domestic location (Inb)--Turkey
926/05/201502:44:03PTT İşyerine GirdiPosta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine GeldiİZMİR P.İ.M/İZMİR P.İ.MİZMİR P.İ.M.İZMİR
1026/05/201507:13:52 PTT İşyerine GeldiİZMİR P.İ.M/İZMİR P.İ.MİZMİR P.İ.M.İZMİR
1126/05/201508:03:17 PTT İşyerine GeldiBORNOVA PDM/BORNOVA PDMBORNOVAİZMİR
1226/05/201508:15:48 Dağıtıcıya Verildi-Cihet No:40079352BORNOVA PDM/BORNOVA PDMBORNOVAİZMİR
1326/05/201511:15:48Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen)Unsuccessful item delivery attempt (Inb)--Turkey

@obezkirpi

valla kardes ben ebaydan 4 siparis verdim 3. süde an itibariyle geldi hiç kargo takibi bile yapmadım.Herhalde cok sanslıyım yada adrescok belirleyici..zaten kargocuda beni tanıyor artık böyle çinden devamlı ne alıyorsun diyor :D

son arka far kaldı ilk verdiğim sipariş bakalım oda gelecekmi. :)

gidip elden almayı dene yada ptt ye git bulundugun şubeye iste.

@devilmycarlos
benimkiler de ortalama 20-21 günde geldi hep ama bu sefer çalışan bir tracking no eklemişler, ben de bakayım neymiş bu dedim, gerilim oldu yahu

@obezkirpi dağıtıcıya verildiği yazdığı zaman"Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen)"yazıyo normal bişey bu ,1-2 gün içinde gelir.Bende de aynısı oluyo 1-2 gün içinde memur getiriyo.

@obezkirpi

güzel ne aldın memnun kalırsan belki bende düşünürüm daha eksikler var :)

@devilmycarlos

3x ledli fenerden aldım, 2lisi vardı zaten çok memnundum, aslında yedek 18650 pil pack arıyordum ama 3lü lambadan aldım 2liyi arkadaşıma vereceğim.

(link)

ben aldıktan sonra adam turkiyeye shippingi kaldırmış malesef

bende amazon'dan topeak gidon çantası aldım fiyatı indirime girmiş (link) 41$ + 12$ kargosu var kargo ücretinide canlı desteğe bağlanıp sildirdim kargo bedava oldu.

• Beğen
Tepkiler: devilmycarlos
@obezkirpi

olsun ben bunun 2 li olanını aldım zaten memnunum.batarya 12000mah ama yinede cabuk bitiyor gibi.ama ışıktan memnunum aydınlatma güzel.

Geri