@Ali.K tek paket 75euroyu geçmediği için vergi yansıyamazdı. Aradaki fark çok az doğru söylüyorsunuz ancak asli çekincelerim kağıt işleriyle paketin bana ulaşma süresinin uzaması, paketin dhl deposuna gitme ihtimali ve benim dhlye depo ücreti ödemek zorunda kalmam ve son olarak paketin eve gelememesi sonucu benim 1 günümü ordan oraya bu işlere ayırma ihtimalim. Neyse ki korktuğum başıma gelmedi de bir sıkıntı yaşamadım. Kur konusunda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim dikkat edeceğim.
@M.Furkan Kurt@Kubilay Özdemir Ben chainreactioncycles dan shimano hidrolik fren yağı aldım gümrüğe falan takılmadı...Sürekli söylüyorum bu işler memura ve ruh haline bağlı...
Ahh PTT ahh.. Normalde hafta sonu merlinden verdiğim siparişler . Bazen perşembe ama genelde cuma elimde olur.
Bu hafta sonu verdiğim sipariş de dün sabah ülkeye geldi 2 saatte gümrük şu bu halloldu. Dün 13:55ten beri PIM de bekliyor . Yazık. Dün sevketseler . Bugün teslim edilirdi.
Bu akşam sevkedecekler muhtemelen yarın cumartesi diye PTT getirmeyecek ve ben hafta sonu pedalsız kalacağım
Genelde cuma Cumartesi günleri böyle son durum gözüktüğünde, pazartesi teslim ediliyordu... Bu sefer olur mu bilmiyorum çünkü ilk defa gümrüğe takıldı... Gelirse eğer baya kısa sürede gelmiş olacak...
An itibari ile doların 2.93,euronun 3.39 tl olması ile ilk defa ciddi bir yurtdışı alışveriş sorunu yaşıyorum şu anda.An itibari ile pek bir espirisi kalmadı yurtdışından birşey almanın.
UKİM'e yönlendirilmesi vergi ödeyeceğiniz anlamına gelmez. Havalimanı gümrüğü, paketleri bazen UPİM'e, bazen de direk UKİM'e yönlendirebiliyor. Uluslararası Kargo İşleme Merkezi (UKİM)'de kontrolden geçip, Uluslararası Posta İşleme Merkezi (UPİM)'e ve oradan da size en yakın Posta Dağıtım Merkezine gelecektir.
arkadaş en çok sinirime dokunan da şu, adam ingiltereden 3 günde istanbula gönderiyor ki bir kaç yerde aktarım yapıldığı halde.
adamın 3 günde ingiltereden türkiyeye gönderdiği kargoyu ptt 4 gündür cevizlibağ'dan eyüp'e ulaştıramıyor.
gel de sinir olma.
1 haftadır iki ayrı ürün istanbul pim de ya sistemde sorun var yada çok yoğunlar anlamadım ilk defa bu kadar uzun süre beklediğini gördüm ya ukime giderdi yada kendi ilindeki pime gnderiyorlardı
Merhaba, bana yardım edebilecek biri var mı acaba ? Ben aliexpreesden nike ayakkabı siparişi verdim ve bekledim. Türkiye'ye geldi ama işlem bekleniyor yazısında kaldı. Biraz araştırdım. Vergi gibi ücret felan bişeyler okudum. Sonra ukimi aramaya karar verdim. En son ulaştım ve nike ayakkabılar anlaşma gereyi artık gümrükte kaldıgını ve geri veya size gönderim yapamıcagız dediler. Yani yandı mı dedim evet dediler. Sizce ne yapmalıyım. 2sinde gelmiş 1 haftayı da geçti. Gecen pttden baktıgımda geri gönderiliyor diye bilgi çıktı. Şimdi ise alttakini görüyorum tekrardan. Yardımcı olur musunuz.? Teşekkürler