Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Gökhan Toros

Pek karistirmamak gerek diye dusunuyorum, yeni sistem daha iyi olduktan sonra goz alisir birkac gunde tasarima. Sizinki gelsin yorumlarinizi paylasirsaniz, memnun kalirsaniz belki ona gore siparis verebilirim. Tesekkurler. :in:

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Scudo
Merlinden Bir Arkadaşım Slx Hidrolik Set ve Balata Almıştı,ondan bir gün sonra bende bir kaç parça siparişinde bulundum.Benim Parça Geldi Onun ki Halen Yurt dışı Gözüküyor..Sonra Geçtiğimiz Cuma Bir Sipariş daha çektim oda Türkiye'de geldi gelecek elime Arkadaşın ki Halen Yurt dışında.

Benimde bike-components.de den 9 Kasımda verdiğim sipariş 25 kasımda elime ulaşmıştı ve kargoyu teslim aldığım gün bir sipariş daha çıktım halen ülkemize girmediği görünüyor. Bu arada takip numarası benimde yoktu siteye mail attım aynı gün gönderdiler takip numarasını. Şuan 27 kasımda Türkiye ye gönderildiği görünüyor ama PTT den sorguladığımda halen paket ortada yok.

Yukarıda da belirtildiği gibi yılbaşı alışverişlerinden dolayı bir yoğunluk var sanırım.

Burada bile bir sürü paket bulduk sıra bekleyen.
Demek ki bizim paketler havaalanında, bi köşede yerde işlenmeyi bekliyor...

benim de yurtdışından gelen ürünüm hareketsiz şekilde bekliyordu. hergün kontrol ederim.
bugün sabah baktığımda hala Türkiye'ye giriş yapmamış olarak gözüküyordu.öğleden sonra bir baktım, dağıtıma çıkarılmış. şok oldum :)

normalde kargo Türkiye'ye ulaştıktan 3 gün sonra evimde oluyordu. sanırım barkot kayıt işlemlerini bu aralar aksıyor.

merlincycles`dan aldığım ürün 12 sinde kargoya teslim edildi, 14 ünde eskişehire ulaştı, 15 inde DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI yazıyor ama hala gelen giden yok, bugün de ulaşmazsa benim kargoya ulaşmam gerekecek gibi. Bunlar tutar kargoyu geri gönderirler yoksa

wiggle'dan ekim başında bir kışlık jersey almıştım, takipsiz posta ile göndermişler. Bu saate kadar gelen giden yok, muhtemelen takipsiz olduğu için birileri iç etti ptt'de. Akşam evde pijama üstü olarak giyecek sıfır kesim fosforlu aero Jersey'i herhalde :)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Çetin
Kasım ayında Yurtdısından 6 tane urun sıparısı vermıstım.Taivandan sıparıs verdıgım urun 1 hafta olmadan elıme gecmıstı.Sıngapurdan da 19 gunde gelmıstı.Wıggledan aldıgım urun 26 sında Turkıyeye gırıs yaptıgı halde gumrukten 4 Aralıkta cıkmıstı. Ne hıkmetse 3 tane sıparısımden ıkısınde ayın 20'sınden ıtıbaren hıc bır gelısme yok.Dıger sıparıste ıse ayın 27 sınden ıtıbaren herhangı bır gelısme yok.İşin komik tarafı aynı satıcıdan bır hafta sonra arkadasım aynı urunu aldı.Onunkısı Turkıyeye gırıs yaptı .Benım aldıgım urunde herhangı bır gelısme yok. Buradan gumruktekı arkadaslara selam ederım :)

@Eser Sevinç

Eser Bey bu durumla her gönderide aynı şeyi yaşıyorum Eskişehir'de. Galiba "dağıtıma çıktı" ifadesini erken giriyorlar. Dağıtıma çıktı yazdıktan sonra en az 2 gün geçiyor elime ulaşana kadar. En fazla 3-4 gün.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@Hakan Beşikçi

adam şuan danıştay üyesi oldu. memleket idaresi kimlerde. esprili olsun ok ama o makamdaki birine bu tavırlar yakışmıyor. ha ayrıca bu abimiz birde tenis federsyonu başkanlığı yapmıştı.

@Gökhan Toros
Gökhan bey sizinle aynı tarihte siparişleri vermişiz. Benimkiside gelmedi. TNT ile gelenlerin hepsinde şu an sorun var. Merlin TNT nin kendisinde bir sorun var dedi. Bende beklemedeyim. Dürüstlük yapıp siparişi bölmediğime bin pişmanım. Royaldekilerin hepsi çoktan geldi.

@osmankitay

27'sinde sipariş verdim, 28'inde kargolandı, 2'sinde de Hollanda'dan Türkiye'ye yollandı. O günden beri hareketsiz.

ebayden aldığım 3. takım eldiven de bana ulaşamadı.
Birisi hiç gelmedi parasını geri aldık.
Diğeri satıcı paranı geri ödedim, gönderinde sorun var dedi.
3. göndereli 1 ay oldu hala yok..
Takip no yok paket nerede bilmiyorum.

Bike componentsten alışveriş yaptım XB15502*** takip no bu oluyor heralde. Pttde hareket yok hâlâ, galiba erken endişelenen benim:)

-- gönderilerin bir kısmı ptt kaynaklı teslim edilmiyor

-- sanki size teslim için gelmiş yada bildirimde bulunmuş gibi işlem yapıyorlar
daha sonra ulaşılamadığını bahane ederek
ürünleri geldiği yere geri iade ediyorlar

-- bu arada üründe yurt dışı sitede hala taşıma aşamasında gözüküyor.

@skapilar

Biraz daha açıklar mısınız?

@Yunus Emree

O site içindeki sipariş numarası. Kargoyu takip etmek için size mail ile bir link gönderiyorlar. DHL'in sitesi. Kargo uçağı bindiğinde ise orda CL ile başlayan bir kod çıkıyor. Onu pttnin sitesinde kullanabilirsiniz.

bu konuda PTT bu ülkenin kanayan yaralarından birtanesi diyorum..görevli bana bir keresinde yoğunluktan falan bahsetmişti..iyide kardeşim defalarca çinden ingiltereden alışveriş yaptım elin oğlu çinden maksimum üç güne siparişini yoksa bile tedarik edip kargoya veriyo türkiyeye ulaştırıyor 1,5 milyarlık ülkede hiçmi yoğunluk yok..ama ptt nin eline ulaştıktan sonra en az bir hafta bekliyoruz...pazartesi merlinden aldığım dış lastik şuanda türkiyede görünüyor bakalım artık önümüzdeki hafta ancak ulaşır elime heralde :D

Geri