Yeni bir konu açmak istemedim o yüzden "ilk" yurtdışı alışverişim sonuçlandığı için Süreci anlatmak istedim.
Öncelikle aradıklarım lastik ruble ve pedaldı. Continental Raceking 27.5 iki adet lastik, Sram pg951 ruble ve BB Downhill pedal aldım. Bu ürünler için kargo dahil en düşük fiyatı bike-components.com'da buldum ve toplam 78 Euro ödedim ama kargo 15 Euro civarındaydı. Yani ürünler yaklaşık 63 Euro.
9 Mayıs günü siparişi verdim cuma akşamdı onlar Pazartesi günü kargoya vermişler ama ben takip kodunu içeren maili almamıştım. O şekilde bir hafta bekledim ve sonunda online destek bölümünden yardım istedim . Bana zaten gönderdiklerini söylediler ama yeniden gönderdiler belki ben sildim bilmiyorum sonuçta sapasağlam takip kodumu aldım.
Takibe göre dhl paketi gümrüğe teslim etmişti, birkaç gün sonra kargo PTT'ye teslim edildi zaten o sırada normal koddan farklı harfle başlayan bir kod veriyorlar o PTT'de çalışıyor. Kargo PTT UKim'e girdikten 2 gün sonra KİM'e devredildi sonra da hemen Samsun'a yolladılar. Dün yola çıkan kargom bugün geldi ve gümrük ücreti sadece 3.6 lira.
Sonuç olarak bu süreç 11 gün sürdü ama tek tavsiye edebileceğim şey belki siz Euro kuru olarak daha pratik bir yol bulursunuz. Ben direk Türk Lirası hesabı olan işbankası bankamatik kartımdan çektirdim ve normal kura yakın çok yakındı.
O'nun dışında paketi açınca herşey tamam olacak ama bir şüphem yok zaten
Herkese sağlıklı pedallamalar, hayırlı günler ✋