Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Murat B.

Mail attım. Bugün tekrar yollamışlar.
Bakalım neler olacak. Olaylar olaylar..

Scudo
@Yunus Emree

Hayırlı olsun, mineral yağ engel olmuş derken markasımı engel yoksa sıvı olduğu için engellenmiş mi kargo yada gümrük tarafından ?

info@ptt.gov.tr ' di galiba bende kask ve forma için mail attım kask geldi hatta cep telefonumuda yazmıştım arayıp kask geldimi diye sordular sıra formada bakalım bekliyorum.

@Ömer D.
Sağolun, gümrük memuru dedi İstanbul'dan buraya iade işlemi için gönderilmiş olabilir. Biz görmezden geliyoruz dedi şimdilik.
Aslında kanunen sıkıntısı yok ama sıvı olup ne olduğunu anlamadıklarından buraya göndermişler.

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_D
@Yunus Emree
Hocam Mineral Yağı Nasıl Aldınız Sıkıntı Çıkmadı mı:DBende Almayı Düşünüyorum..

@fatihtemizer

Gerçekten akıl sır ermiyor yahu, 2 Ocak'ta verdiğim sipariş henüz canım ülkeme giriş yapamadı.

aralığın 1 inde sipariş ettiğim ürün halen ptt'de işlem görmemesinden dolayı refund istedim bakalım ebay satıcısı ne diyecek.. istemiyorum 45 dolarımı geri versin bende başka bişiler'de harcayım.. beklemekten sıkıldım.

6 ocakta İngiltere - Taywan - ve Japonya'dan sipariş ettiğim 3 parça hepsi ulaştı bu lanet şey yok..

@can akıncılar
Çıkmaz mıI:)
Adamlar İstanbul'da kontrol edilen şeyi direkt adrese göndermek yerine pttye bırakmışlar oraya da gümrük memuru gelsin diye bekliyordum. (Heralde sıvı olduğu için iade işlemi yapılsın diye.)
Cumadan beri sırf gümrük memurunun yarım saatlik işi yapmasını bekledim.
Pttnin orda bekliyordum adamlar artık adımı ezberlemişti dışarıda görüp çağırdı görevli. Gümrüğe gidip kağıdı alabilirsiniz muayene yapıldı dedi.
Ben daha önceden gümrük memuruyla konuşmuştum içindeki sıvının bisiklet frenleri için kullanıldığını söyledim, o da perşembe günü siteden çıktı alırsınız felan dedi ben de fatura çıktısını felan götürdüm. Normalde bu tür sıvılar direkt gönderilir, siz beklediğiniz için bu sefer görmezden geliyoruz dedi. Teşekkür ettim ben de. Artık ömür boyu yeter bu yağ bana:)

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Bende önümüzdeki günlerde sıvı halde boya inceltici almayı düşünüyordum, 1 lt şişe olarak toplam 3 adet amerikadan, ama amazon.com Türkiye'ye gönderilir diye yazmış. Şimdi bu durumda sıvı olduğundan adamların insiyatifinemi kalmış ?

Ben de 30 Aralık'ta CRC'den aldığım kaskı bekliyorum. Merlin'e alıştık, takipsiz olunca hiç keyifli olmuyor bu bekleme işi. :p

Konuyu okuyunca ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim. Bugüne kadar aldığım ürünlerden sadece 2-3 tanesi gelmedi. Onlarda da hemen para iadesi yaptılar. Gelen ürünlere gelince: 2 haftada gelen de oluyor 2 ayda gelen de oluyor. EBAY para iadesi için gayet iyi çalışıyor. Oradan alamadığım bir iadeyi de PAYPAL'a şikayet edip aldım. Umarım herkes sorunsuz bir şekilde paketlerine ulaşır arkadaşlar :)

Bike-components'den yapilan alisverisimde verilen numara ile DHL'nin kargoyu ne yapip yapmadigini gorebiliyorum. DHL'den Ptt'ye gecince kargo ayni numara ile Ptt'nin sitesinden takip edebilir miyim? Numarada harf yok sadece numaralardan olusuyor. Harf olmasi gerekmiyor mu Ptt'den kontrol etmek icin?

@Burak_Dingiloglu
DHL Paket'in sayfasında "Yeni takip kodu" gibi bir şey veriyor olması lazım. Onunla takip ediyorsunuz PTT'den..

Hemen eski bir kargoma baktım; tam olarak "Domestic shipment number" olarak geçiyor ;).

• Beğen
Tepkiler: Burak_Dingiloglu
@Ömer D.

Patlayici madde gibi icerikleri olan urunler kesin takilir gumrugr.

Bu ptt tam komedi, saat 14.30 gibi aldığım kargonun durumuna baktım öylesine.
13 15/01/2015 18:08:38 Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk Edildi Send item to domestic location (Inb) - - GERMANY (Yurt Disi)
14 15/01/2015 18:08:38 PTT İşyerine Girdi Gümrükten Çıktı GİRESUN MERKEZ GİRESUN
15 15/01/2015 18:09:00 PTT İşyerinde Bekliyor GİRESUN MERKEZ GİRESUN

Yarın ne yazacaklar merak ettim:)

Ebaydeki satıcıya parami geri istiyorum diye mesaj attığımı belirtmiştim adam gümrük veya yerel postane ile iletişime geçtin mi diye sordu bende iletişime geçtim dedim vs PTT'nin sadece 1. Yani gönderi alışveriş merkezine alınmıştır bölümünü resim olarak attım kimse bilmiyor kargo nerede nihayetinde 45 günü bu gün geçti parayi geri almam hakkım değil mi??

Aliexpress 11.11 indiriminden aldığım reflektör bant bugün elime ulaştı. Aynı gün ilk kez denemek maksadıyla küçük küçük toplam 6 sipariş vermiştim. Bir aydır postacı noel baba tarzı getiriyor ufacık paketleri. Bir gün eve geldim, postacı paketi kapının önündeki botun içine koymuş :) Bir gün posta kutusuna koymuş (ilk kez içine reklamdan başka bir şey konduğunu gördüm) , bir gün alt kattaki bakkala demiş paketi bende gelsin alsın diye :) Son paketin gelmesiyle bu heyecan sona erdi!

@Yunus Emree
Hocam Sizin Yine İyi Benim Sırf 6 7 Satır İstanbul Bakırköy-Zeytinburnu hattı var:D

75.06 euro gümrüğe takılır mı ?

Daha önce 74.99 luk bir alışveirişim ukim de incelenip geçmişti sorunsuzca, bunda durum nasıl olur sizce ? Wiggle dan alacağım, büyük ihtimalle açıp faturayı inceleyecekler.

Geri